SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Apus de soare » Croaţia-Danemarca şi Spania-Slovenia sînt semifinalele CM 2013

Antrenorul Claude Onesta, care antrenează Franţa din 2001, şi starul Nikola Karabatic, privesc în gol după partida cu Croaţia // Foto: Reuters
Antrenorul Claude Onesta, care antrenează Franţa din 2001, şi starul Nikola Karabatic, privesc în gol după partida cu Croaţia // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 ianuarie 2013 20:04

Franţa, echipa care a dominat handbalul mondial în ultimii zece ani nu a mai prins semifinalele. Croaţia a găsit, în sfîrşit, calea spre răzbunare.

Miercuri seara, la Zaragoza, în faţa a 10.108 spectatori, Croaţia a spulberat Franţa, 30-23, luîndu-şi astfel revanşa după insuccesele consecutive suferite în faţa "cocoşilor" la marile competiţii: Jocurile Olimpice, Europene sau Mondiale.

Prima echipă din handbalul mondial care a deţinut concomitent titlurile olimpic, european şi mondial a fost răpusă! Daniel Narcisse, Thierry Omeyer, Jerome Fernandez, Didier Dinart, Nikola Karabatic şi celelalte stele bleu nu au mai avut nimic de făcut în faţa lui Mirko Alilovici, Domagoj Dubnjak, Ivan Cupici, Igor Vori, croaţii care părăsiseră de atîtea ori terenul cu ochii în lacrimi, uitîndu-se cu ciudă la bucuria francezilor.

"Vă mulţumim pentru tot!"
L'Equipe, principalul cotidian de sport din Franţa, a titrat ieri pe prima pagină: "Merci pour tout!". E semnul de recunoştinţă pentru echipa care în ultimii 10 ani a cîştigat 9 medalii, între care 6 de aur, cîte două titluri la fiecare competiţie majoră.

"Mulţumim, Les Bleus! Pentru al doilea titlu olimpic pe care l-aţi cucerit vara trecută, pentru somptuoasa serie realizată între 2008-2011. De data aceasta a fost prea mult. Franţa nu poate domina veşnic handbalul. Anul trecut am avut deja o bucăţică de fiasco la Euro, dar echipa lui Claude Onesta a întors repede capul la Olimpiadă. Franţa va traversa Pirineii mai devreme decît ne-am aşteptat", a scris L'Equipe.

Sfîrşitul poveştii. Pentru prima dată din 1999, Franţa nu mai prinde semifinalele la Mondial.

Spania e favorită
Ţara gazdă, Spania, e principala favorită la cîştigarea titlului mondial, ibericii avînd cotă 2 pentru succes. Urmează, în opinia bookmakerilor, Croaţia, cu cotă 3, Danemarca 4,5, în timp ce Slovenia are cotă 17 la cucerirea titlului. Paradoxal, dintre cele patru semifinaliste, Spania e singura echipă care a cunoscut înfrîngerea, în rest toate celelalte trei echipe avînd cîte 7 victorii consecutive! Ibericii au pierdut în grupe, chiar în faţa Croaţiei.

9 semifinale consecutive de Campionat Mondial a jucat Franţa între 1993 şi 2013

4 titluri are Franţa, la egalitate cu România şi Suedia, cele mai titrate echipe la CM

REZULTATE "SFERTURI"
Spania-Germania 28-24
Rusia-Slovenia 28-27
Franţa-Croaţia 23-30
Danemarca-Ungaria 28-26

PROGRAMUL SEMIFINALELOR, AZI
ora 20:15 Spania-Slovenia
ora 22:30 Croaţia-Danemarca

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează