SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAŢI / ROMÂNIA-SUEDIA 17-26 (6-14)

Aurelia Brădeanu îndeamnă la calm după înfrîngerea cu Suedia: "Să nu fim cîrcotaşi, să avem răbdare!"

Articol de - Publicat duminica, 22 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 21 martie 2015 23:34

Căpitanul "naţionalei" României, Aurelia Brădeanu, spune că nu trebuie să facem un capăt de ţară acum. "Trebuie să arătăm valoarea la meciurile cu Serbia"
- Mika, un duş rece cu Suedia, după victoria în faţa campioanei mondiale. Ce s-a întîmplat?
- A fost o zi în care nu ne-a ieşit nimic. Am făcut multe greşeli, am început prost, le-am dat posibilitatea să se desprindă din start, să vină peste noi. Toate mingile au sărit la ele. Cînd e să nu-ţi iese nimic, nu-ţi iese.

- Cum simţi echipa acum?
- Sîntem la început de un nou drum, trebuie să încercăm să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe. Nu e nici prima, nici ultima înfrîngere.

- Cum a fost această săptămînă cu noul selecţioner?
- A fost bine, dar se vede că nu cunoaşte jucătoarele, nu a avut mult timp la dispoziţie. Tocmai de aceea a rulat tot lotul, vrea să vadă fiecare la ce nivel e. Trebuie să-i acordăm un timp de cunoaştere, să nu fim cîrcotaşi. Ştiu că vor fi iar voci care ne vor critica, vor da în noi, dar nu cădem aşa de repede. Eu zic să rămînem optimişti şi să nu mai căutăm can-canurile.

- Cum caracterizezi atmosfera de la Cluj?
- Ne-am simţit foarte bine, ne bucurăm că atîţia oameni au fost lîngă noi şi-i aşteptăm şi la jocul cu Serbia, din luna iunie. Atunci vor fi meciurile cu adevărat importante.

"Nu cunoaşte România, dar nici Suedia?"
România a suferit aseară cea mai categorică înfrîngere pe teren propriu din ultimii zece ani. "Tricolorele" nu au pierdut niciodată, pe propriul teren, la o diferenţă de 9 goluri din 2005 încoace, indiferent dacă meciurile au fost amicale sau oficiale. Oamenii de handbal au început să murmure cu privire la numirea noului selecţioner, Tomas Ryde. "Înţelegem că nu cunoaşte echipa României, nu a avut timp să le cunoască pe fete, dar a demonstrat că nu cunoaşte nici măcar reprezentativa ţării sale", au spus cîţiva "cîrcotaşi".

Premii speciale
Cel mai bun portar al turneului: Paula Ungureanu
Golgeterul turneului: Cristina Neagu 13 goluri
MVP-ul turneului: Linnea Thostensson (Suedia)

După 9 ediţii cîştigate
Nici o altă naţională nu mai cîştigase "Trofeul Carpaţi" din 2003, atunci cînd Ucraina a triumfat în România. De atunci, ultimele nouă ediţii, au revenit reprezentativei noastre. Aseară, Suedia s-a impus pentru prima dată la "Trofeul Carpaţi", medaliata europenă cu bronz avînd un meci facil în faţa unei echipe a României care a jucat foarte slab.

Paula făcută groggy!
Paula Ungureanu a făcut şi aseară un meci foarte bun. Fără ea, echipa României ar fi fost la o diferenţă şi mai mare în spatele Suediei. Goalkeeper-ul de la Baia Mare a avut 9 intervenţii în prima repriză, pînă în minutul 25 cînd Johansson, de pe semicerc, a trimis o minge de pe semicerc, direct în faţa româncei. Paula a primit îngrijiri medicale, a continuat pînă la pauză, dar a fost apoi schimbată de antrenorul Tomas Ryde. Ieri, la Cluj, Paula a primit două premii individuale: pe cel de cel mai bun portar al turneului, dar şi pe cel de cea mai bună handbalistă a anului 2014 în România.

"El a vrut să se convingă ce poate fiecare!"
Secundul Bogdan Burcea a fost întrebat după meci de ce antrenorul Ryde a rulat tot lotul şi s-a apărat la un moment dat cu Buceschi, Chintoan sau Puiu, care altfel nu fac faza de apărare la echipele lor de club. "Eu l-am informat despre fiecare jucătoare în parte, a mai vizionat şi casete, dar a vrut să se convingă ce poate fiecare într-un joc cu tensiune", a declarat Burcea. Tehnicianul de la Corona Braşov rămîne însă optimist. "Pînă la jocul cu Serbia avem timp să punem lucrurile la punct. Indiferent dacă băteam sau nu Suedia, trebuie să ne axăm toate forţele pentru a ne califica la Mondiale, să facem totul pentru a trece de Serbia", a încheiat Burcea.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vascoca
vascoca  •  23 Martie 2015, 07:42

Succes fetelor cu Serbia!Poate ca nu e rau ca acest dus rece a venit acum,e timp pentru remedierea greselilor,pentru mai multa munca.

rolando
rolando  •  22 Martie 2015, 15:44

asa e! Plus niste schimbari....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează