SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-TATRAN PRESOV 26-21

A 7-a oară în grupe » HCM Constanţa a cîştigat şi cu Tatran Presov şi s-a calificat în Liga Campionilor

Sîrbul Dalibor Cutura a marcat de trei ori aseară, avînd o evoluţie excelentă // Foto: Marian Muscalu
Sîrbul Dalibor Cutura a marcat de trei ori aseară, avînd o evoluţie excelentă // Foto: Marian Muscalu

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 22:21

HCM Constanţa a trecut clar de campioana Slovaciei şi va juca din nou alături de cele mai bune echipe din Europa.

Campioana României nu a lăsat nici o speranţă slovacilor de la Tatran Presov. Multinaţionala ceho-slovacă, cu mulţi internaţionali din cele două reprezentative, a fost repede pusă la punct de echipa aşezată excelent de macedoneanul Zvonko Sundovski.

"Străinii" Constanţei au făcut toţi banii în meciul de aseară. Sîrbul Dalibor Cutura, vicecampionul european din acest an, a fost cu adevărat creierul echipei. Pe la el au trecut toate baloanele, distribuindu-le apoi coechipierilor cu mare precizie.

Spaniolii Javier Humet şi Sacho Val au arătat şi ei că vin din Liga Asobal şi că au plecat de acolo doar din cauza crizei economice care a lovit Spania. Românii au fost şi ei la înălţime. Portarul Popescu a închis poarta, Toma a redevenit metronomul de pe partea dreaptă, iar Csepreghi a demonstrat de ce a fost numit "Karabatic de România".

Zece minute a durat echilibrul pe tabelă. Apoi HCM s-a distanţat rapid, la 9-4, 14-8, intrînd la cabine cu şase goluri avans: 16-10. Apărarea a dus greul, axul central a fost imbatabil, iar Presov nu a reuşit să pună sărbătoarea constănţenilor în pericol în repriza a doua. S-a terminat 26-21, Constanţa intrînd pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor, a patra oară consecutiv. Era vremea pentru hora bucuriei de la mijlocul terenului!

O grupă infernală
HCM Constanţa va juca în grupa B a Ligii Campionilor alături de nume mari din handbalul european. Românii vor da peste THW Kiel, campioana Europei, peste Atletico Madrid, fostă cîştigătoare a Ligii, MKB Veszprem, campioana Ungariei, IK Savehof, campioana Suediei, şi Celje Lasko, cea mai bună echipă din Slovenia. Campioana României va debuta pe 27 septembrie, în Suedia, contra celor de la Savehof.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
robert1205
robert1205  •  11 Septembrie 2012, 00:09

HAI HCM CONSTANTA,e bine si la Polivalenta de 6000 de locuri din Bucuresti,in 2 ore suntem la Bucuresti.

cordos_eu
cordos_eu  •  10 Septembrie 2012, 14:59

inca mai sunt loaze in lot gen Adzic si altii. mai bine nu mai plateau salariul la 3-4 ca oricum lotul e foarte mare si-l aduceau pe Ivano Balic! Croatia Zagreb are probleme financiare si l-a lasat liber. baiatul voia sa fie mai aproape de casa, cerea 250 de mii de euro contract. poate negociabil. eu nu-l duceau pe Cutura ala, il dadeam afara si pe Angelovski ca oricum e si Stavrositu pe postul ala, sunt 3. si-l aduceam pe Balic. Adzic, Angelovski, Criciotoiu si Cutura = Ivano Balic

rechinutu
rechinutu  •  10 Septembrie 2012, 02:45

felicitari dar exista un mare regret... acela k NU VOM VEDEA la c-ta aceste echipe de pe alta planeta handbalistica! RUSINE DE 7 ORI K NICI PANA AZI NU AU FACUT O SALA SA SATISFACA NEVOILE CL! E O SALA NU STADION!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează