SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA / GRUPA ROMÂNIEI/ Muntenegru a câștigat cu Ungaria

Articol de - Publicat marti, 03 decembrie 2019 09:35

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // În această dimineață s-au disputat primele două partide ale zilei în Grupa C a Mondialului din Japonia, cea din care face parte și România. Muntenegru a învins Ungaria, 25-24, în timp ce Spania n-a avut probleme cu Senegal, 29-20.  

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România trebuie s-o învingă azi pe Kazahstan pentru a trece peste Ungaria în clasament. Duelul se joacă azi, de ora 12:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Digi Sport și TV Telekom Sport. 
  • Programul României la CM Handbal: România-Kazahstan (azi, ora 12:00), România-Muntenegru (miercuri, 4 decembrie, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, 6 decembrie, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Ibericele confirmă astfel forma bună etalată până acum în grupă. Victoria importantă cu Ungaria din urmă cu două zile a fost confirmată de succesul reconfortant reușit în această dimineață cu Senegal, 29-20.  

Alexandrina Cabral a fost MVP-ul partidei, cu 7 goluri înscrise în poarta africanelor.  

Muntenegru a „răpus” Ungaria

Ungaria a pierdut al doilea meci important în grupa C, la Mondialul de la Kumamoto, contra Muntenegrului. Învinse de Spania, 29-25, maghiarele au cedat și cu muntenegrencele, 24-25. 

Dacă și România pierde miercuri cu Muntenegru, care are loc miercuri, în ultima etapă va fi un meci de care pe care între Ungaria și România. Echipa care va câștiga va ajunge în Main Round.  

Muntenegru a avut numai puțin de 7 eliminări de 2 minute în prima repriză a disputei cu Ungaria, dar și un cartonaș roșu, primit direct de interul dreapta de la CSM București, Andrea Klikovac pentru un cot aplicat involuntar Gabriellei Toth. Chiar și așa, echipa pregătită de Per Johansson și Adi Vasile a intrat în avantaj la pauză, 13-12, jucând extrem de eficient în inferioritate numerică. 

Jovanka Radicevici (8 goluri) și Milena Raicevici (7) au fost principalele marcatoare ale Muntenegrului. Ungaria a trăit prin golurile extremelor Nadine Schatzl (7 reușite) și Viktoria Lukacs (6). 

De altfel, maghiarele au dus excelent jocul pe extremă în partida contra muntenegrencelor. Echipa lui Kim Rasmussen a avut nu mai puțin de 25 de acțiuni pe părțile laterale ale terenului și a marcat de 15 ori. Ungaria a suferit însă la linia de 9 metri, de acolo de unde a marcat doar 2 goluri! Și pe pivot sunt probleme, cu o singură reușită

Cu o victorie în fața Kazahstanului, „tricolorele” vor urca pe locul 3 în grupă. 

33 de aniare Radicevic. A fost campioană europeană în 2012 şi vicecampioană olimpică la Londra 2012, dar a câştigat şi Champions League, cu Gyor, în 2013

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA / GRUPA ROMÂNIEI/ Muntenegru a câștigat cu Ungaria

Jovanka Radicevic, fosta extremă a lui CSM Bucureşti, prefațează România - Muntenegru: „România nu mai este o forţă, dar va fi un meci dur”

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reguli stricte pentru handbaliste: n-au voie să joace cu tatuajele mari la vedere! Cum a procedat Mădălina Zamfirescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
bulldenej
bulldenej  •  03 Decembrie 2019, 11:38

"Dacă și România pierde miercuri cu Muntenegru, care are loc miercuri" ... (miercuri care este miercuri ????) ... vaaaai nenea ziaristu' dar ce perspicace esti bre !!!

novacbabba
novacbabba  •  03 Decembrie 2019, 10:24
Postat de dvd1 pe 03 Decembrie 2019, 09:59

Muntenegru-Ungaria e 25-24 sau 25-23? oare cine scrie nu stie rezultatul exact? Daca nu sa stea acasa pe somaj pt ca sigur nu are treaba cu ziaristica sportiva. In plus Spania a batut Romania nu Ungaria. Daca ati trimis pe cineva in Japonia pt asa comentarii e clar ca nu stiti nimic. Oare de ce mai scrieti?

Tu nu stii sa citesti sau sa te informezi din alta sursa? Te ai facut *** cu comentariul tau

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

849116668469409
Andrei Kolozsi  •  03 Decembrie 2019, 10:12
Postat de dvd1 pe 03 Decembrie 2019, 09:59

Muntenegru-Ungaria e 25-24 sau 25-23? oare cine scrie nu stie rezultatul exact? Daca nu sa stea acasa pe somaj pt ca sigur nu are treaba cu ziaristica sportiva. In plus Spania a batut Romania nu Ungaria. Daca ati trimis pe cineva in Japonia pt asa comentarii e clar ca nu stiti nimic. Oare de ce mai scrieti?

Spania a batut si Ungaria , varu !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează