SPORTURI  »  HANDBAL  »  METZ-OLTCHIM 26-26

Comedia erorilor » Oltchim a obţinut doar un punct cu Metz, scor 26-26

Aurelia Brădeanu a înscris ieri de 4 ori în poarta franceză // Foto: Marius Ionescu
Aurelia Brădeanu a înscris ieri de 4 ori în poarta franceză // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 21:32

Oltchim a ieşit neaşteptat de bine dintr-un meci în care a arătat, ca şi contra lui Buducnost, confuzie şi apetit pentru cele mai variate greşeli.

Ar fi trebuit să fie un meci cîştigat de Oltchim cu toate jucătoarele legate la ochi. Una dintre acele partide în care valoarea superioară iese repede la suprafaţă, ca un strat de ulei gălbui peste un mic adînc de apă. Şi aşa au părut că vor sta lucrurile preţ de aproape o repriză, cînd, depăşind un început crispat şi jucînd cu motoarele încălzite la jumătate, vîlcencele au ajuns să-şi conducă adversarele la 4 goluri, 13-9 în minutul 19. Jovanovici găsea cu uşurinţă poarta franceză, în cea română Tolnai colecţiona intervenţii şi număra, de asemenea, barele fetelor cu fustiţă de la Metz, iar Managarova alerga mai iute ca un iepuraş. Özel însă n-a avut o zi bună. Turcoaica, un soi de creier care scoate scîntei de fantezie la fiecare fază, a fost în pană ieri. Iar de la ea s-au molipsit parcă şi celelalte.

Aşa s-a ajuns la un scor egal la pauză, cu franţuzoaicele profitînd de deruta deja instalată în jocul Oltchimului. Partea a doua a fost un concert al sunetelor care mai de care mai false. O repriză în care erorile au abundat şi de o parte, şi de alta, dar în serii. Handbalistele de la Metz au condus şi ele la 3 goluri, 24-21 (min. 49), însă pe final s-au fîstîcit şi Oltchimul s-a apropiat. Din scenariul greşelilor a ieşit un final tensionat, cu ultimele secunde de atac al vîlcencelor în flăcări, de un dramatism aproape nemeritat. S-a încheiat egal, 26-26, iar campioana României are nevoie de victorie ca de aer contra lui Krim, acasă, pe 4 martie.

Un punct pentru semifinale
În ciuda rezultatului de la Metz şi a evoluţiei foarte slabe, Oltchim păstrează în continuare şanse la calificare. Vîlcencele trebuie să cîştige cel puţin un punct în meciul următor, de pe teren propriu, cu Krim Ljubljana. Un succes al slovenelor însă, indiferent de scor, ar scoate Oltchimul din cărţile calificării. Dacă Oltchim ar fi învins la Metz, meciul cu Krim practic nu ar mai fi contat, slovenele trebuind să cîştige duminică, la Rm. Vîlcea, la peste 6 goluri diferenţă!

Multe "mîini moarte"
Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea nu a putut cîştiga aseară, la Metz, pentru că foarte multe jucătoare nu s-au ridicat la nivelul unui meci de Liga Campionilor. Chiar dacă au avut în faţă o echipă modestă,  Ozel, Vizitiu, Meiroşu, Curea, Chirilă sau Farcău au fost, cum se spune, "mîini moarte" în echipă. Singurele jucătoare care au dat satisfacţie au fost Jovanovici, Managarova, Vetkova, Tolnai şi Brădeanu.

"Meciul cu Metz a fost unul în care o echipă a arătat cum nu trebuie să joci. Am făcut foarte multe greşeli! Sper ca fetele să se trezească şi să învingă pe Krim Ljubljana" (Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim)

"Nu mai e nimic de zis. Ne-am împiedicat de o echipă modestă, dar mai ales în propriile nostre prostii. Trebuie să batem Krim ca să ne calificăm" (Radu Voina, antrenor Oltchim)

METZ 26 (15): Andriuşina 6, Liscevici 4, Mendy 3, Csaki 3, Kamto Njitam 2, Prudhomme 2, Limal 2, Broch 2, Ognjenovici 2
OLTCHIM 26 (15): Jovanovici 6, Managarova 5, Brădeanu 4, Vetkova 4, Ardean Elisei 3, Curea 1, Chirilă 1, Manea 1, Özel 1

Clasament grupa 2
1. Buducnost 4 4 0 0 119-98 8
2. Oltchim 4 2 1 1 111-106 5
3. Krim 4 1 0 3 93-107 2
4. Metz 4 0 1 3 94-106 1
Etapa următoare: Oltchim-Krim (4 martie); Budcnost-Metz (4 martie)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (17)
tiberiunaga
tiberiunaga  •  28 Februarie 2012, 18:23

II. Penibil, tupeul antrenorului Voina care a transferat fără ruşine toată vina asupra echipei. El se conisderă exonerat orişice vină. Este nu doar o mitocănie ci un semnal clar al viitoarelor eşecuri. Depunerea demisiei era un gest, normal , responsabil, de neevitat. Domnule Voina ,dacă ai, măcar, puţină demnitate, demisionează!

tiberiunaga
tiberiunaga  •  28 Februarie 2012, 18:13

I. Spuneam după meciul cu Buducnost că Olthimul este în degringoladă, că managementul sportiv este defectuos şi că antrenorul Voina a fost, este şi va fi un antrenor modest. Spuneam că rezultatele bune la Vâlcea şi la naţională s-au datorat valorilor individuale şi nu performanţelor strategice şi tactice ale antrenorului. Avem jucătoare dar nu avem echipă. Criticam decizia readucerii Luminiţei Huţupan şi-mi exprimam nedumerirea faţă de încăpăţânarea conducerii clubului de-al păstra pe Voina . O soluţie fără viitor. În fine, nu vreau să insist asupra multelor greşeli din acest meci dar, trebuie să spun că principala vină o are banca tehnică. A fost lipsită, evident, de profesionalism

vera_rapid
vera_rapid  •  28 Februarie 2012, 11:24

Ursescule, esti un ziarist indoielnic, dar problema este ca esti si un om de nimic. La fel ca marele strateg. Pai "salvatorul Oltchimului" dupa "cosmarul Anja" era iertat cand dadea declaratii de genul : anja sa isi rupa gatul pana la capat, eu asa am gasit echipa, nu sunt vinovat. Acum sa ne explice cauzele esecului. Si de ce mass-media nu il critica mai dur pe acest pseudo-antrenor care ne-a distrus nationala si acum o face si cu Oltchimul? Conducatorii clubului culeg ceea ce merita.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează