SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2012 / ROMÂNIA-CROAŢIA 25-30 (14-14)

Băieţii lui Stîngă nu au reuşit să învingă vicecampioana Europei. Trădaţi de final!

Şimicu a marcat de 4 ori în poarta Croaţiei
Şimicu a marcat de 4 ori în poarta Croaţiei

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2011 22:23

România a jucat excelent 52 de minute în faţa vicecampioanei Europei, dar a clacat în ultimele minute.


România a făcut o primă repriză excelentă la Drobeta Turnu Severin, contra vicecampioanei Europei, Croaţia, în penultimul meci din grupa a doua de calificare la Euro 2012.

Fără şanse la calificare, fără nici un punct în cont, selecţionerul Vasile Stîngă şi-a permis să încerce noi jucători, mai tineri, ca să-i rodeze în perspectiva viitoarelor dispute. Şimicu, Ghiţă, Busecan, Fenici, Stan, dar şi "bătrînii" Pralea, Ghionea, Novanc s-au luat la trîntă cu mult mai titraţii Duvnjak, Cupici, Strlek, Kopljar. Croaţia a trecut repede la conducere, a avut 10-8 în minutul 18, dar "tricolorii" au revenit în joc şi au marcat de cinci ori consecutiv. La pauză s-a intrat însă la egalitate, 14-14.

Şi în partea a doua românii s-au ţinut scai de croaţi. Elevii lui Goluza s-au distanţat la trei lungimi, 16-19, dar imediat "tricolorii" au egalat. Pînă în minutul 52, România a fost egala echipei obişnuite cu podiumurile marilor competiţii. Au fost de ajuns însă cîteva greşeli copilăreşti, speculate imediat de adversari.

Croaţii s-au distanţat la 27-23 şi pînă la final românii nu au mai reuşit să revină, suferind a cincea înfrîngere consecutivă în calificările pentru Euro 2012.

Clasament grupa 2
1. Croaţia 10p
2. Spania 4p
3. Lituania 4p
4. România 0p
Ultimul meci: Spania-România (12 iunie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dani29dinamo
dani29dinamo  •  09 Iunie 2011, 11:53

si am uitat...trebuie reintegrat cat mai repede si Alin Sania in echipa nationala, pt ca e pacat sa nu benificiezi de un jucator atat de bun

dani29dinamo
dani29dinamo  •  09 Iunie 2011, 11:50

Avem jucatori si trebuie adusi cei mai buni:ca portari Popescu, Stanescu de la Cluj care are potential si poate creste langa Stanescu, Varo sau Levente Szabo; jucatori:L.Toma, Csepregi, Muresan, Novanc, A.Stamate, R.Jurca, D.Dragnea, B.Voica, B.Ferenczi si Talasz(sper ca am scris corect si mai era un maghiar bun de la Odorhei, parca L.Orban), M.Bogdan, V.Ghionea, A.Petrea, Paraianu, Bondar de la Bacau, Ghita, I.Rotaru, M.Stavrositu, A.Sabou, M.Sadoveac,A.Mihalcea, Adomnicai, etc.....eu am pus aici peste 20 de jucatori si mai sunt si altii buni....din astia poti face o echipa competitiva si cu tineri si cu handbalisti mai maturi(uitasem de Georgescu, Savenco).

dani29dinamo
dani29dinamo  •  09 Iunie 2011, 11:33

cu jucatoti care s-au batut la retrogradare intr-un campionat ca al Romaniei nu poti emite pretentii, pt ca ei nu au psihic de invingator.Ce sa caute Fenici si cu Simicu la natioanala(ei de poli timisoara ce s-a batut la retrogradare), sa mearga la echipe de top, sa joace bine si apoi sa vina la nationala....Pralea...e bun pt Suceava si campionatul Romaniei, dar nu pt nationala, Irimus la fel(nu are acel ceva pt portari)....Cantec...pai asta de unde a mai fost scos?din cutia cu chibrituri...chiar ca a fost cu cantec, suta la poarta in podea si mingea revenea aparatorului din fata sa:Jalnic.Stanga e un nume, insa e depasit de situatie...asa ca demisia ar fi onoranta pt dumnealui.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează