SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR

Brădeanu a fost cea mai bună marcatoare în ultimul ei meci la Gyor » Golgeter la despărţire

247 de goluri a marcat Aurelia Brădeanu pentru Gyor în cele şase sezoane la care a luat startul Foto: Raed Krishan
247 de goluri a marcat Aurelia Brădeanu pentru Gyor în cele şase sezoane la care a luat startul Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 21:24

Aurelia Brădeanu a jucat ieri ultimul meci în tricoul Gyorului şi a fost cea mai bună marcatoare a finalei cu Debrecen

Gyor a cîştigat ieri al 8-lea titlu din istorie în Ungaria, după ce a învins-o în deplasare cu 28-25 pe Debrecen. Aurelia Brădeanu, interul stînga al "naţionalei" României, a fost golgeterul meciului, înscriind de 7 ori. Cum şi în primul meci Gyor cîştigase pe teren propriu cu 34-26, tot cu Brădeanu cea mai bună marcatoare (7 goluri), campioana Ungariei şi-a păstrat titlul de regină.

Pentru româncă însă, disputa de ieri a fost una specială. A îmbrăcat pentru ultima dată tricoul verde al Gyorului, echipa pentru care joacă din 2004. "Am avut emoţii! După încălzire, cînd se prezentau formaţiile, chiar mă gîndeam că o să fie ultimul meu meci în Ungaria. Nu ştiu cînd au trecut anii, parcă ieri am venit la Gyor. Nu regret însă nimic, au fost ani frumoşi, am trăit satisfacţii mari şi momente unice", a declarat Mika.

Pentru ea a fost al şaselea titlu în Ungaria, tot cu Gyor cîştigînd de şapte ori Cupa Ungariei. A jucat, de asemenea, finala Ligii Campionilor în 2009, ultimul act în Cupa EHF 2005 şi finala Cupei Cupelor în 2006. "E un regret că nu am cîştigat nici un trofeu
european, dar poate la viitoarea mea formaţie voi avea şi această satisfacţie", a adăugat Brădeanu, care în 2006 şi 2007 a primit titlul pentru cea mai bună jucătoare străină din Ungaria.


"Mi-ar plăcea să revin în România!"

- Mika, cum a fost ultimul tău meci în Ungaria?
- E trist cînd te gîndeşti că e ultimul meci la o echipă la care ai jucat şapte ani. E bine însă că a fost o finală de campionat, un meci cu miză şi cred că mi-a ieşit şi jocul. Ultima impresie contează şi am vrut să arăt ce pot.

- Îţi pare rău că pleci de la Gyor?
- Normal! Am trăit clipe frumoase aici, oamenii m-au apreciat, m-au iubit chiar. Şi acum mă opresc pe stradă şi mă roagă să mai rămîn. Aşa a fost însă să fie. Viaţa merge înainte. La echipa la care voi merge mă duc cu inima deschisă şi vreau să-mi mai
îndeplinesc un vis, acela de a cîştiga Liga Campionilor.

- Unde vei juca în continuare? Te întorci acasă?
- Mi-ar plăcea să revin în România. Deocamdată am discutat cu mai multe cluburi, am ascultat în stînga şi-n dreapta, dar nu am luat o decizie. O să am tot timpul din lume. Pe 23 mai va fi aici, la Gyor, banchetul de final. Apoi vin acasă, în vacanţă, şi voi vedea ce decizie iau.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
vera7kc
vera7kc  •  18 Mai 2011, 11:16

la cat de destepti sunt conducatorii oltchimului, prefera sa o pastreze pe pidpalova sau szucs. Mika, ai tot respectul nostru pt ceea ce ai facut in handbalul feminin.

dani29dinamo
dani29dinamo  •  15 Mai 2011, 23:30

Mika ar fi un AS important pt eventualitatea in care o echipa romanesca ar reusi sa o convingsa sa vina in tara:prima sansa ar aveao Oltchim si e normal asta, insa si Clujul, daca vor sa joace ceva, si Rapidul(actualul CSM), Zalaul....s-ar putea bate pt ea, sa ii ofere un contract bun, pt ca o jucatoare ca Aurelia la echipele astea(in afara de Oltchim) iti face cat jumatate din echipa, poate mai bine.Bravo Aurelia! esti o jucatoare serioasa, valoroasa....si sincer imi e frica ca nimeni sa nu ii faca o oferta din tara si sa mearga la o alta echipa de top din Europa.Oltchimule?da-le papucii lui Ozel, Pidpalova si Szucs si pune mana pe Aurelia, care e mai buna decat astea 3 la un loc!

dilibau
dilibau  •  15 Mai 2011, 12:22

O adevarata profesionista

Vezi toate comentariile (5)
Comentează