SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Ce nebunie! CSM București a scos un egal in extremis, marcând trei goluri în ultimele 92 de secunde, când nimeni nu mai credea în revenire

Gnosianne Niombla a marcat ieri golul egalării FOTO Marius Ionescu
Gnosianne Niombla a marcat ieri golul egalării FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2017 00:00

Campioana Europei s-a chinuit din greu, aseară, pentru a scoate un punct în fața campioanei Norvegiei, Larvik HK. Bucureștencele au avut mare noroc. Conduse cu 26-23 în minutul 58, secunda 11, au reușit o incredibilă întoarcere a scorului.

5.000 de oameni, care au umplut aseară Polivalenta din București, au trăit un final senzațional, deși nici unul dintre ei nu mai credea într-o minune.

Avantaj neconcretizat

În prima parte, bucureștencele au părut că dețin controlul în meci. Au început exact, atente în apărare, profitând de greșelile adversarelor. Și s-au distanțat la 9-5 în minutul 19. Dar norvegiencele nu au cedat nicio bucățică de teren, impulsionate de campioanele olimpice Gro Hamerseng, Amanda Kurtovici și Linn Kristin Riegelhuth, dar și de portarul de coșmar al Danemarcei, Sandra Toft, cea care a oprit România din drumul spre medalie la Euro 2016, în decembrie anul trecut. Și Larvik a egalat la 10. Și ca să fie lucrurile de coșmar pentru gazde, jucătoarea de 1,96 metri, Sara Breistol a marcat în ultima secundă și şi-a adus echipa în avantaj la cabine: 13-12.

Ca o echipă beată

În partea a doua, jocul CSM-ului nu s-a îmbunătățit, ba din contră. Extremele au fost în cea mai neagră zi, Bella Gullden și-a pierdut și ea busola, iar vicecampioanele olimpice, franțuzoaicele Ayglon și Niombla, au îmbinat acțiunile bune cu greșelile incredibile. Norvegiencele și-au văzut de treabă și au dus scorul la 16-12.

Diferența de patru lungimi s-a păstrat până la 19-15. Portarul Paula Ungureanu a dat semnalul revenirii, paradele goal-keeperului impulsionând și coechipierele. Ca prin minune CSM a egalat la 21, dar au urmat alte și alte ratări exasperante. Larvik s-a desprins iar la 24-21, apoi la 26-23. Era clar, debutul era unul nefericit în grupele principale.

Niombla avea să-și spele însă toate păcatele, fiind la capătul ultimelor două acțiuni. Carmen Martin a redus din diferență, 24-26, dar nu prea mai era timp. Un minut și 18 secunde, cu atacul Larvikului...

Cine mai credea?

Antrenorul Odvar Moen a uitat și el parcă de time-out și a rămas cu el în mână. A fost "furat" de acțiunile lui Gnosianne Niombla care a scos o aruncare de la 7 metri, o eliminare de două minute și a marcat golul egalizator când mai erau 17 secunde de joc!

Abia atunci tehnicianul nordic a cerut timpul de odihnă. Prea târziu însă. Kurtovici a aruncat în blocaj și meciul s-a terminat egal, 26-26!

"Nu știu ce să zic. Pot spune că am și pierdut un punct, dar și că am câștigat unul. Un egal pe terenul campioanei Europei cred că e un rezultat bun, adunăm încă un punct în grupele principale și ne apropiem de calificare. Trebuie să fim mulțumiți"
Antrenor: Tor Odvar Moen

"Ne-am crezut prea devreme învingătoare!"

Sandra Toft, portarul danez din poarta Larvikului, a avut câteva parade senzaționale în meciul de aseară. În prima repriză ea și-a ținut echipa în joc. "CSM are o echipă foarte bună. Dacă ne-ar fi întrebat cineva la început dacă suntem de acord cu un egal, categoric ziceam «DA». Acum la final, parcă sentimentul nu mai e același. Am avut trei goluri, cred că mai erau două minute și am crezut că am câștigat deja. Eu, sincer, mă bucuram în poartă pentru victorie", a declarat portarul Sandra Toft.

"Orice punct se câștigă greu, trebuie să înțelegem asta!"

Aurelian Roșca a recunoscut la finalul meciului că, la felul cum a decurs jocul, echipa sa a câştigat un punct la final. "Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, de aici și surescitarea din teren, greșelile foarte multe. Am început bine, am avut patru goluri, dar nu am gestionat avantajul. E și meritul echipei din Larvik, dar cred că golul din ultima secundă, în prima repriză, a contat foarte mult. Mai ales pentru moralul lor. Am avut o a doua repriză foarte dificilă, am stat tot timpul în spatele lor, să alergăm după ele. Va trebui să ne concentrăm mult mai mult pe următoarele jocuri, pentru că fiecare punct contează enorm. Ne propuseserăm să nu facem pași greșiți pe teren propriu, dar dacă ne uităm per ansamblu, cred că azi am câştigat un punct", a declarat Aurelian Roșca.

CSM București 26

Gullden 7, Niombla 5, Torstensson 5, Ayglon 4, Mehmedovici 3, C. Martin 2. Antrenor: Aurelian Roșca

Larvik 26

Kurtovic 7, Riegelhuth 5, Breistol 4, Stange 3, T. Mork 3, Hammerseng 2, Frafjord 1, Edin 1. Antrenor: Tor Odvar Moen

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
neacaisa
neacaisa  •  28 Ianuarie 2017, 17:32

Rezultatul este foarte prost in perspectiva sferturilor, poate prinzi top 4 pana la urma, dar buducnost/vardar te usuca... eu speram la locul 2, la cum am aratat azi nu avem nicio sansa sa recuperam fata de daneze, sunt sanse mai mari sa fie peste noi o echipa din grupa cealalta. Si da, echipa este vizibil slabita, mai ales pe linia de 9m, unde frantuzoaicele sunt foarte inconstante.

tihi
tihi  •  28 Ianuarie 2017, 15:41

Anul trecut a fost cu noroc...anul acesta nu se mai repeta:Trebuie echipa in Champions Leage!!!Torstensson,Gullden,Niombla si Ungureanu...restul sint umplutura pe nivel european!!!

10153755897004409
Ilascu Mircea  •  28 Ianuarie 2017, 09:45

Partea proasta e ca Larvik va fi ciuca batailor si aici se va face diferenta . Rosca ar face bine sa le puna la punct cu conditia fizica si sa lucreze la scheme de joc , ceea ce la acest meci nu s-a vazut .Multe posture descoperite , ca valoare , prin faptul ca am facut achizitii de duzina . nu poti sa fii campioana europei si sa ai in urmatorul an echipa mai slaba. La indepartat de la conducere pe Vasiliu si l-a adus pe Luca , ce nu e in stare sa gestioneze ceea ce a gasit , neducandu-l capul nici sa pastreze ceea ce avea .Nu meritam sa ne calificam in faza superioara .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează