SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Calificare de senzație a României în "sferturile" CM de Handbal feminin » "Tricoloarele" au învins Brazilia cu 25-22

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 decembrie 2015 10:01

Naționala României de Handbal feminin s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins în "optimi" reprezentativa Braziliei, scor 25-22.

"Tricolorele" au intrat foarte bine în meci și au deschis scorul. Româncele au fost la conducerea partidei toate cele 60 de minute. La pauză, jucătoarele noastre conduceau cu 13-9, fiind pentru prima dată cînd am intrat în avantaj la pauză în fața unei echipe de top.

Fosta campioană mondială din 2013 n-a avut nici o șansă în repriza secundă, româncele impunîndu-se și după cele 30 de minute din partea a doua a jocului.

Datorită acestei victorii, România și-a asigurat prezența în turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro. În "sferturi", fetele lui Ryde vor juca împotriva Danemarcei, națională care a învins Suedia, scor 26-19.

Rezultate România

47-14 Porto Rico
36-20 Kazahstan
18-26 Spania
22-26 Norvegia
27-30 Rusia
25-22 Brazilia

Celelalte meciuri din optimi:

Danemarca - Suedia (duminică)
Olanda - Serbia (duminică)
Germania - Norvegia (duminică)
Polonia - Ungaria  (luni)
Muntenegru - Angola (luni)
Spania - Franţa (luni)
Rusia - Coreea de Sud (luni)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (272)
caminero
caminero  •  14 Decembrie 2015, 22:19
Postat de ultras.nationalist pe 14 Decembrie 2015, 00:06

Mi-as dori sa fie ca tine,insa daca se va intampla asa va fi o surpriza,cuma fost si cu noi la mondialul precedent,o partida pe care nu voi putea uita atat de usor,a fost o frustrare maxima sa facem un meci asa de bun contra Ungariei ca apoi sa ne dam cu stangul in dreptul contra Poloniei....marea echipa a Poloniei....plus ca jucam in Serbia si aveam foarte multi suporteri in tribune si era o sansa mare pentru noi la cucerirea unei medalii sau chiar mai mult,titlul mondial!

Scor final Polonia - Ungaria 24-23 ... că cînd v-am zis io ... :D :D :D Sincer, singura mea mirare este scorul prea strîns.

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  14 Decembrie 2015, 02:48

Gata,ma retrag si eu. Poate mai continuam discutia maine,sa vad poate mai intru pe vreun articol de-al nostru. Noapte buna!

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  14 Decembrie 2015, 02:47
Postat de zecs93 pe 14 Decembrie 2015, 02:38

E clar ca au fost adusi 15 jucatori iarna asta si nu puteau sa confirme toti, insa sa stii ca avem un bilant pozitiv, au confirmat Gnohere,Essombe,Palici, Mevlja,Cerniauskas dar m-au dezamagit: Ghomsi,Van Haaren,Serban,Nedelcearu,Gavrila,Matei,Shalaj si sper sa scapam de ei ( deja de primii 2 am scapat) sper sa urmeze si astea la taiat din lot !!! Langa nucleu asta daca mai transferam inca 5-6 jucatori de valoare ( titulari care sa le creeze concurenta astora) ne batem la campionat !!! Cat despre vojnovici, si eu consider ca e un transfer bun pentru ca compenseaza cu daruire si cu mult atasament pentru echipa asta, este adevarat ca nu are talent si nu ne putem bate la campionat cu el la mijloc dar ar fi bun acolo de rezerva !!!

Eu inca am incredere in Nedelcearu si Matei. La Ndelcearu inteleg ca e tanar si are sincope,dar nu inteleg cum de Matei la talentul lui nu confirma...pai el alaturi de Palic sunt cei mai tehnici jucatori din lot...bine,mai e si Rotariu da Rotariu are alt stil.

Vezi toate comentariile (272)
Comentează