SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAŢIONALĂ / CORONA BRAŞOV-HCM BAIA MARE 29-28

Braşov e naşa lor! Seria de 24 de victorii a fost întreruptă: campioana HCM Baia Mare a pierdut la un singur gol!

foto: Bogdan Bălaș +13   FOTO
foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat miercuri, 17 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 septembrie 2014 21:49

24 de victorii consecutive adunase campioana României de la ultima înfrîngere. Produsă tot la Braşov, în noiembrie 2013


Corona Braşov a produs, sub Tîmpa, cea mai mare surpriză a campionatului din actuala ediţie. Echipa lui Bogdan Burcea a învins cu 29-28 campioana HCM Baia Mare. O echipă maramureşeană care în vară a făcut nu mai puţin de 11 transferuri, aducînd în România campioane mondiale şi europene, medaliate olimpice.

Greul în meci pentru echipa lui Buceschi l-au dus însă tot româncele. "Străinele" au fost inexistente, cu excepţia interului dreapta Gjorgjevska şi, parţial, a pivotului Lobach. Elisei, Marin, Buceschi au trebuit să joace tot meciul pentru că atunci cînd au intrat în teren Herrem, Davîdenko, Makeeva, lucrurile s-au schimbat în rău pentru oaspete.

Portarii au fost şi ei de nerecunoscut, campioana mondială Arenhardt apărînd 48 de minute şi numai 12 Paula Ungureanu, o decizie pe care fanii maramureşeni nu au înţeles-o, mai ales că brazilianca a apărat slab.

Campioana a părut că va cîştiga lejer după cum începuse meciul. A avut 10-5, 11-6, 13-9 şi 15-13 la pauză. Şi în partea a doua startul a fost unul lansat tot pentru HCM: 18-13. Numai că Braşovul s-a trezit la timp. Zamfir, Brădeanu, Burgel, portarii Dedu şi Mîrcă, dar mai ales apărarea au întors soarta meciului.

Corona a trecut la conducere, 19-18, s-a distanţat la 26-24, 28-26, iar Baia Mare nu a mai putut reveni. S-a terminat 29-28 pentru gazde care arată că nu vor fi în acest sezon doar un "arbitru" la titlu, ci chiar o pretendentă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cornelisse
cornelisse  •  18 Septembrie 2014, 19:16

Nu prea credeam ca le batem, dar am facut-o. Bravo lor, bravo brasovencelor! Avem o echipa tanara si inca nu-mi dau seama cat de putem fi de redutabili, dar meciuri precum cel de aseara merita vazute, fac cinste handbalului. Apropo, HCM are o galerie zgomotoasa si numeroasa; oamenii astia au facut ceva sute de kilometri intr-o zi lucratoare. Bravo lor! Mie mi s-a parut ca baimarencele-s mai valoroase decat tinerele noastre jucatoare, dar nu au avut atitudinea necesara castigarii unui asemenea meci. La noi, Bradeanu e de departe starul echipei si vom vedea in ce masura Tudor, Zamfir, Ratiu, Burghel etc. vor deveni niste jucatoare mari. Hai Brasovul!

tripp
tripp  •  18 Septembrie 2014, 10:08
Postat de neludum pe 17 Septembrie 2014, 23:32

Degeaba au bagat atatia bani in jucatoare daca nu aduc si un antrenor pe masura !

ai dreptate

neludum
neludum  •  17 Septembrie 2014, 23:32

Degeaba au bagat atatia bani in jucatoare daca nu aduc si un antrenor pe masura !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează