SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

Caz fără precedent în handbalul românesc » Suporterii HCM Baia Mare au fost cazaţi la un hotel al arbitrului Robert Harabagiu. Azi vine decontul?

Robert Harabagiu certat de Aurelia Brădeanu, căpitanul Braşovului cerîndu-i explicaţii pentru deciziile hilare din meciul cu CSM Bucureşti // Foto: Marius Ionescu
Robert Harabagiu certat de Aurelia Brădeanu, căpitanul Braşovului cerîndu-i explicaţii pentru deciziile hilare din meciul cu CSM Bucureşti // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 14 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 13 mai 2014 22:48

La Cupa României, disputată la Tîrgovişte, pe 26 şi 27 aprilie, 100 de suporteri de la HCM Baia Mare au stat la Moreni şi au mîncat la restaurantul arbitrului Robert Harabagiu, cel care azi va arbitra primul meci din play-off, contra Coronei Braşov.

Corona Braşov e singura echipă din Liga Naţională care a reuşit în sezonul regulat să treacă de HCM Baia Mare, 29-27. Băimărencele şi-au luat revanşa, în retur, 23-22, dar şi în Cupa României, în semifinale, acolo unde au trecut de rivale cu 32-21! Pretendente la titlu, cele două formaţii vor juca azi, sub Tîmpa, şi prima partidă din play-off, în lupta pentru titlu mai intrînd Dunărea Brăila.

La restaurantul arbitrului
La Cupa României, disputată la Tîrgovişte, între 23 şi 27 aprilie, HCM Baia Mare a plătit costurile deplasării pentru aproximativ 130 de suporteri pentru ca aceştia să-şi încurajeze favoritele. Fanii au fost aduşi doar la meciurile din ultimele două zile, semifinale şi finale.

Dintre cei 130 de suporteri, 30 au rămas în Tîrgovişte, iar două autocare au plecat spre Moreni, acolo unde au fost cazaţi restul fanilor.

Sursele Gazetei Sporturilor scot la iveală un caz fără precedent în handbalul românesc. Fanii băimăreni au mîncat la Moreni, în cele două zile, la restaurantul arbitrului de handbal Robert Harabagiu. Tot "fluieraşul" a fost cel care le-a facilitat fanilor ardeleni şi cazarea în cadrul unei tabere şcolare. "Am mîncat la restaurantul Yakis. A fost mîncare foarte bună, nu avem nimic de reproşat", au spus doi dintre suporterii maramureşeni.

Adevăratul decont se face azi?
Surprinzător sau nu, Robert Harabagiu şi colegul său, Robert Stănescu, vor arbitra, azi, primul meci din play-off-ul feminin, cel dintre Corona Braşov şi HCM Baia Mare!

"Nu este în caracterul meu să fac speculaţii acum, dar dacă s-a întîmplat acest lucru, nu e normal! Meciurile sînt mult prea importante, sper să nu-şi bată joc nimeni de campionat. Probabil că Baia Mare a decis să-şi ducă suporterii la Moreni pentru că erau preţuri mai mici. Şi eu, cînd merg cu echipa în deplasare, am un anumit barem, nu pot să le duc la Hilton. Dar, repet, nu pot face speculaţii, sper într-un arbitraj corect", a declarat Vasile Kraila, preşedintele Coronei.

"Nu clubul s-a ocupat de suporteri"
Liviu Bala, preşedintele executiv de la HCM Baia Mare, dezminte cu vehemenţă informaţia. "Nu noi ne-am ocupat de deplasarea suporterilor. Galeria a venit printr-o instituţie media din Baia Mare. Unde i-au dus şi ce au făcut, nu mai ştiu. Dar clubul nu a plătit nimic", a declarat Bala.

"Din cîte ştiu eu, fanii au stat în cadrul taberei şcolare. Sînt speculaţii. Acum suporterii pot să se ducă să se cazeze unde vor ei. La Brăila poate aud că se duc la hotelul nu ştiu cărui arbitru, că tot avem meci la Brăila, etapa viitoare!", a adăugat oficialul băimărean.

Cine e Robert Harabagiu?
Robert Harabagiu e directorul Grupului Şcolar Industrial Petrol Moreni. E consilier local la Moreni din partea PNL. Arbitru internaţional din 2006, e vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Dîmboviţa. În declaraţia de avere, Robert Harabagiu a trecut că a cîştigat în ultimii doi ani, din arbitraj, suma de 33.000 de lei, doar puţin peste 7.000 de euro!

Nu au arbitrat Baia Mare!
Robert Harabagiu şi Robert Stănescu arbitrează pentru prima dată în actualul sezon pe HCM Baia Mare! Pînă acum, cei doi nu au oficiat la nici un meci al echipei maramureşene. În schimb, cei doi arbitri dîmboviţeni sînt la al treilea meci al Coronei Braşov. Corona a cîştigat cu ei pe teren propriu, cu HCM Roman, 23-20, şi în "optimile" Cupei României cu CSM Bucureşti, 30-25. La ultimul meci însă, cei doi au favorizat vădit echipa bucureşteană, în ciuda arbitrajului tendenţios braşovencele învingînd la final.

18 partide au arbitrat în sezonul actual Harabagiu-Stănescu în România, în prima ligă: 6 la feminin şi 12 la masculin

616867-program-play.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
tuhoamar
tuhoamar  •  14 Mai 2014, 14:08

Incepe recitalul mafiei moldovenilor din Brasov !!! Sa va bombardeze pe voi Rogozin, hotilor !!!

cosimon
cosimon  •  14 Mai 2014, 13:01

Bravo, la fel ca si ziarul sora, au inceput deja sa arunce cu noroi in mod vadit in tot ce inseamna Baia Mare. Sa va fie rusine, jurnalisti de 2 bani, care toata viata voastra ati fost slugi la anumite cluburi (evident, Baia Mare nu e unul dintre ele, altfel am fi auzit numai elogii la adresa ei) si carora le faceti jocurile de culise. Sper ca arbitrajul sa fie unul corect, iar echipa cea mai buna sa castige pe teren. Mi-e tot mai scarba de inversunarea celor care arunca cu tot ce se poate in HCM. Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi la anul, cand va intra CSM in joc, si cand ziaristii astia vor trebui sa lucreze pt. ei. fiindca dupa disparitia Oltchimului, au nevoie de o alta echipa.

zidane92
zidane92  •  14 Mai 2014, 11:06

Handbalul e mai puroiat ca fotbalul ! Punct! Cum ne explica federatia ascensiunea "primitivilor" din turda unde se arbitreaza ca in kosovo?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează