SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI - VARDAR 27-21

Corespondenţă din Budapesta » Un fleac! Le-au ciuruit! CSM Bucureşti a dominat meciul cu Vardar şi va juca finala Ligii Campionilor

Cu 5 reuşite, Rodrigues a fost golgeterul CSM-ului aseară
Cu 5 reuşite, Rodrigues a fost golgeterul CSM-ului aseară

Articol de , - Publicat duminica, 08 mai 2016 00:00

CSM București a făcut un meci incredibil ieri la Budapesta și s-a calificat în finală după ce a trecut lejer cu 27-21 de Vardar Skopje.

La primul sezon în Liga Campionilor, CSM București va juca finala Ligii Campionilor. În istoria competiției, o singură echipă a mai reușit acest lucru la debut. E vorba de Zvezda Zvenigorod în 2008!

Incredibila Jelena

Vardar, echipa care ajunsese mereu în Final Four, dar nu jucase niciodată finala, a păstrat tradiția și acum. Campioana Macedoniei a fost depășită net de o echipă română care și-a dorit mult mai mult și care a arătat că nu e deloc o Cenușăreasă a competiției, așa cum toată lumea o catalogase!

CSM a început cu un incredibil 7-1, croata Jelena Grubisici făcând minuni între buturi. Goal-keeperul campioanei României a primit al doilea gol abia în minutul 14, având până atunci un procentaj fabulos de 88 la sută al mingilor apărate!

Apărarea a fost și ea la înălțime. Torstensson și Brădeanu au fost un zid imposibil de trecut, iar în atac Gullden, Rodrigues și Manea au ridiculizat apărarea macedoneană.

La 14-9 la pauză, în vestiar, antrenorul Kim Rasmussen le-a spus fetelor că trebuie să o ia de la zero. "Nu avem nici un gol avans! Acum începe meciul!". Și fetele l-au ascultat. Așa că în minutul 44 tabela arăta un incredibil 22-11!

Timp pentru hora românească

Finala Ligii nu le mai putea scăpa româncelor. Kim Rasmussen a început să-și odihnească titularele. Orice resursă pentru meciul cu Gyor conta. Bazaliu, Nan, Vetkova, Iordache au adunat și ele minute, iar scorul final a fost unul clar, 27-21.

Era timpul pentru o horă românească la mijlocul terenului, una sărbătorită cu 600 de români în tribune, veniți să încurajeze o echipă nouă, care încet-încet începe să-și găsească identitatea.

Vardar l-a dat afară după două săptămâni!

Înainte de a ajunge la CSM București, danezul Kim Rasmussen a antrenat-o și pe Vardar. Dar a stat la Skopje doar două săptămâni, fiind dat afară! Rasmussen a spus că nu a văzut în meciul de aseară o răzbunare, că a rămas în bune relații cu conducerea de la Vardar.

"Înainte de meci eram fericit cu locul 4. Am jucat cu piciorul pe accelerație, nu pe frână, am avut un plan pe care fetele l-au respectat întocmai. Am avut un portar extraordinar. Sper să am o noapte liniștită în care să pot face un plan la fel de reușit pentru Gyor", a declarat Kim Rasmussen.

Două goluri din poartă în poartă!

Aurelia Brădeanu a avut o evoluție extraordinară. La 37 de ani, interul stânga și-a încununat evoluția cu patru goluri, două dintre ele venite din propriul careu de 9 metri! "A fost așa de simplu cu poarta goală... dar sunt fericită. Era să o dau în bară, dar a fost bară-gol, am făcut spectacol. Am creat și un pic de suspans", a glumit Brădeanu.

La 37 de ani va juca a doua finală de Ligă, prima pierdută în 2009 chiar pe când juca la Gyor! "Am avut emoții doar înainte de meci, cu timpul au trecut. Apărarea a mers foarte bine, la fel și poarta, iar misiunea din atac s-a ușurat", a declarat Brădeanu. Consideră că Vardar le-a luat un pic de sus. "Cred că toată lumea ne-a luat de sus, dar noi am fost montate".

"S-au bucurat când au picat cu noi, dar acum plâng!"

Oana Manea va juca azi a doua finală de Ligă, după cea din 2010, pierdută cu Oltchim. De această dată vrea să bea șampanie din cupă. "Nu mai am răbdare. Și înainte de meciul cu Vardar, abia așteptam să înceapă. Nici nu am făcut încălzirea ca lumea. Sunt încărcată cu adrenalină și eu cred că o să iasă bine", spune Oana.

Ea crede că Gyor nu e favorită. "Joacă acasă, dar pe noi ne motivează să jucăm cu tribune pline. Totul depinde doar de noi. Important e să jucăm la fel cum am făcut-o cu Vardar. Să fim la fel de ambițioase, concentrate. Nu sunt de neînvins. Am încredere în echipa mea", a încheiat Oana Manea.

Gyor, încă o dată în finală

CSM București va întâlni azi de la ora 18:45, în finala Ligii, pe Gyor. Campioana Ungariei a trecut în prima semifinală într-un meci de mare luptă de Buducnost Podgorica, 21-20, campioana en-titre. Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a echipei sale, a marcat de 6 ori, dar la final a ieșit de pe teren cu capul plecat.

Gyor a jucat mai bine pe final, a știut să gestioneze avantajul fragil de 1-2 goluri pe care l-a avut tot timpul și la final sala Laszlo Papp din Budapesta a fost o bucurie în alb și verde. Gyor a câștigat Liga în 2013 și 2014, dar a pierdut alte două finale.

"Avem destulă energie și pentru Gyor, trebuie să avem. Au publicul de partea lor, dar pe noi ne motivează. Ar fi formidabil ca la 37 de ani în sfârșit să cîștig Liga Campionilor"
Aurelia Brădeanu

17parade a avut în meciul de aseară Grubisici, având un procentaj de 48 la sută la mingile apărate

28-22la Gyor și 24-22 la București au fost rezultatele între campioana Ungariei, ETO și CSM, înregistrate în faza grupelor

CSM București- Vardar Skopje 27-21

CSM: Rodrigues 5, Gullden 4, Brădeanu 4, Manea 4, Jorgensen 4, Fisker 2, Bazaliu 2, Vărzaru 1, C. Martin 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Vardar: Lekici 6, Dembele 4, Lazovici 2, Radicevici 2, Klikovac 1, Sokac 1, Althaus 1, Penezici 1, Covici 1, Hmirova 1. Antrenor: Davis Camara

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Mai 2016, 12:44

victorie fara dubii(in afara de primul gol inscris de vardar ,cand au si condus..)fetele au jucat extraordinar(nici gyor in grupe nu au reusit sa le invinga asa categoric)banuiesc ca daca nu se rula aproape tot lotul..dif era si mai mare,sa faci asa meci intr-o semifinala..e ceva de vis,urmeaza un meci si mai greu(arbitrii nordici sunt ok..daca nu vor tolera intrarile dure in aparare mai ales grot,amorim,loke..nu pierdem)fetele au jucat in viteza,scheme bine lucrate,aparare buna multa ambitie,determinare...joc ca pt o castigatoare a cupei...

ando89
ando89  •  08 Mai 2016, 12:21

In seara asta voi fi bucurestean, va tin pumnii fetelor, pentru sportul romanesc ridicati tricolorul la Budapesta pe cea mai inalta treapta! Hai CSM!

guyencea
guyencea  •  08 Mai 2016, 11:53

Nu avem informatii despre finala! Arbitri, spectatori, transferuri, sponsori...etc.... Ce D-zeu fratilor, fiti profesionisti!! Nu numai minimue si gigi puscarie conteaza, ba din contra!! Hai CSM! Fa-ne o noapte alba si fericita....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează