SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-ITXAKO 30-22

Aripi pentru 2012 » Oltchim a bătut-o pe Itxako şi la Rîmnicu-Vîlcea, 30-22

Oana Chirilă (dreapta) a înscris de patru ori în poarta fostei sale echipe
FOTO Marius Ionescu (Rm. Vîlcea)
Oana Chirilă (dreapta) a înscris de patru ori în poarta fostei sale echipe FOTO Marius Ionescu (Rm. Vîlcea)

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2011 20:39

Derbyul grupei D a dublat superioritatea din acest sezon a Oltchimului asupra lui Itxako Campioana României a reuşit a doua victorie, de data aceasta pe teren propriu, asupra finalistei Ligii

Revanşa, dacă s-a gîndit cumva cineva în aceşti termeni, e acum desăvîrşită. În ediţia trecută a Ligii Campionilor, pe cînd Oltchimul era condus pe margine de Anja Andersen, Itxako a izbutit două succese în faţa echipei române, şi acasă, şi în deplasare. Aseară, cele două imense pilule amare au fost, în fine, dizolvate. Team-ul lui Radu Voina cîştigase în Spania pe 15 octombrie, aproape o lună mai tîrziu a venit şi dublarea triumfului.

30-22 e scorul final, care poate sugera o victorie lejeră. Nu a fost însă aşa. Agăţătoare şi acaparatoare precum iedera, oportuniste şi atente la orice breşă, spaniolele au condus la pauză cu 13-11, graţie golurilor Alexandrinei Barbosa şi intervenţiilor portarului Silvia Navarro. Oltchim a mai suferit şi la începutul reprizei a doua, pînă cînd a venit intervalul magic cuprins între minutele 42 şi 46, cînd s-au înscris 4 goluri la rînd. Realizările fantastice ale lui Özel, dezlănţuirea lui Elisei din extremă şi pe contraatac, intervenţiile lui Tolnai, totul a zăpăcit-o complet pe vicecampioana Europei.

Itxako a încasat pumn după pumn, fără a avea timp să-şi revină din ameţeală. 30-22 e scorul final. Poate sugera o victorie lejeră. Nu a fost chiar aşa, dar a fost oglinda unei realităţi din teren dinamizate de o jumătate a doua de meci excelentă, eliberată de temeri, erori şi frustrări. Oltchim încheie, aşa cum şi-a dorit, pe primul loc grupa D. Şi aşteaptă faza următoare a competiţiei pe care visează în fiecare an s-o cîştige. Pînă cînd va reuşi.

OLTCHIM 30 (11)
Ardean Elisei 10, Özel 6, Chirilă 4, Vizitiu 3, Manea 2, Curea 1, Nechita 1, Managarova 1, Jovanovici 1, Brădeanu 1
ITXAKO 22 (13)
Barbosa 7, Aguilar 5, Zebici 3, Martín 3, Pinedo 2, Aguirre 1, Pena 1

INTERVIU » Yeliz Ozel: "Sîntem pregătite pentru oricine!"
Centrul Oltchimului, Yeliz Ozel, a făcut şi ea un meci foarte bun. Fentele sale i-au încîntat pe cei 2.500 de suporteri

O jucătoare care iubeşte spectacolul. Pe teren joacă numai la spectacol, indiferent dacă echipa sa e condusă sau e în avantaj. De cînd a venit la Oltchim e jolly-jokerul formaţiei, jucătoarea cerebrală pe la care trec toate baloanele

- Yeliz, felicitări pentru victorie! Aţi cîştigat clar, dar aţi avut emoţii în prima repriză.
- Aşa e, am început bine, dar pe finalul primei reprize am comis multe greşeli şi am dat posibilitatea adversarelor să se desprindă. Ne-am revenit însă la timp.

- Ai făcut din nou un meci mare, ai marcat de 6 ori.
- Nu contează jocul meu, important e că am învins. Eu încerc să joc pentru echipă. Toate fetele au contribuit la acest succes şi sîntem fericite. Am terminat pe primul loc în grupă şi asta ne-am dorit.

- Marţi e tragerea la sorţi. Pe cine îţi doreşti să întîlniţi?
- Eu nu am preferinţe. Celelalte echipe să se teamă de noi! Sîntem pregătite pentru oricine. Avem obiectiv să jucăm finala, dar noi ne dorim să cucerim trofeul. Pentru asta luptăm. Cred că Oltchim a arătat şi cu spaniolele că poate bate pe oricine. Important e să jucăm noi.

"Oltchim a făcut un meci extraordinar. Aşa mi-aş dori mereu să văd echipa jucînd. Atitudinea fetelor e de apreciat"
Radu Voina, antrenor Oltchim

Alice, Super Alice
Cea mai bună jucătoare a partidei cu Itxako, de aseară, a fost, indiscutabil, extrema stînga Valentina Elisei Ardean. Alice a marcat de 10 ori, iar în apărare a fost imposibil de depăşit. "Alice era într-o perioadă neagră, nu-i ieşea nimic. Ambiţioasă însă, a reuşit să se ridice şi a făcut un  meci formidabil", a analizat prestaţia elevei sale antrenorul Radu Voina. Elisei pune victoria pe munca echipei în apărare. "În defensivă am fost de netrecut, am reuşit o repriză secundă foarte bună. Sper să o ţinem tot aşa şi să ne îndeplinim obiectivul!", a declarat Elisei.

Vizitiu, fractură de piramidă nazală
În minutul 59 al partidei, la un contraatac al Oltchimului, Patricia Vizitiu a scăpat singură cu portarul Milenkovici. A marcat, dar portarul de la Itxako a lovit-o violent cu piciorul în faţă. Interul dreapta al Oltchimului a părăsit terenul cu faţa plină de sînge, iar după meci a fost dusă de urgenţă la spital pentru o radiografie. După primul rezultat se pare că Vizitiu are fractură de piramidă nazală şi va trebui să facă o pauză de cel puţin o lună! Astfel, jucătoarea Oltchimului e în pericol să rateze Campionatul Mondial din Brazilia, care va debuta pe 2 decembrie.

Surpriză de proporţii
Aseară, fosta campioană a Europei, Viborg HK, a pierdut surprinzător la Koprivnica, meciul cu Podravka, 27-28, ratînd astfel calificarea între primele opt echipe ale Europei. Cele opt echipe calificate sînt: Buducnost Podgorica, Gyor, Krim Ljubljana şi Oltchim (toate de pe primul loc), Midtjylland, Metz, Krim Ljubljana şi Itxako (de pe locul secund). Tragerea la sorţi a grupelor principale va avea loc marţi, la Viena, Oltchim putînd nimeri cu o formaţie de pe primul loc şi cu două de pe poziţia secundă, în afară de Itxako.

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (17)
gabrielaj
gabrielaj  •  14 Noiembrie 2011, 19:49

AMAZOANLE NOASTRE AU FACUT UN MECI MEMORABIL AZI VREAU SA REVAD ,,BATALIA'' IN RELUARE PE DIGI SPORT LA 21 E 30. BRAVO FETELOT RESPECTUL NOSTRU!!!ati dat de pamant cu ibericele.cinste campioanelor!!!

cosimon
cosimon  •  14 Noiembrie 2011, 18:52

Bradeanu, ce nevoie mai era de ea la Oltchim? Este cea mai slaba jucatoare in opinia mea, chiar si sub Meirosu(nu ca ea ar sparge gura targului, dar cel putin ea era deja la Valcea, nu a fost transferata in mod special, ca o "intarire" a lotului). Sper ca Babeanu sa aiba loc de ea sa joace, sper ca fetei asteia sa i se dea sansa de a juca cat mai mult. Babeanu, cu toata lipsa ei de experienta in CL este peste amandoua, parerea mea. Bravo Daniela, succes la Oltchim si la nationala!

z3tis
z3tis  •  14 Noiembrie 2011, 15:39

A aratat bine echipa Oltchimului de aseara. Pe mine in schimb ma ingrijoreaza de ceva vreme forma Aureliei Bradeanu. Nu mai tin minte de cand nu am mai vazut un joc normal al Aureliei(nu vreau sa mai caut unul bun). Din pacate, nationala are nevoie de ea in contextul actual. La CM din Brazilia vom merge cu putine optiuni pe postul de coordonator de joc si s-ar putea sa ne coste. Ptr Dorindeva: 1. Lotul Oltchimului e unul in care valorile sunt egale si cred ca fiecare jucatoare are nevoie de meciuri la nivelul asta. Nu poti sa o tii pe Iulia Puscasu pe margine ca sa o tii pe Alice tot meciu in teren. 2. Daca nu stii unde si cand sa pui cratima mai bine nu o mai pune.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează