SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-HCM ROMAN 23-21

Bis la Cupă » Baia Mare a cîştigat pentru al doilea an consecutiv Cupa României

Articol de - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 23:30

Ieri, la Tîrgovişte, în finală, maramureşencele au trecut de HCM Roman. HCM Baia Mare începe să adune trofeele. După ce anul trecut l-a pus în vitrină pe primul din istoria clubului, anul acesta speră să realizeze eventul.

Echipa care a investit cel mai mult în handbalul românesc, de la dispariţia Oltchimului, a cîştigat ieri pentru a doua oară consecutiv Cupa României. În finala de la Tîrgovişte, HCM a avut însă mult de muncit în faţa moldovencelor de la HCM Roman. Romaşcanele nu au putut trece peste tracul primei finale din istoria clubului şi au început timorat, cu teamă.

Baia Mare a zburdat pe teren, spre satisfacţia celor 300 de suporteri care au traversat ţara pentru a-şi susţine favoritele. În primele 16 minute, Romanul nu a reuşit nici un gol, iar Baia Mare conducea cu 5-0.

Paula imperială
Ca şi Corona Braşov, în semifinale, handbalistele de la Roman nu au putut trece peste "obstacolul" Paula Ungureanu. Portarul naţionalei României a apărat senzaţional în prima repriză, prin cele 12 intervenţii avînd un procentaj de 60 la sută. Pornite din postura outsiderului, moldovencele şi-au dat seama după minutul 15 că nu au nimic de pierdut, ci numai de cîştigat.

Au început să se apere mai exact şi să fructifice puţinele breşe din apărarea adversă. La pauză au intrat la cabine cu un dificit de doar trei goluri, 8-11. Baia Mare a fost însă mereu la conducere, s-a desprins şi la şase goluri diferenţă, dar Romanul nu a cedat. A revenit mereu, prelungind suspansul în privinţa cîştigătoarei.

18 eliminări, 11 aruncări de la 7 metri
Jocul a fost unul extrem de dur, la limita regulamentului. Cei doi arbitri, Din şi Dinu, au dictat nu mai puţin de 18 eliminări de două minute, zece pentru băimărence! Romanul a condus însă la aruncările de la 7 metri, avînd 8 faţă de doar trei lovituri ale băimărencelor.

Finalul a fost unul foarte încins. De la 23-18, Romanul a venit la 23-21, a avut şansa de a mai marca o dată, dar victoria maramureşencelor era securizată. Şampania fusese deja scoasă de la rece, hora bucuriei de la mijlocul terenului fiind acompaniată în difuzoarele sălii de imnul echipei din Baia Mare.

"Sîntem fericite, am cîştigat încă un trofeu. Am muncit mult, ca în toate meciurile de pînă acum jocul nostru a fost fluctuant, dar cred că în finală s-a văzut şi oboseala acumulată după disputa din semifinale cu Braşovul. Acum o să ne concentrăm pe campionat, acolo unde, bătălia finală o vom da probabil tot cu Romanul şi Braşovul", a declarat Eliza Buceschi, interul stînga de la Baia Mare.

"Să fim lăsaţi să jucăm!"
Florentin Pera, antrenorul Romanului, secundul lui Tadici la "naţionala" României, a criticat la final maniera de arbitraj a cuplului Din-Dinu.

"La valoarea lor, mă aşteptam la o altă prestaţie. Noi sîntem o echipă mică, fără pretenţii, dar nu înţeleg de ce nu sîntem lăsaţi să jucăm!", a spus Pera.

Tehnicianul a acuzat faptul că pentru faze similare petrecute pe cele două semicercuri deciziile au fost altele.

HCM Baia Mare 23
Geiger 6, Buceschi 5, Nechita 4, Vîrtic 2, L. Marin 2, Elisei 1, Oltean 1, Tătar 1, Rudics 1.  Antrenor: Costică Buceschi

HCM Roman 21
Iuganu 7, Horobeţ 4, Crap 4, Băbeanu 3, Pavăl 1, Agrigoroaiei 1, Stoleru 1. Antrenor: Florentin Pera

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
alex7474
alex7474  •  01 Mai 2014, 23:36

Bravo Baia Mare!!! Felicitari!!! Speram sa faceti treaba si in Liga Campionilor, cum facea pana nu demult Oltchimul.......

lexxus57
lexxus57  •  29 Aprilie 2014, 08:45

Ca orice ucenic al lui tadici, pera se plange de arbitraj...oare se plange de arbitraj si atunci cand invinge?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează