SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-BUDUCNOST PODGORICA (ORA 18:00, DIRECT DIGISPORT)

Anja Andersen a condus aseară al doilea antrenament al Oltchimului » Cu zîmbetul pe buze

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 februarie 2011 22:55

Daneza a glumit tot timpul cu jucătoarele, a oprit şedinţa pentru a le explica fetelor ce le cere, iar la final a dat tonul la salutul echipei, strigînd "Oltchim!"

Fetele nici nu intraseră în sală şi Anja începuse deja antrenamentul. Lipise în vinclul porţilor cîte o minge de handbal, legînd-o bine cu leucoplast. De ajutor a fost secundul Aurelian Roşca, dar şi prietena ei, Tina, care ieri a sosit la Rm. Vîlcea şi a participat la şedinţa de pregătire.

Andersen a cerut trei mingi de fotbal şi a împărţit cele 22 de jucătoare în două echipe. A fost veselie mare. Vîlcencele nu mai jucaseră niciodată fotbal la două porţi, dar cu trei mingi! Anja nu s-a băgat la joc. A asistat de pe margine şi şi-a încurajat elevele. După o jumătate de oră, daneza a pus deoparte mingile de fotbal şi le-a dat "galacticelor" unele de handbal. Le-a explicat ce vrea de la fiecare. Vîlcencele trebuiau să bată o minge de podea, iar cu una să paseze. Nu s-au descurcat prea bine, dar Anja a fost mulţumită. Luminiţa Dinu şi-a luat portarii deoparte. A venit lîngă ea şi prietena Anjei, Tina, cea care s-a ocupat de pregătirea goalkeeperilor la FCK Copenhaga.

S-a băgat la joc
Nici un moment zîmbetul nu a dispărut de pe faţa Anjei Andersen. Le-a vorbit jucătoarelor calm şi le-a cerut să se bucure la fiecare reuşită a coechipierelor. Fiindcă ucraineanca Iulia Managarova nu avea cu cine pasa, Anja a trecut imediat să lucreze cu ea. I-a explicat extremei cum să arunce mingea ca aceasta să prindă efect. Deşi s-a retras de mult din handbal, încheietura mîinii drepte încă o ascultă pe cea care a fost considerată una dintre cele mai mari handbaliste ale lumii din toate timpurile.

Andersen a trecut apoi la aruncările la poartă, pentru a încălzi portarii, împărţind lotul în trei şi trecînd la scheme de joc, pe semicerc. De fiecare dată cînd nu i-a convenit ceva, a oprit antrenamentul şi i-a explicat jucătoarei ce vrea de la ea. S-a remarcat apărarea avansată pe care a cerut-o fetelor, semn că e pregătită să întîmpine repede interii de la Buducnost. Ştie că pericolul vine de la Bojana Popovici, golgeterul Ligii Campionilor în două rînduri în anii trecuţi. Ea o cunoaşte însă cel mai bine pentru că a adus-o din Serbia în Danemarca pe cînd aceasta avea doar 22 de ani.

După exact două ore şi 45 de minute, Anja a oprit şedinţa de pregătire. Le-a strîns pe fete în cerc la mijlocul terenului şi a dat tonul salutului de final. "Oltchim!", a strigat daneza numele echipei cu care aşteaptă, în luna mai, să cîştige a patra Ligă a Campionilor din carieră.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
alinushu_
alinushu_  •  06 Februarie 2011, 17:51

pt "ceaiuri"....nu ti se pare prietene ca de increderea de care tu vorbesti aveau fetele nevoie?...eu zic ca da...ai auzit ce a gasit Anja la valcea cand a venit?..model rusesc. cu asa ceva nu poti face performanta in ziua de azi...observ o mare prostie secific romaneasca in comentariile multora de pe aici care in afara de faptul ca Andersen e lesbiana, altceva nu mai stiu..."prosti dar multi", ce sa le ceri

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Februarie 2011, 12:28

si kovacsics pe..banca(a executat decat 7m)au trecut de un dinamo prea dependent de kochetova(departe de forma ei)iar HCL a avut marea sansa sa produca surpriza intalnind un larvik obosit care a "trait"prin 3jucatoare mork,loke(7 goluri si inca 8lov de la 7m scoase)si portarul in gr 1 krim trece la pas de itxako cu un lekic in mare forma si niste colege luptatoare pot produce surprize in joc urmatoare astazi daca apararea si portarul e in forma nu putem scapa victoria la cel putin dif

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Februarie 2011, 12:19

nu poti schimba multe in trei zile...numai sa dai mai multa incredere fetelor intalnim o echipa redutabila cu popovic lider dar nu tb uitata bulatovic(poate fi chiar mai periculoasa)de radicevic o extrema iute care prefera..bolta de jovanovic smd,spectacol de sunet si imagine in celelalte meciuri(mai putin volgograd)rez normale in gr.2 unde gyor si larvic sunt favorite(cred ca si aceasta va fi ordinea)gyor cu amorim,gros,bradeanu,gorbicz(cred ca au ceam mai buna linie de 9m)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează