SPORTURI  »  HANDBAL  »  ALEGERI FRH

Alexandru Dedu era sigur de victorie la alegerile FRH: "Mă aşteptam să cîştig din primul tur!"

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 februarie 2014 23:03

Alexandru Dedu, 42 de ani, s-a bazat pe campania sa şi spune că oamenii din handbal şi-au dorit schimbarea.

A cîştigat de trei ori Liga Campionilor ca sportiv, pe cînd evolua la Barcelona, a participat cu echipa naţională la Campionate Europene şi Mondiale. Unul dintre cei mai buni pivoţi pe care i-a avut handbalul românesc, Alexandru Dedu este, de ieri, şeful handbalului românesc.

În ultimii doi ani a fost şeful Ligii Profesioniste de Handbal, dar nu a reuşit mari lucruri, lovindu-se de legislaţia din România. În programul său, pentru a cîştiga şefia FRH, Dedu are multe puncte pe care se obligă să le realizeze, pe termen scurt, mediu şi lung.

Cele mai importante: antrenorii echipelor naţionale nu mai trebuie să aibă apartenenţă de cluburi, construirea unei săli exclusiv pentru handbal sau calificarea echipelor naţionale, în mod constant, la turneele finale.

- Domnule Dedu, vă aşteptaţi să cîştigaţi aşa clar?
- Mă aşteptam la o victorie din primul tur, pentru că eu consider că mi-am făcut treaba profesionist. Am tratat toţi oamenii cu atenţie şi dînşii au ştiut să răspundă în modul acesta. Nu ştiu dacă a mai fost vreo Adunare Generală la care prezenţa să fie aproape de sută la sută. Înseamnă că oamenilor le pasă şi că se poate face ceva.

- Care e prioritatea numărul unu în momentul de faţă?
- Găsirea de fonduri pentru a duce la bun sfîrşit acţiunile federaţiei. Apoi, vom încerca, uşor-uşor, să schimbăm lucrurile care cred că nu funcţionează cum trebuie. În orice caz, nu vom tăia cu barda, nu voi da toţi oamenii afară din vechiul sistem. Vom vedea cine merită să rămînă şi cine nu.

- În programul dumneavoastră se stipulează că antrenorii loturilor naţionale nu trebuie să fie antrenori şi la cluburi. Asta înseamnă că domnul Tadici şi domnul Voica vor fi demişi?
- Nu! O să vedem ce contracte au dînşii, ce obiective au. Pentru că eu ştiu că nu au trasate obiective şi cu asta nu sînt de acord. Încă o dată spun, vom face totul treptat.

- Arbitrajul vă preocupă? Multe cluburi se plîng de arbitraje.
- E una din marile probleme. Vom schimba comisiile, am deja echipa care va conduce arbitrajul, dar o să o anunţ la timpul oportun.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  11 Februarie 2014, 10:48

bine ai castigat dar sa vedem ce facem cu handbalul in continuare, vom mai ajunge macar intr-o semifinala, nemaivb de finala sau castigare a acesteia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează