SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI / ROMÂNIA-BRAZILIA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI 2

Atacuri la Gheorghe Tadici! » Cristina Neagu şi preşedintele FRH l-au înţepat pe fostul selecţioner al României

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 19 martie 2015 21:47

Alexandru Dedu l-a înţepat voalat pe fostul selecţioner, lăudîndu-l pe actualul. "Cu noul antrenor se lucrează în stil profesionist!". La fel a făcut-o şi Cristina Neagu.

România debutează azi la "Trofeul Carpaţi", de la Cluj Napoca, una dintre cele mai puternice ediţii din ultimii zece ani. Pe lîngă selecţionata tricoloră, vor participa la ediţia a 47-a a turneului Brazilia, campioana lumii, Suedia, bronzul european, şi Germania.

România va întîlni în semifinale chiar Brazilia, campioana mondială, o echipă care la Cluj nu va putea conta însă pe cea mai bună jucătoare a ei, Eduarda Amorim, handbalista care a fost desemnată recent cea mai bună din lume, în 2014.

Va fi meciul de debut al noului selecţioner, suedezul Tomas Ryde, tehnicianul care a cîştigat Liga Campionilor cu Viborg, dar care nu a mai antrenat pe nimeni din 2008! Ryde va avea puţin timp la dispoziţie pentru a vedea potenţialul echipei şi a configura un lot pe care să se bazeze.

Nordicul are ca obiectiv calificarea României la Campionatul Mondial din decembrie, anul acesta, acolo unde "tricolorele" au o misiune extrem de grea, urmînd să întîlnească pe vicecampioana lumii, Serbia. Partidele se vor desfăşura pe 6 şi 13 iunie.

Ce a spus Dedu?
În conferinţa de presă de dinaintea meciului, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, l-a lăudat pe Ryde, dar l-a şi atacat voalat pe fostul selecţioner, Gheorghe Tadici.

"Cu noul antrenor se lucrează în stil profesionist. Aş vrea să vă spun o mărturisire pe care mi-a făcut-o una dintre handbaliste. Nu dau nume, dar aceasta mi-a spus că a fost prima dată cînd s-a trezit dimineaţa, s-a dus la antrenament fără să-i bată inima tare în piept. Noul selecţioner a adus un aer de profesionism la echipă. Cu toţii am văzut acest lucru. Deşi timpul este scurt pînă la importantul baraj cu Serbia, am încredere că Tomas Ryde ne va califica la Campionatul Mondial", a spus Dedu.

Ce zice Neagu?
Şi Cristina Neagu, vedeta echipei României, se bucură de venirea lui Ryde. "Eu am mai declarat. Mi se pare un pas înainte. Una e să lucrezi cu un antrenor străin, una e cu un român. Mulţi mi-au luat-o în nume de rău, Doamne, fereşte!, n-am avut intenţia să jignesc vreun antrenor român".

Declaraţia lui Tadici
Gheorghe Tadici, tehnicianul care a plecat de pe banca "naţionalei" după Euro 2014, spune că nu vrea să strice atmosfera de la echipa naţională şi e reţinut în declaraţii.

"Timpul va demonstra cine are dreptate. Nu pot să-l contrazic pe domnul Dedu, atît vreau să spun că e problema lui dacă după două antrenamente poate să tragă aceste concluzii prin care să catalogheze profesionalismul unei persoane. În rest, să dea Dumnezeu să califice echipa României la Mondiale!", a declarat Tadici.

Jocul în jurul Cristinei Neagu
Cum era de aşteptat, şi Tomas Ryde îşi va axa strategia la naţionala României pe jocul Cristinei Neagu. Recunoscută pentru faza ofensivă şi mai puţin pentru cea defensivă, Ryde spune că-i va da jucătoarei puteri depline şi în apărare.

"Cînd ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru a o anihila. Mă gîndesc totodată să optimizez faza defensivă cu ajutorul ei, deoarece Cristina se mişcă foarte rapid pe semicerc şi înţelege bine jocul tactic", a declarat Ryde.

9 ediţii consecutive a cîştigat România la "Trofeul Carpaţi", din 2004 pînă în prezent. Ucraina, în 2003, e ultima echipă care s-a impus în turneul desfăşurat atunci, tot la Cluj

Programul Trofeului Carpaţi
Azi, ora 18:00: Suedia-Germania
ora 20:00: România-Brazilia
Mîiine, ora 18:00: finala mică
ora 20:15: finala mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
turcescu
turcescu  •  20 Martie 2015, 12:19
Postat de yoli pe 20 Martie 2015, 09:48

Calificarea n-ar trebui să fie grea pt că deocamdată jucătoarele de bază a Serbiei boicotează naţionala, aşa că probabil se va schimba antrenorul şi acolo.

TERTIPURI BALCANICE, MARE ATENTIE! ALEA SCHIMBA ANTRENORUL DAR VOR FI PE TEREN.

yoli
yoli  •  20 Martie 2015, 09:48

Calificarea n-ar trebui să fie grea pt că deocamdată jucătoarele de bază a Serbiei boicotează naţionala, aşa că probabil se va schimba antrenorul şi acolo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează