SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA BRĂILA

Brăila rezistă! Echipa lui Buceschi are un parcurs senzațional: a ajuns la a opta victorie consecutivă în Liga Națională

Aneta Udriștoiu a dat viteză echipei sale la fiecare acțiune
Aneta Udriștoiu a dat viteză echipei sale la fiecare acțiune

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2016 00:00

Echipa dunăreană are un parcurs senzațional. Ieri a câștigat la Brașov în ultimele secunde și a bifat a 8-a victorie consecutivă.

Dunărea Brăila are un parcurs spectaculos în Liga Națională, echipa pregătită de Costică Buceschi trecându-și în cont aseară, la Brașov, a opta victorie consecutivă: 27-26!

Gazdele au început mult mai bine, au avut și 7 goluri avantaj pe parcursul primei reprize, 12-5 (minutul 17), dar brăilencele nu au cedat, au revenit și au remontat deficitul de pe tabelă.

Asta în ciuda faptului că arbitrajul cuplului internațional Diana Florescu-Ana Maria Stoia a avantajat clar formația gazdă, toate deciziile la limită fiind pro-Brașov.

Dedu, excelentă în poartă

Brașovul a avut un portar în zi mare, Denisa Dedu fiind practic de netrecut în multe momente. Laura Chiper și Georgiana Ciuciulete au avut și ele o contribuție însemnată la jocul Coronei, care a intrat la pauză cu trei goluri avantaj, 16-13.

Denisa a parat nu mai puțin de 4 aruncări de la 7 metri în prima parte, exasperându-le pe oaspete.

În partea a doua, impulsionate de Aneta Udriștoiu, brăilencele au restabilit prima dată egalitatea la 17-17. Echilibrul a fost evident, dar Brăila a preluat conducerea pe final. A avut 24-22 în minutul 54, dar nu a știut să gestioneze momentul bun.

Corona a egalat și suspansul a continuat. Cu 30 de secunde înainte de final, Chiper a egalat încă o dată, dar Brăila avea posibilitatea ultimului atac.

Regula care schimbă totul

Cu șapte secunde înainte de final, Zamfirescu a încercat să pătrundă pe lângă Hotea, brașoveanca a lovit-o evident peste față, iar după un scurt dialog, conform noii reguli introduse de IHF, cele două arbitre au dictat aruncare de la 7 metri.

Muntenegreanca Krnici a învins-o pe Dedu și a trimis toate punctele la Brăila. "Principalul" Brăilei a recunoscut. "Am avut noroc, dar nu știu cât o să mai avem și noroc. Am mai câștigat în ultimele secunde și cu Galațiul, acum e a doua oară", a declarat tehnicianul Dunării.

Brașovul pierde teren

Echipa clasată pe podium la ultimele trei ediții de campionat, Corona este acum doar pe locul 7 în clasament, cu 13 puncte, la 11 distanță de liderul Brăila. Formația pregătită de Mariana Târcă nu a mai învins pe nimeni în ultimele patru etape, suferind trei înfrângeri.

"Încerc să-mi țin jucătoarele cu picioarele pe pământ! E foarte greu să ne gândim la titlu. Sunt sigur că la un moment dat vom pierde puncte la echipe clasate mai slab decât noi. Ne dorim doar să terminăm pe podium"
Costică Buceschi, antrenor Brăila

Corona Brașov 26
Chiper 12, Crăciun 5, Hotea 3, Ciuciulete 3, Tivadar 1, Neagu 1, Dedu 1. Antrenor: Mariana Târcă

Dunărea Brăila 27
Zamfirescu 6, Tătar 6, Krnici 4, Udriștoiu 4, Orșivschi 3, Tiron 1, Lipară 1, Perianu 1, Szucs 1. Antrenor: Costică Buceschi

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează