SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI

Au cîştigat la golaveraj » România A a cucerit Trofeul Carpaţi după 30-23 cu Spania

Nicoleta Dincă (stînga), Luciana Marin (centru) şi Andreea Cruceanu, îşi trăiesc bucuria la finalul meciului cu Spania // Foto: Marius Ionescu (Craiova)
Nicoleta Dincă (stînga), Luciana Marin (centru) şi Andreea Cruceanu, îşi trăiesc bucuria la finalul meciului cu Spania // Foto: Marius Ionescu (Craiova)

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 martie 2013 21:02

Deşi nu a participat cu cea mai bună echipă, "naţionala" pregătită de Gheorghe Tadici a învins la Trofeul Carpaţi, cîştigînd în faţa Germaniei.

România a cîştigat la golaveraj ediţia a 46-a a "Trofeului Carpaţi", găzduită trei zile consecutive, de vineri pînă ieri, la Craiova. Deşi nu a beneficiat de jucătoarele de la Oltchim, lăsate să se odihnească în perspectiva meciului cu Gyor, din Liga Campionilor, România s-a ridicat la valoarea adversarelor: Spania, bronzul olimpic de la Londra, dar şi locul 3 la ultimul Mondial, şi Germania, locul 7 la ultimul European.

Derbyul turneului a avut loc sîmbătă, între România şi Germania. Conduse în permanenţă, "tricolorele" au revenit senzaţional pe final şi au smuls un egal, 24-24, echipei care a aliniat aproape aceeaşi formaţie ca la turneul final european din Serbia. Danezul Heine Jensen a avut la dispoziţie nu mai puţin de 14 din cele 16 handbaliste care învingeau România cu 25-23 în decembrie 2012. În schimb, Tadici a avut doar 6 jucătoare din cele 16 prezente în Serbia!

În aceste condiţii, cîştigătoarea "Trofeului Carpaţi" s-a decis la golaveraj. A doua echipa a României a dat o mÎnă de ajutor primei reprezentative, pierzînd doar cu 4 goluri în faţa nemţoaicelor, 24-29, chiar dacă Steinbach şi compania se distanţaseră, la un moment-dat, la 10 goluri! "Tricolorele" mari au mai avut astfel nevoie de un succes la limită în faţa Spaniei.

Ibericele s-au străduit din răsputeri, jucătoarele Oltchimului Barbosa şi Navarro fiind cele mai bune, dar România a învins clar cu 30-23, un meci în care au strălucit portarul Smedescu, dar şi extremele Dincă şi Pîrvuţ. Tadici a fost foarte mulţumit, mai ales de apărare.

564883-clasament-trofeul-carpati.jpg

În urna a doua în preliminariile CE 2014
România nu va mai fi în urna capilor de serie după ce s-a clasat pe locul 10 la ultimul Campionat European. Federaţia Europeană a anunţat ieri componenţa urnelor:

Urna 1: Danemarca, Muntenegru, Franţa, Suedia, Rusia şi Spania
Urna 2: România, Serbia, Germania, Islanda, Olanda, Ucraina şi Cehia
Urna 3: Macedonia, Turcia, Slovenia, Polonia, Austria, Belarus şi Slovacia
Urna 4: Elveţia, Portugalia, Italia, Lituania şi Finlanda.

La tragerea la sorţi se vor forma cinci grupe a cîte patru echipe şi alte două grupe cu cîte trei, primele două clasate din fiecare urmînd să se califice la Euro 2014, găzduit de Ungaria şi Croaţia (7-21 decembrie).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
elfs77
elfs77  •  25 Martie 2013, 11:17

Au uitat sa treaca Norvegia in nurna capilor de serii. Sunt 26 de echipe

danyellle
danyellle  •  25 Martie 2013, 09:56

Norvegia nu participa la preliminarii?

manolo_mandoca
manolo_mandoca  •  25 Martie 2013, 08:52

bravo Nico!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează