SPORTURI  »  HANDBAL  »  SPANIA

A mai dispărut un nume! » Atletico Madrid a desfiinţat toate secţiile clubului

Atletico Madrid a jucat sezonul trecut, la Bucureşti, cu HCM Constanţa // Foto: Raed Krishan
Atletico Madrid a jucat sezonul trecut, la Bucureşti, cu HCM Constanţa // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 iulie 2013 21:08

După Oltchim, o altă mare echipă piere din handbal: Atletico Madrid, vicecampioana Spaniei, de trei ori cîştigătoare a Ligii Campionilor.

Una dintre marile forţe handbalistice ale Europei, BM Atletico Madrid, s-a desfiinţat. Într-un comunicat de presă, semnat ieri de preşedintele clubului, se anunţă că "lipsa de sponsorizare şi de sprijin logistic din partea instituţiilor publice coroborată cu incapacitatea din partea managerilor de la Neptuno de a continua să contribuie la bugetul clubului au făcut imposibilă supravieţuirea".

Atletico Madrid trăieşte pentru a doua oară în istorie astfel de momente critice. În 1992, preşedintele de atunci, controversatul Jesus Gil y Gil, a renunţat la secţia de handbal! În 2011, Atletico o preluase pe Ciudad Real, echipă care trecea, de asemenea, printr-o gravă criză financiară. După doar doi ani de mariaj însă, Madridul rămîne fără handbal.

Trei ligi, 11 campionate, 10 Cupe ale Spaniei
Atletico Madrid era una dintre forţele de pe semicerc. A cîştigat de trei ori Liga Campionilor, a jucat alte patru finale, a triumfat de două ori în Cupa Cupelor şi are în palmares şi trei Supercupe ale Europei. În întrecerea internă, în disputa cu marea rivală, Barcelona, Atletico a cîştigat de 11 ori campionatul şi de 10 ori Cupa Regelui.

Bătaie pe jucători, dar şi pe antrenor
Atletico a jucat în 2012 ultima finală a Ligii şi e antrenată de cinci sezoane de fostul mare jucător Talant Duşebaev. Mari nume ale handbalului european şi mondial, aflate sub contract cu echipa madrilenă, vor trebui să-şi caute acum alte angajamente. Atletico fusese repartizată în Liga Campionilor în grupa B, alături de THW Kiel, Vive Targi Kielce, KIF Kolding, Dunkerque Handball şi cîştigătoarea grupei de calificare din care face parte şi HCM Constanţa.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
letour
letour  •  23 Iulie 2013, 23:02

Echipele vin, echipele pleaca. Din articol inteleg ca nu era Ateltico de demult. La fel ca orice ACS Poli etc

cfrclujole
cfrclujole  •  22 Iulie 2013, 20:43

Pacat...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează