SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UNGARIA, AZI, ORA 21.30, ÎN DIRECT PE TVR2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Corespondenţă din Debrecen » Rivale de-o viaţă, rezultate împărţite » Ungaria şi România s-au întîlnit de 9 ori în ultimii 10 ani. Cine conduce în palmares

Imagine din meciul de anul trecut, cu galeria României mai aproape de teren, deasupra fiind steagurile maghiare arborate de suporterii adversarelor de azi
Imagine din meciul de anul trecut, cu galeria României mai aproape de teren, deasupra fiind steagurile maghiare arborate de suporterii adversarelor de azi

Articol de - Publicat sambata, 13 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 decembrie 2014 22:04

Victorii strălucitoare şi înfrîngeri dureroase. Acestea sînt amintirile cu vecinele de la vest, pe care Neagu şi compania vor să le învingă azi, pe terenul lor propriu, la Debrecen. Tricolorele conduc în palmaresul pe ultimii 10 ani cu 5-4.

Ungaria a cîştigat în 2000 titlul european în România, la Bucureşti! Ar fi minunat să poată realiza şi România acelaşi lucru, în Ungaria, la Budapesta, pe 21 decembrie. Pînă atunci e însă cale lungă. Cele două mari rivale pe semicerc se duelează azi pentru a rămîne în competiţie. Victoria e singurul lucru care mai dă dreptul la speranţe, în ambele tabere, iar ambiţiile sînt enorme.

În ultimii zece ani, victoriile s-au împărţit în mod aproape egal în meciurile oficiale. În 2004, la Euro 2004, tot în Ungaria şi tot la Debrecen, maghiarele cîştigau cu 31-25. A urmat însă cea mai dulce victorie pentru ale noastre, 26-24 în semifinalele Campionatului Mondial de la Sankt Petersburg, în 2005.

Ungureanu, Elisei, Brădeanu erau şi atunci pe teren. În 2007, la Mondialul francez, Ungaria ne-a îngenuncheat iar, 34-31, dar cel mai dureros eşec avea să vină în sferturile Olimpiadei de la Beijing, 34-30.

Ultimul meci, ultima victorie "tricoloră", 21-17 anul trecut, la Novi Sad. Ce va fi diseară la Debrecen. Cert e că în tribune vor fi 8.000 de unguri şi doar 1.000 de români. Nu vor juca însă suporterii. Neagu, Brădeanu, Elisei, Ungureanu vor fi faţă în faţă cu Tomori, Szucsanszki, Herr sau Triscsuk. "Nu avem teamă, o să fie un meci greu, dar vom da totul pentru victorie. E singura şansă de a mai ajunge sus", a promis starul României, Cristina Neagu.

25 de goluri a marcat Neagu în cele trei meciuri la Euro 2014, fiind pe locul 2 în clasamentul golgeterilor, după Carmen Martin, extrema Spaniei, care are 28

Cifre la CE 2014
România - vs - Ungaria
71 - goluri marcate - 84
78 - goluri primite - 79
55% - procentaj - 51%

644591-meciuri-romania-ungaria.jpg

ALTE ŞTIRI:

"Putem intra între primele 4!"
Gabriela Perianu, alături de Denisa Dedu, cele mai tinere handbaliste din lotul României, crede cu tărie că echipa poate prinde semifinalele. "Ne bucurăm că am ajuns în primele 12, dar de acum începe greul. Meciul cu Ungaria e cel mai important, de el ne legăm speranţele în continuare", a declarat interul stînga. Nu mai plînge după punctul pierdut în faţa Danemarcei. "Să facem în aşa fel încît să nu ne mai pară rău după el. Eu sînt convinsă că putem trece de Ungaria, am făcut-o şi anul trecut, în Serbia, cînd o aveau şi pe Gorbicz. Îmi doresc şi vreau enorm să ajungem între primele patru. Avem valoare să sperăm la asta", a încheiat jucătoarea de la Brăila.

"Nu mai avem voie la paşi greşiţi!"
Florina Chintoan, pivotul României, s-a întors în echipa tricoloră după doi ani de pauză. "Am regăsit, în mare parte, aceeaşi echipă a României. Au rămas jucătoarele de bază, au mai apărut fete tinere, dar pot spune că mă simt mai bine decît în anii precedenţi", a declarat clujeanca. E încrezătoare în forţa echipei şi speră ca şi ea să joace din ce în ce mai bine. "Avem resurse să jucăm mai bine decît am făcut-o pînă acum, inclusiv eu sper să ajut şi mai mult. E clar pentru noi, nu mai avem voie la paşi greşiţi. Tot ce ştim e că trebuie să cîştigăm toate meciurile de acum încolo", a declarat Chintoan.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cristy82
cristy82  •  13 Decembrie 2014, 21:35

Hai fetelor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează