SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM BAIA MARE-GYOR, AZI, 19:00, DIGISPORT 1

Băimărencele îşi fac curaj înainte de înfruntarea cu Gyor, campioana Europei: "Au tot două mîini şi două picioare!"

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2013 23:01

Unguroaicele de la Gyor au luat anul trecut trofeul, cîştigînd toate cele opt partide disputate în deplasare


La primul său sezon în Liga Campionilor, Baia Mare a început cu stîngul în grupa A. A pierdut în deplasare, contra campioanei Germaniei, Thuringer, 29-36. Azi, în runda a doua, maramureşencele vor avea o misiune infinit mai grea. În sala "Lascăr Pană" din Baia Mare vine campioana Europei, Gyor, cea care în prima etapă a spulberat pe Hypo Viena, 41-22!

Chiar şi aşa, româncele nu se sperie. "Aşa cum înainte, anii trecuţi, noi ne băteam cu Oltchimul de la egal la egal, tot aşa trebuie să ne gîndim şi la meciul cu Gyor. Au tot două mîini şi două picioare şi ele. Nu trebuie să intrăm pe teren cu gîndul că ele sînt superstaruri. Că se cheamă Amorim sau Gorbicz, nu cred că există diferenţă între ele sau Buceschi", a declarat pivotul Geta Diniş Vîrtic.

Geta are experienţa meciurilor în Liga Campionilor de cînd evolua la FC Nurnberg, în Germania.

"Să jucăm precum cu Viborg!"
Antrenorul Costică Buceschi e însă mai rezervat, dar speră ca publicul să fie principalul atu al echipei sale. "Presiunea publicului nostru fantastic ne va ajuta. Am văzut jucătoare experimentate care au clacat atunci cînd au jucat sub presiune", spune Buceschi. Se aşteaptă de la elevele sale să joace cu multă determinare şi ambiţie. "Daca vom evolua cu ele aşa cum am făcut-o cu Viborg, sînt sigur că nu vor repeta scorul din meciul cu austriecele. Nu ştiu dacă ne putem gîndi la victorie, dar trebuie să dăm totul", a adăugat tehnicianul.


Gyor, invincibilă în deplasare
Campioana Ungariei a cîştigat sezonul trecut primul trofeu din istoria clubului după şapte finale ratate! Parcursul unguroaicelor a fost senzaţional, în tot sezonul cîştigînd 15 partide şi pierzînd una singură, chiar cu campioana României, Oltchim. În deplasare însă, maghiarele au avut un parcurs fără greşeală: opt victorii din tot atîtea dispute.

Szucs nu joacă
Ca şi în primul meci, cu Thuringer, Baia Mare nu va putea miza pe Gabriella Szucs, interul stînga, care nu s-a refăcut după o accidentare mai veche. În schimb, portarul Paula Ungureanu, care nu a jucat în Germania decît zece minute, va fi acum între buturile HCM-ului. Pivotul Geta Diniş Vîrtic, absentă şi ea în prima etapă, are şanse mari să apară pe teren.

Zalăul le-a bătut de două ori
Nu numai Oltchim a avut cîştig de cauză, în trecut, cu puternica echipă din Gyor. Puţin ştiu că, formaţia lui Gheorghe Tadici le-a învins în două rînduri pe unguroaice. Prima dată în City Cup, în sezonul 1995-1996, scor 29-17, româncele calificîndu-se mai departe, dar şi în sezonul 2002-2003, în "sferturile" Cupei Cupelor, scor 24-22. Sălăjencele au ratat însă calificarea, pierzînd în retur cu 26-29. În meciurile directe Oltchim-Gyor, Gyor conduce cu 7-6, o partidă s-a terminat la egalitate. Sezonul trecut, Gyor a învins în faza grupelor, de două ori, şi pe U Jolidon Cluj: 30-25 la Cluj şi 37-26 la Gyor.

4 milioane de euro e bugetul campioanei Ungariei, cea mai bogată echipă din handbalul feminin

240.000 de euro cîştigă la Gyor, în fiecare sezon, norvegiencele Heidi Loke şi Katrine Lunde Haraldsen


Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
sheva7
sheva7  •  12 Octombrie 2013, 11:33

numa la buducnost mai e asa atmosfera in sala precum cea care va fi in baia mare.Ramaneti si la meciul lui Minaur.HAI HCM!

sheva7
sheva7  •  12 Octombrie 2013, 11:29

ursescule, ce ziaristi esti ,ma?cand era vie,decedata oltchim,erai prezent la valcea.pe la baia mare nu vii.prea scump?acum faci articole luand declaratii de pe ce vezi pe web?pai se poate?nu tu un interviu, ceva....las ma ursescule, ca oricum nu aveai loc in sala.e plin,spre diferenta de meciurile oltchimului tau drag.azi, publicul o sa scandeze de 2x si pentru tine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează