SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Cea mai mare handbalistă din lume a preluat Oltchimul » Antrenoare galactică

Articol de - Publicat sambata, 19 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 februarie 2011 17:04

Anja Andersen, fosta mare jucătoare daneză, e de aseară noul antrenor al Oltchimului.

Oltchim a dat lovitura! A adus-o ca antrenoare la echipă pe Anja Andersen, fosta stea a handbalului danez! Campioană olimpică, mondială, de două ori campioană continentală, desemnată cea mai bună jucătoare din lume în 1997, Anja Andersen (42 de ani) a avut rezultate şi ca tehnician. A cîştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse (2004, 2005 şi 2007).

Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, a sunat-o acum patru zile pe Anja şi i-a propus să preia echipa. Daneza a marşat şi a acceptat să vină la negocieri. Anja a aterizat pe aeroportul Henri Coandă miercuri noaptea şi, ieri de dimineaţă, la ora 11:00, s-a întîlnit cu bossul Oltchimului.

După două ore de discuţii, în care s-au pus la punct toate amănuntele, Andersen a bătut palma cu Oltchim. Nu a mai plecat în Danemarca, ci s-a dus direct la Sala Sporturilor Traian, acolo unde a şi condus primul antrenament. Nimeni nu a mai avut voie să intre în sală, şedinţa de pregătire desfăşurîndu-se cu porţile închise.

"Domnul Roibu e singurul care a asistat la negocieri. Mie nu mi-a spus decît că trebuie să fiu la ora 16:30 la sală ca să o prezint fetelor. Prea multe amănunte nu ştiu. Ne-a cerut doar ca echipa să intre în cantonament de vineri, cu o zi înainte decît era prevăzut iniţial, pentru a le cunoaşte mai bine pe fete. În plus, a spus ca tot lotul de 22 de jucătoare să intre în cantonament", a declarat preşedintele Ioan Gavrilescu.

Are probleme cu inima
Anja Andersen antrenează, deşi are probleme cu inima. Daneza are implantat un peace-maker cardiac, dispozitiv care-i controlează ritmul cardiac. Anja nu are voie să se enerveze, să se agite şi să facă efort. Tocmai de aceea, la Slagelse, pe banca tehnică, lua loc şi tatăl Anjei, părintele avînd rolul de a o linişti.

A doua rundă de negocieri
Este a doua oară cînd conducerea Oltchimului o abordează pe Anja Andersen. Prima oară s-a întîmplat în vara anului trecut, atunci cînd Oltchim îi căuta înlocuitor lui Radu Voina, selecţionerul României anunţîndu-i pe conducători că va pleca. Gazeta Sporturilor a scris atunci (foto faximil) că Anja Andersen este în pole-position pentru preluarea campioanei României, dar în cele din urmă părţile nu s-au înţeles asupra contractului.

"Anja e o antrenoare strălucită!"
Carmen Amariei, interul stînga al "naţionalei" României, a lucrat cu Anja Andersen atît la Slagelse, cît şi la FCK Copenhaga. Amariei a cîştigat de două ori Liga Campionilor. "Să vorbesc despre antrenoarea Anja Andersen? Este senzaţională. Anii mei de glorie au fost cei petrecuţi sub bagheta ei. E tipul de antrenor care ştie să creeze o atmosferă extraordinară în echipă, relaţia dintre ea şi handbaliste e o relaţie de prietenie, de colegialitate", a declarat Carmen. Amariei spune că şi din punct de vedere tactic, Andersen e strălucitoare. "Ştie să explice ce vrea de la fiecare jucătoare, o apreciez foarte mult. E idolul meu în handbal", a adăugat Amariei.

Debutează cu Buducnost
Anja Andersen va sta duminică pe banca tehnică a Oltchimului la meciul cu Buducnost Podgorica. Paradoxal, liderul campioanei Muntenegrului e Bojana Popovici, jucătoarea preferată a Anjei la Slagelse! În 2006, cu Anja Andersen pe banca tehnică, Serbia a eliminat România în preliminariile Euro 2006.

Anja Andersen
- născută pe 15 februarie 1969, la Odense (Danemarca)
- a jucat la: Stjernan, Aalborg, Ikast, Viborg, Baekkelagets Oslo, Walle Bremen
- campioană olimpică în 1996 cu Danemarca, aur mondial 1997, argint la CM 1993, bronz la CM 1995, campioană europeană 1994, 1996
- a fost desemnată cea mai bună jucătoare di lume în 1997
- a antrenat pe Slagelse cu care a cîştigat de trei ori Liga Campionilor (2004, 2005, 2007), dar şi trei titluri în Danemarca (2003, 2005, 2007)

133 de meciuri a jucat în "naţionala" Danemarcei şi a marcat 726 de goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează