SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Calificare și adio! CSM Ploiești a învins cu 31-20 pe Neistin din Insulele Feroe, dar a rămas fără jucătoare

Pivotul Irina Șuțka Burtea este componentă a naționalei Ucrainei și juca din 2014 la Ploiești // FOTO MediafaxFoto
Pivotul Irina Șuțka Burtea este componentă a naționalei Ucrainei și juca din 2014 la Ploiești // FOTO MediafaxFoto

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2016 00:00

CSM Ploiești a învins cu 31-20 pe Neistin din Insulele Feroe, s-a calificat în turul 2, dar nu mai are jucătoare să continue.

Înaintea meciului retur de sâmbătă seara, jucătoarele ploieștene, cele 7 care mai rămăseseră la echipă, nu știau dacă vor intra pe teren. Clubul le anunțase că nu are 3.000 de euro pentru a plăti baremurile arbitrilor și observatorului. Până la urmă, s-a făcut rost de bani și meciul s-a disputat.

26-24 în Feroe, 31-20 la Ploiești

Jucătoarele prahovene s-au împuținat de la zi la zi ca în povestea cu zece negri mititei. Doar 7, exact cât o echipă, au rămas să joace returul cu HC Neistin. A fost de ajuns însă, chiar și fără nicio schimbare pe parcursul meciului, să câștige în fața amatoarelor din Insulele Feroe cu 31-20.

Telenovela de la Ploiești însă continuă. Pentru meciurile din turul 2, acolo unde CSM Ploiești va întâlni campioana Slovaciei, Iuventa Mihalovce, pe 15/16 octombrie și 22/23 octombrie, nu se știe cine va mai rămâne la echipă.

Jucătoarele sunt neplătite de cinci luni, iar Primăria, care susține echipa, nu a găsit soluția salvatoare de a debloca lucrurile.

La Roman nu au cu cine juca

Azi, CSM Ploiești ar trebui să întâlnească, de la ora 18:00, pe CSM Roman în etapa a doua a Ligii Naționale. Mai mult ca sigur însă, prahovencele nu se vor prezenta pentru că toate cele 7 jucătoare care au jucat sâmbătă în Cupa EHF au primit răspuns la memoriile de la FRH și au fost declarate libere de contract.

Au dat clubul în judecată!

Marea majoritate a handbalistelor care au evoluat la Ploiești au dat clubul și Primăria Ploiești în judecată pentru că ele aveau contracte semnate și nu și-au primit salariile.

"Și-au bătut joc de noi. Puteau să ne spună de la finalul campionatului trecut și toate ne căutam alte echipe. Au fost jucătoare care au avut oferte de la alte formații, dar au decis să rămână la Ploiești pentru a face performanță", au declarat handbalistele.

Antrenorul croat Neven Hrupec a declarat că "așa ceva nu am mai trăit în viața mea. E ca un vis urât care, din fericire, s-a terminat!".

Nu scapă de amendă

Dacă nu se va prezenta la meciurile din turul doi al Cupei EHF, CSM Ploiești va fi amendată de federația europeană, la fel ca și Federația Română de Handbal. Amenda cumulată ar totaliza 50.000 de euro.

E puțin probabil să mai poată face ceva cei de la CSM Ploiești. Ar exista soluția să meargă la acele meciuri cu o echipă de junioare de la club, dar până atunci însă echipa de handbal va fi exclusă din campionat pentru neprezentările din Liga Națională. E o situație fără precedent în handbalul românesc!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează