SPORTURI  »  HANDBAL  »  AMICAL ROMÂNIA - SERBIA 19-23

Ai mult de muncă, Martin! Noul antrenor al naționalei a debutat cu stângul contra Serbiei

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2016 20:57

Noul antrenor al României, ibericul Martin Ambros, a debutat cu o înfrângere pe banca ”naționalei”, în meciul amical cu Serbia, 19-23. Vedeta Cristina Neagu nu a jucat. 

Urcat în avion când nici nu se uscase cerneala pe contractul cu FRH, ibericul Martin Ambros a avut ocazia în această seară, la Eindhoven, să-și vadă noile eleve la lucru, într-un amical în fața Serbiei.

Fără Neagu, menajată, interul stânga resimțind dureri la umărul drept, România a făcut un meci foarte, foarte prost, în fața unei echipe care a fost și ea lipsită de marile vedete, care au boicotat în ultimul timp naționala: Damnjanovici, Tomljanovici sau Lekici.

România a marcat primul gol în minutul 12 și a început meciul practic de la 1-7 (minutul 15)! În prima repriză, trei dintre "tricolore" și-au pus numele pe lista marcatoarelor, Laura Chiper marcând de 5 ori, iar Buceschi și Chintoan câte 1. A fost 13-7 la pauză, în condițiile în care cea mai bună jucătoare a "tricolorelor" a fost portarul Denisa Dedu.

Greșeli cu duiumul

Martin Ambros a schimbat mereu echipa, dorind să le vadă la lucru pe toate jucătoarele de pe bancă. Numai că situația s-a înrăutățit grav. Perianu, Udriștoiu și Tiron au făcut împreună mai multe greșeli decât toată echipa Serbiei la un loc, iar Iuganu, Popa, Burghel, Preda sau Laslo au fost clar timorate, nefiind familiarizate cu echipa națională. La prima ei selecție, Laslo a marcat însă două goluri și poate fi o soluție într-o echipă cu multe jucătoare mai experimentate.

Serbia s-a distanțat la 22-11, marcând cu ușurință pe contraatac, după greșelile de începătoare ale româncelor. Pe final, și sârbii au schimbat echipa, Martin Ambros a trimis prima garnitură și scorul s-a mai îndulcit. S-a ajuns la 23-19, dar prestația sub orice critică a României rămâne.

Mai vocal decât Ryde

Martin Ambros s-a agitat tot timpul pe banca tehnică, a strigat la elevele sale, le-a dat indicații și a protestat și la deciziile celor doi arbitri olandezi, care i-au și arătat cartonașul galben în minutul 24.

La time-out-uri, în comparație cu predecesorul său, suedezul Tomas Ryde, Ambros s-a băgat în mijlocul fetelor și a încercat să dea indicații fiecăreia. Nu a lăsat pe nimeni să vorbească, toată lumea a trebuit să asculte. În momentele grele, în care România era condusă clar, Martin le-a făcut semn fetelor să joace, să se ridice și le-a spus că nu e decât o partidă amicală.

14 intervenții
a avut portarul Denisa Dedu, cea mai bună jucătoare a echipei României

Cu Olanda B și A

În turneul de la Eindhoven, România va întâlni mâine, de la ora 21:30, reprezentativa secundă a Olandei, iar sâmbătă, în ultima zi a turneului, "triocolorele" vor înfrunta vicecampioana lumii, Olanda. În ultimul meci, în echipa României e posibil să intre și Cristina Neagu. 

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  07 Octombrie 2016, 19:19

Cum poti lucra cu eficienta in doua tari si la doua echipe.Este o alegere proasta.Ori vine la noi ori ramane la ETO Györ.Este un antrenor bun,dar este imposibil sa lucrez cu doua echipe in tari diferite.Si acest lucru poate sa aibe repercursiuni si atunci cand Romania va intalni Ungaria sau o echipa de la noi va intalni echipe din Ungaria.Tactica si tehnica lui Ambros este foarte cunoscuta la unguri..el nu are ce sa schimbe in stilul si metoda de antrenament....

ray51
ray51  •  07 Octombrie 2016, 12:03

Dar ce se intampla??? Un sfert de meci ati dat un singur gol??? Asta-i handbal, fetelor. Sper ca ati fost la ...truatie, altfel nu-mi explic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează