SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Corespondență din Aarhus » "Tricolorele" au compus un imn al lor, pe care îl pun în aplicare la antrenamente

Articol de , - Publicat vineri, 18 martie 2016 00:00

Asemenea militarilor, în pas de defilare, jucătoarele române strigă în timp ce se antrenează în Ceres Arena din Aarhus.

Gabi Perianu, interul stânga, e cea care a compus imnul. Şi tot ea e "gradatul" care strigă imnul, acompaniată imediat de ceilalţi "soldaţi".

Suntem lot de campioane,
Nu găsim deloc rivale!
Orice ţară întâlnim,
Noi pe toate le-njosim!
Pe teren suntem unite,
Afară nedespărţite.
Noi luptăm pentru români,
Peste toţi suntem mai buni.
România! România! România!

Atmosfera în lot pare una excelentă. Jucătoarele aleargă cu zâmbetul pe buze, se încurajează. Totul devine serios când se trece la scheme, la faza de apărare. Antrenorii se aşteaptă ca Neagu să fie luată om la om. Tocmai de aceea, Aneta Udriştoiu joacă acum rolul adversarelor. Se ţine scai de vedeta României. Perianu şi Brădeanu fac însă paravan şi o scot pe rând pe Cristina din "strânsoarea "adversarelor".

Televiziunea daneză TV2 filmează antrenamentul. Tomas Ryde nu ascunde nimic. Îi lasă pe nordici să filmeze. Singura care nu se antrenează cu fetele e Eliza Buceschi. Glezna dreaptă e încă umflată şi durerile sunt foarte mari. S-a accidentat la încălzire, înainte de meciul cu Suedia. Nimeni nu ştie dacă va juca. Doctorul Oancea şi fizioterapeuţii Ionescu şi Mărăşteanu vor face totul pentru a o recupera. "Vom vedea în dimineaţa jocului dacă va putea evolua", spune secundul Costică Buceschi, tatăl Elizei.

Antrenamentul se termină. Cu bine-cunoscuta încurajare a româncelor, născută la Mondialul de anul trecut. "Pentru cine jucăm noi?", strigă căpitanul Valentina Elisei. "Pentru noi!", se aud celelalte fete. Danezele au intrat deja în sală. Româncele se grăbesc, se urcă în autocar şi pleacă spre hotel. Vine o zi în care toată România aşteaptă de la ele o victorie în faţa Danemarcei. Va fi primul pas spre Rio!

România - Danemarca e azi de la ora 20, Digi 2 și liveTEXT pe GSP.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează