SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-POLONIA, AZI, ORA 17:00, ÎN DIRECT PE TVR 2, LIVETEXT PE GSP.RO

Corespondenţă din Debrecen » La mîna noastră şi a Norvegiei » Cum putem prinde locul 3 în grupă

Nouă jucătoare care au trăit partida din optimi de la CM 2013 Cu Polonia sînt în lotul de la CE 2014, printre ele și Aurelia Brădeanu
Nouă jucătoare care au trăit partida din optimi de la CM 2013 Cu Polonia sînt în lotul de la CE 2014, printre ele și Aurelia Brădeanu

Articol de - Publicat miercuri, 17 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 16 decembrie 2014 21:30

"Tricolorele" pot prinde locul 3 în grupă doar dacă înving Polonia. Nu e însă suficient, Norvegia trebuind să treacă de Ungaria.

România joacă azi cu Polonia şi pentru a-şi lua revanşa după înfrîngerea suferită anul trecut, la Mondiale, dar şi cu gîndul la locul trei. Va urma, automat, ajungerea la Budapesta, pentru disputa cu locul 3 din cealaltă grupă principală, pentru locurile 5-6.

"Va fi un meci foarte greu. Polonia nu are nimic de pierdut, probabil că vor şi ele să cîştige cel puţin un meci. Noi însă vom lupta pînă la capăt, ne dorim şi revanşa pentru anul trecut. Şi atunci am condus mare parte din meci, dar la final am pierdut", a declarat extrema Laura Chiper.

Pentru a prinde locul 3 în grupă, România stă însă, mai ales, la mîna Norvegiei. Locul 1 în grupă, fără a-l mai putea pierde, nordicele vor juca în meciul cu Ungaria cu echipa a doua, pentru a-şi menaja titularele.

În plus, toată lumea se aşteaptă ca azi, la Debrecen, Ungaria să fie ajutată spre a ajunge la Budapesta, tocmai pentru ca interesul în jurul Europeanului, şi aşa unul destul de scăzut în ţara vecină, să nu se diminueze şi mai mult. "Noi ne jucăm şansa. Vom vedea ce se va întîmpla", spune şi Cristina Neagu.

Din celălalt meci al grupei, Danemarca-Spania, se va decide cine merge în semifinale alături de Norvegia.

O dată şi bine
Polonia şi România s-au întîlnit de trei ori în ultimii 10 ani în meciuri oficiale.
"Tricolorele" au cîştigat la Mondialul din 2007, tot cu Gheorghe Tadici antrenor, 38-33, şi, apoi, un an mai tîrziu, la Bucureşti, 27-26, în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

În schimb, polonezele ne-au taxat anul trecut la Mondialul din Serbia, 31-29, după un meci în care România a condus 50 de minute, chiar şi la 5 goluri diferenţă. Succesul a propulsat Polonia pe locul 4 în lume! Tot în ultimii 10 ani, au mai fost şi 12 meciuri amicale între cele două formaţii, toate cîştigate de România!

Variantele pentru echipa României
- Locul 3 în grupă România bate, Danemarca egal sau victorie cu Spania,
Norvegia cîştigă cu Ungaria
- Locul 4 România cîştigă şi una dintre cele două variante de mai sus nu se adevereşte
- Locul 5 România nu cîştigă cu Polonia sau chiar dacă va cîştiga, în cazul în care ambele variante de mai sus nu se adeveresc

"Avem o revanşă de luat în faţa Poloniei. Nu am uitat meciul de anul trecut cînd ne-am bătut singure. Au jucătoare extraordinare, precum Byzdra, Kudlacz, Wojtas, dar eu cred că putem să cîştigăm şi să ne îndeplinim obiectivul" (Gheorghe Tadici, antrenor România)

645030-grupa-principala-1.jpg

645031-polonia-romania.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  17 Decembrie 2014, 19:01

iar dan are 2posibilitati din 3

ceaiuri
ceaiuri  •  17 Decembrie 2014, 18:33

norv invinge si cu echipa a doua....

mitri_mari
mitri_mari  •  17 Decembrie 2014, 16:54

Domnule Ursescu, sunt profund dezamagit de felul cum ne-ati tinut la curent cu EURO 2014 nu ne-ati spus de loc ce se intampla pe cealalta parte a tabloului sa nu ne spuneti ca este lipsa de spatiu ; in loc de Polonia v/s Romania , date pe care le aflam si singuri ne aratati in paralel GRUPA PRINCIPALA II , clasamente si rezultate nu sunteti singurul in defect , asa se obisnuieste la "gazeta" , in toate sporturile (amintesc doar rezultatele si tot ce se intampla pe tabloul domnisoarei HALEP , dar ce se intampla pe partea cealalta a tabloului nimic sunt unul dintre vesnicii abonati ai gazetei (sportul popular) si astept si de la tanara generatie mai mult profesionalism S

Vezi toate comentariile (9)
Comentează