SPORTURI  »  HANDBAL  »  FTC BUDAPESTA-CSM BUCUREȘTI (SÂMBĂTĂ, 17:45, DIGI, DOLCE)

Bianca Bazaliu a fost aleasă de EHF drept cea mai valoroasă tânără jucătoare a săptămânii: ”Sper să demonstrez că merit să joc mai mult!”

Bianca Bazaliu a
reușit două goluri
importante pe
finalul meciului tur
contra celor de la
Ferencvaros, de
săptămâna trecută
FOTO Raed Krishan
Bianca Bazaliu a reușit două goluri importante pe finalul meciului tur contra celor de la Ferencvaros, de săptămâna trecută FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2017 00:00

Campioană mondială de junioare, Bianca Bazaliu, 19 ani, a impresionat de la primele sale apariții. CSM București a pus ochii pe ea și a transferat-o de la Slatina. Ca să o convingă a acceptat ca handbalista să se multe cu tot cu familia în Capitală.

"Nu regret acest pas. Am ales să fac handbal, iubesc să joc și sper să nu dezamăgesc niciodată. Sora mea face și ea handbal, își dorește să mă întreacă", spune Bianca.

Jucătoarea începe să răsplătească încrederea. Sezonul trecut, într-o partidă la Midtjylland, când echipa se chinuia să găsească drumul spre gol, antrenorul Kim Rasmussen a trimis-o în teren pe Bianca. Și interul a avut o prestație excelentă, marcând până la final de 5 ori.

Lucrurile s-au repetat vineri seara, în prima manșă din "sferturile" Ligii Campionilor, cu Ferencvaros. Per Johansson i-a dat încredere Biancăi în ultimele 6 minute. "Te duci și arunci la poartă! Cu încredere, fără teamă", i-a spus suedezul. Primul gol venit rapid pe o pătrundere pe extremă. Apoi, Gullden a transformat în al doilea pivot, a tras două adversare după ea, iar Bazaliu s-a înălțat și a catapultat balonul în vinclu.

"Simțeam că plutesc. A fost ceva nemaipomenit. Atmosfera a fost senzațională. Le mulțumim tuturor oamenilor care au venit alături de noi să ne susțină", a declarat Bianca.

Emoțiile dinainte de a intra

La 19 ani, Bianca e campioană europeană cu CSM, sezonul trecut. Nu a jucat decât câteva secunde în Final Four-ul de la Budapesta, dar pentru ea reprezintă enorm. "Sunt mândră că joc la cea mai bună echipă din Europa. Sper să o fac din ce în ce mai mult. Vreau, în primul rând, să demonstrez eu că trebuie să joc, că merit să fiu trimisă pe teren", a declarat Bazaliu.

Recunoaște că are emoții, dar nu pe teren. "Atunci când antrenorul îmi spune să intru, acolo pe marginea terenului, am emoții mari. Dar ele dispar imediat ce am intrat să joc. De aceea prefer să fiu pe teren, e un sentiment aparte. Mai ales când echipa câștigă", mărturisește interul stânga.

"Mă onorează faptul că am fost aleasă cea mai bună tânără jucătoare a săptămânii. Reprezintă enorm pentru mine și pentru viitorul meu"
Bianca Bazaliu

"Fetele mă încurajeză tot timpul. Toate sunt lângă mine, niciodată nu-mi reproșează când greșesc. Mă învață ce să fac să nu mai greșesc pe viitor și să ajut echipa"
Bianca Bazaliu

"M-am gândit să merg și la altă echipă, poate să joc mai mult, dar până la urmă cred că aici pot crește mult mai repede, alături de valoroasele mele coechipiere. O să văd ce voi alege, oricum mai am contract până la 23 de ani cu CSM"
Bianca Bazaliu

14 goluria marcat Bianca Bazaliu pentru CSM București în Liga Campionilor. 9 au fost sezonul trecut și 5 în actuala ediție

Slatina, un oraș al handbalului

Bianca Bazaliu s-a născut la Slatina, orașul care a dat handbalului românesc mai multe nume mari în handbalul românesc. Cel mai cunoscut, fostul căpitan al naționalei României, Aurelia Brădeanu, coechipieră cu Bianca la CSM. Apoi Cristina Zamfir, Luciana Marin, Amelia Busuioceanu au început și ele cariera handbalistică la Slatina. "Am jucat doar cu Mika Brădeanu și sunt foarte mândră. Mă învață multe lucruri, e mereu alături de mine și-i mulțumesc enorm", a declarat Bianca.

"Mergem la Budapesta cu cinci goluri avans. Va fi presiune mare, vor avea publicul de partea lor, dar sunt convinsă că ne vom putea califica. Ne dorim enorm să ajungem iar în Final Four"
Bianca Bazaliu

Programul "sferturilor", 15 aprilie

  • ora 17:45 FTC Budapesta-CSM București (în tur: 25-30)
  • ora 18:00 Larvik-Buducnost (în tur: 17-31)
  • ora 18:30 Vardar Skopje-Midtjylland (în tur: 28-26)
  • ora 20:00 Gyor-Metz (în tur: 31-32)
    ** câștigătoarele dublelor manșe se califică în Final Four-ul de la Budapesta, 6/7 mai

Românce la Gyor-Metz

Surprinzător, dar cel mai tensionat sfert de finală din Liga Campionilor e cel dintre Gyor, campioana Ungariei, echipa care a câștigat a doua grupă principală, și Metz Handball, campioana Franței, care a terminat pe locul 4 prima grupă. Metzul a câștigat în tur, 32-31, dar maghiarele au scăpat ușor, după ce au avut și 5 goluri dezavantaj, pe parcursul jocului. Partida retur, de sâmbătă, de la Gyor, va fi arbitrată de cuplul din România Diana Florescu-Anamaria Stoia. Foarte experimentate după ce au arbitrat la mai multe turnee finale, inclusând aici Campionate Europene, Mondiale și Jocuri Olimpice, româncele vor arbitra pentru a 6-a oară Gyorul în Liga Campionilor. Până acum maghiarele au câștigat toate meciurile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează