SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-LARVIK 23-24

Blestemul de la 7 metri » HCM Baia Mare a irosit 7 aruncări cu Larvik şi poate rata calificarea

Articol de - Publicat duminica, 02 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 noiembrie 2014 21:41

Baia Mare a ratat 7 aruncări de la 7 metri şi acum tremură pentru calificare. "Mai aveam puţin şi trebuia să pun portarii să execute", a spus supărat antrenorul Costică Buceschi


E greu cînd pierzi un meci la un gol diferenţă în condiţiile în care ai condus aproape tot timpul pe tabelă, dar mai ales cînd ratezi 7 aruncări de la 7 metri, ultimele două cînd mai rămăseseră mai puţin de 5 minute de joc.

"Nu trebuie să găsim ţapi ispăşitori acum din aceste aruncări ratate de la 7 metri. Se întîmplă şi la jucătoare mai valoroase, mai experimentate. Pe de altă parte, am trimis aproape toată echipa să bată 7 metri. Dacă mai aveam aruncări, cred că puneam portarii", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Primarul Cătălin Cherecheş îi ia apărarea tehnicianului. "El, din păcate, nu poate să bată. Pe de-o parte pentru că e antrenor, pe de altă parte că e bărbat şi pregăteşte o echipă feminină". Cel care finanţează echipa nu e însă supărat pentru că "împotriva Larvikului am văzut handbal, sport adevărat, nu ca la Metz. Scorul a fost o chestiune de destin şi de inspiraţie".

"Dacă îţi tremură mîna, mingea nu te ascultă!"
Tehnicianul Costică Buceschi pune ratările de la 7 metri pe psihicul mai tare al nordicelor. "Noi exersăm la antrenamente, vă spun că au fost jucătoare care au dat 12 din 12 aruncări sau 10 din 12. În meci intervin însă alte lucruri. Ai în faţă un portar pe care nu-l mai cunoşti la fel de bine, iar factorul psihologic e esenţial. Dacă îţi tremură mîna, mingea nu te mai ascultă. Ori noi am ratat şapte lovituri, dintre care trei s-au dus în bară", a mărturisit Buceschi.

HCM Baia Mare tremură serios pentru calificarea în grupele principale. Dacă Lublin va învinge azi Metz, în Polonia, lupta pentru locurile doi şi trei se va duce în trei, pentru că e greu de crezut că Larvik va mai putea fi detronată din postura de lider. "Important e să mergem mai departe, nu contează de pe ce loc. Mai sînt multe meciuri, multe rezultate indirecte, dar eu sper să ne calificăm", a spus primarul Cherecheş.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
razvyyc
razvyyc  •  03 Noiembrie 2014, 08:25
Postat de ceaiuri pe 02 Noiembrie 2014, 12:37

la gyor stiu ca e o singura jucatoare ce arunca..si are aproape intodeauna procent de suta la suta...asta e..(au ratat si ele cateva lov)pb e ca echipa nu joaca..ne aparam rau de tot(cel putin la pivot)..jocuri nu prea mai sunt de unde sa facem puncte(urmat e in norv..greu,singurul joc devine si cel decisiv la poloneze...va fi joc de calificare)

Si Nascimento arunca cam tot la nationala si la Hypo.

ceaiuri
ceaiuri  •  02 Noiembrie 2014, 12:37

la gyor stiu ca e o singura jucatoare ce arunca..si are aproape intodeauna procent de suta la suta...asta e..(au ratat si ele cateva lov)pb e ca echipa nu joaca..ne aparam rau de tot(cel putin la pivot)..jocuri nu prea mai sunt de unde sa facem puncte(urmat e in norv..greu,singurul joc devine si cel decisiv la poloneze...va fi joc de calificare)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează