SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL FEMININ

Jucătoare din Liga Florilor, suspendată 6 luni pentru dopaj! Clubul se delimitează: „Tratament administrat pentru probleme de altă natură”

Ana Maria Țicu, în stânga // foto: Imago Images
Ana Maria Țicu, în stânga // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 09:17 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 09:27

Handbalista Ana Maria Țicu (30 de ani), coordonator de joc la SCM Craiova, a fost suspendată de Comisia Centrală de Disciplină din cadrul FRH pentru încălcarea reglementărilor antidoping. Pedeapsa dictată? Suspendare de 6 luni.

Ana Maria Țicu, din 2011 la SCM Craiova, locul 10 în sezonul actual din Liga Florilor, a fost găsită vinovată de Comisia de audiere din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping de „utilizarea sau tentativa de a utiliza o susbstanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere de la Reglementările antidoping”.

Scrisoarea-avertisment trimisă de noul președinte al FRH către arbitri: „Nu voi tolera astfel de comportamente”
HANDBAL
Scrisoarea-avertisment trimisă de noul președinte al FRH către arbitri: „Nu voi tolera astfel de comportamente”

Ana Maria Țicu, „centru” la SCM Craiova, suspendată 6 luni pentru dopaj

Ca atare, Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis suspendarea handbalistei pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 14 martie 2022.

Numai că Ana Maria începuse o perioadă de suspendare voluntară provizorie încă din 11 ianuarie, astfel că cele 6 luni de suspendare vor expira pe 11 iulie.

„Pe parcursul perioadei de suspendare, sportiva nu va putea participa la nicio competiție sau activitate autorizată sau organizată de către o organizație semnatară a codului”, se arată pe site-ul FRH.

Reacția celor de la SCM Craiova

În această dimineață, clubul din Craiova a emis un comunicat prin care s-a delimitat de acțiunea sportivei:

Medicația folosită de către Ana Maria Țicu a fost prescrisă de către un medic independent de clubul nostru. 

Aceasta a fost folosită în perioada în care sportiva legitimată la SCM Craiova se afla într-un proces de refacere după o gravă accidentare, iar acest lucru nu a afectat activitatea echipei noastre de handbal feminin. Tratamentul administrat a fost pentru probleme de altă natură și nu sportive.

De asemenea ținem sa precizam că toate medicamentele administrate sportivilor din cadrul clubului se iau sub îndrumarea și cu acceptul unui medic de medicina sportivă.

Sport Club Municipal Craiova se delimitează, condamnă folosirea oricăror mijloace ce contravin sportului și militează pentru un sport curat.

Ana Maria Țicu, născută în Caracal, evoluează din 2011 la SCM Craiova, după ce a făcut junioratul la CSȘ Caracal, respectiv CNOE Râmnicu Vâlcea. Țicu, care evoluează ca „centru”, are și 12 meciuri și 9 goluri în naționala României.

Sala Sporturilor din Bacău va purta numele marii handbaliste Narcisa Lecuşanu

Pregătește schimbarea selecționerului! » Pe cine vrea noul președinte al FRH la „naționala” feminină

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
spinoza
spinoza  •  06 Mai 2022, 09:44

Dacă se caută bine, sigur se mai găsesc!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează