SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

A vîndut jucătoarele! » Roxana Niţă şi Cristina Nan, sacrificate de Caciureac

Simona Gogîrlă a mai avut oferte să joace, dar a preferat să înceapă cariera de antrenoare la Rapid
Simona Gogîrlă a mai avut oferte să joace, dar a preferat să înceapă cariera de antrenoare la Rapid

Articol de - Publicat sambata, 13 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 12 august 2011 21:38

Preşedinta de la Rapid, Vali Caciureac, a dat două jucătoare de la echipa de handbal ca să scape de datoriile pe care le avea la CSM Bucureşti.

Anul trecut, fosta internaţională Simona Gogîrlă a preluat echipa bucureşteană Rapid, care ajunsese să joace în liga a doua. Intenţia fostului inter stînga de la Oltchim, Gyor, Krim Ljubljana şi Rulmentul Braşov era aceea de a forma în doi ani o echipă cu care să promoveze. Sezonul trecut Rapid a ratat de puţin turneul de baraj, terminînd pe locul trei. "În sezonul următor va fi altceva. Peste jucătoarele pe care le antrenez a mai trecut un an, am mai adus cîteva handbaliste şi sînt sigură că putem promova", a declarat Simona.

Numai că, înainte de a începe competiţia propriu-zisă, Gogîrlă s-a trezit că două dintre cele mai bune jucătoare, interul dreapta Roxana Rahnea Niţă şi pivotul Cristina Nan, au fost date de preşedinta clubului, fosta atletă Vali Ionescu Caciureac, la CSM Bucureşti!

"M-am trezit că fetele nu au mai venit la antrenament. Iniţial, am crezut că au păţit ceva. Ca să aflu apoi că doamna preşedintă le-a trimis la CSM Bucureşti. Am întrebat-o de ce, pentru că astfel compromitem promovarea, dar răspunsul a fost unul sec. "Aveam nişte treburi mai vechi de rezolvat! Mai bine rămînem în liga a doua, că nu avem bani!"

Fuziune cu CSM Bucureşti
Vali Caciureac, şefa de la Rapid, are altă variantă. "Nu am vîndut nici o jucătoare. Am semnat un protocol cu cei de la CSM Bucureşti. Noi oferim baza materială şi jucătoare, iar ei plătesc salarii, contracte. Echipa se va numi CSM-Rapid Bucureşti". "Ce nevoie are Sică Mărgulescu la CSM Bucureşti de nişte jucătoare din liga a doua?", întreabă însă Gogîrlă.

Cele două cluburi, CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti, au dorit să fuzioneze şi acum două sezoane. Federaţia nu le-a dat însă voie. "Nu am primit anul acesta nici o cerere de fuziune. Două cluburi pot fuziona, dar una dintre structuri va dispărea, plus că cea care rămîne preia activul şi pasivul vechii formaţii. Nu ştiu dacă asta se vrea", a declarat Mihai Marinescu, secretarul general al FRH.

Datorie de 800 de milioane lei vechi

Conform unor surse din cadrul echipei CSM Bucureşti, cedarea celor două jucătoare de la Rapid la echipa finanţată de Primăria Capitalei ar avea la bază alt adevăr. Cînd jucătoarele de la Rapid au plecat în bloc, acum doi ani, la CSM Bucureşti, ele aveau mari restanţe salariale de primit. Au fost declarate jucătoare libere de contract, dar au dat şi clubul în judecată, în instanţele civile. Au cîştigat procesul, iar clubul Rapid a fost somat, se pare, să achite datoriile de 800 de milioane de lei vechi. O parte a fost deja plătită, iar pentru a fi şters şi restul datoriei, s-a recurs la cedarea celor două handbaliste.

"Eu fac muncă volunatră la Rapid, am adus bani de acasă, dar nu vreau să fiu luată de proastă! Am muncit enorm cu această echipă, vreau să joace handbal, să promoveze, dar ce şanse am cînd jucătoarele sînt vîndute?" (Simona Gogîrlă, antrenoare Rapid)

"Încerc ca Rapidul să aibă echipă în prima ligă prin fuzionarea cu CSM Bucureşti. Jucătoarelor care au plecat la CSM eu le-am dat dreptul de transfer" (Vali Caciureac, preşedintă Rapid)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
cocolinococo
cocolinococo  •  13 August 2011, 15:57

daca a-ti fi un ziar care va pasa de sportul romanesc a-ti aprofunda ce se intampla la acest club.si asta nu de acum ci de pe vremea lui zaharia.un club unde se fura cu carul..si atat.in rest sa ales praful de acest club.l-au dat jos pe zaharia si in loc sa puna un profesionist au pus manea dreapta a celui dat afara....

forza1rapid
forza1rapid  •  13 August 2011, 13:43

Caciureac alias Vali Ionescu a distrus clubul Rapid impreuna cu alcoolistul Mihai Zaharia . Nu stiu de ce doamna Boagiu nu deschide o ancheta la C.S. Rapid caci va avea o mare surpriza ce hotie va gasi acolo. Acolo s-au fraudat banii si toate echipele au fost duse voit in liga a 2 a ! Nu cum spune ,, doamna " Caciureac ca nu sunt bani ci acestia sunt deturnati spre propriul buzunar de conducerea CS Rapid !

mdtconcret
mdtconcret  •  13 August 2011, 13:40

sunte-ti prost informati. rapid are mult mai multe datorii la fete nu 80 000 ron. poate ca prin aceste transferuri a platit o parte dar tot au ramas mult mai mult de 80000 ron.bine ar fi sa aprofundati subiectul ca o sa aveti niscaiva surprize.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează