SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

AMR 10 zile! » Oltchim nu s-a înscris încă în Liga Naţională: 30 iunie este data limită!

30 iunie este data pînă la care Oltchim Rm. Vîlcea se poate înscrie în Liga Naţională
30 iunie este data pînă la care Oltchim Rm. Vîlcea se poate înscrie în Liga Naţională

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 18 iunie 2013 21:14

Suporterii vîlceni au strîns mii de semnături pentru salvarea echipei de handbal în speranţa că autorităţile locale vor acorda, pe ultima sută de metri, sprijin financiar.

"Zeci de ani de glorie nu-i vrem doar istorie", au scandat din toate puterile suporterii vîlceni care au manifestat în centrul Rîmnicului săptămîna trecută, sperînd să sensibilizeze autorităţile locale pentru a pune umărul la salvarea echipei de handbal feminin Oltchim.

În doar zece zile, anii de glorie ai campioanei României se pot transforma în amintiri. Dacă nu se înscrie în Liga Naţională pînă la finalul lunii, cea mai titrată formaţie de handbal din România va dispărea complet.

Cine mai poate salva clubul
CS Oltchim Rm. Vîlcea este falimentar, lucru recunoscut şi de fostul manager general al societăţii comerciale care a sprijinit clubul.

"Actuala societate a murit. Nu se vor putea înscrie nici măcar in campionat, cel puţin sigur nu în prima divizie. Trebuie să se declare faliment şi, eventual, pot crea apoi o altă societate, care să încerce să revină treptat. Dar pentru asta este nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi al sponsorilor. Campionatul intern va fi mult mai slab, iar pentru o selecţionată a României aflată în plină reconstrucţie acest lucru este foarte rău. E greu de crezut că în următorii patru ani o altă echipă din România va putea să calce pe urmele Oltchimului", a declarat Constantin Roibu.

În aceste condiţii, singura variantă de salvare este preluarea echipei de Consiliul Local Rîmnicu Vîlcea sau de Consiliul Judeţean ori, în cea mai fericită situaţie, de ambele instituţii. 90% dintre formaţiile care au activat în sezonul trecut al LN sînt finanţate astfel.

Suporterii au strîns mii de semnături
Pînă acum, oficialităţile locale nu s-au arătat interesate de soarta echipei, deşi suporterii vîlceni au organizat un miting de protest şi au semnat un memoriu. Ca o ultimă încercare, Liga Suporterilor Vîlceni a strîns semnături în tot judeţul, peste 3.000, listele urmînd să fie depuse la Primărie, Prefectură şi Consiliul Judeţean în cursul zilei de azi.

"Dacă va fi nevoie, vom aduna 10.000. Vîlcenii au fost receptivi, Oltchim este echipa ce ne-a adus multe satisfacţii tuturor. E important ca echipa să nu moară. Noi vom sprijini şi o formaţie de junioare. Este important ca handbalul vîlcean să continue în Liga Naţională", a declarat purtătorul de cuvînt al Ligii Suporterilor, Costel Ungureanu.

Cu datorii şi fără handbaliste
De la echipa care s-a bătut pentru cîştigarea Ligii Campionilor, Oltchim a ajuns în mai puţin de două luni să nu mai aibă sub contract nici o jucătoare. Clubul are datorii la stat şi la diverşi furnizori şi poate rămîne în scurt timp şi fără bunurile care au fost scoase la licitaţie: autocarul şi două autoturisme.

''După părerea mea, şansele sînt mici pentru a continua în Liga Naţională. Soluţia ar fi să se formeze un nou club care să preia palmaresul Oltchimului, locul în Liga Naţională, dar procedurile sînt complexe şi timpul prea scurt" (Ioan Gavrilescu, fost preşedinte CS Oltchim)

500.000 euro este bugetul minim necesar pentru ca o echipă să reziste un sezon în Liga Naţională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  25 Iunie 2013, 20:16

si totusi in al 12 lea ceas se form hc oltenia club preluat in majoritate de primarie

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Iunie 2013, 22:04

danubius ramane in campionat(valcencele nu)nea petrica a iesit la pensie ...

brancusi
brancusi  •  20 Iunie 2013, 20:45
Postat de ceaiuri pe 19 Iunie 2013, 18:54

roibu a ingropat echipa odata cu campionatul(acum ceva ani nu a mai finantat clubul..au mers mai greu dar au ajuns tot sus)acum e vb de datorii care tb platite(daca clubul era listat la bursa se autofinanta dar acum...)

Nu-i adevarat,dom'le,Roibu iubea echipa,cel putin o parte din ea(sic!).Dar de ceilalti doi semianalfabeti gropari nu aveti nimic de spus?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează