SPORTURI  »  HANDBAL  »  NORVEGIA - ROMÂNIA, AZI, 21:45, DOLCE1 ȘI GSP.RO

Corespondență din Herning » Danezii nu se mai opresc din laude pentru vedeta României: "Neagu este o nebună!"

Articol de - Publicat vineri, 18 decembrie 2015 00:00

Danezii nu mai contenesc cu laudele la adresa starului echipei României, după ce România a cîștigat duelul din sferturi de finală cu 30-31. De la portar şi antrenor pînă la oamenii simpli, Neagu e cea mai bună, e un zeu.

Declaraţia extremei stînga Ann Grete Norgaard, la televiziunea daneză TV2, imediat după meci, spune totul. A făcut-o nebună pe româncă, dar în sensul că e de neînţeles, e de pe altă planetă, ceea ce poate face cu mingea. Norgaard a explicat că nordicele au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o opri pe româncă. A fost imposibil.

"România a venit ca o surpriză pentru noi. Am avut însă dificultăţi în anihilarea lui Neagu. Ea este nebună! Ce pot spune? Noi am jucat inteligent, am condus cu 28-27, dar trebuie să recunoaştem. Rar am văzut o echipă românească să stea atît de bine mental! Nu a fost nimic care să le fi putut zdruncina", a  declarat Norgaard.

Antrenorul Klavs Bruun Jorgensen a spus şi el că "Neagu a provocat o mare dezamăgire în sală. Am încercat orice, diferite lucruri pentru a o opri, dar am dat greş. A fost prea bună pentru noi! Chiar dacă am blocat-o, ea a făcut ceva şi tot ne-a depăşit", a spus tehnicianul.

"Cristina va cîştiga iar!"

Toţi ziariştii prezenți la Mondialul din Danemarca spun la unison că Neagu e, în momentul de faţă, cea mai valoroasă jucătoare din lume. Ea a mai primit acest titlu şi în 2010. "Sigur se va întîmpla şi acum. E prea evidentă valoarea ei. E incredibil, într-un sport de echipă, poate cîştiga singură un meci", spune un ziarist norvegian.

În aceste zile, IHF va stabili jucătorul anului, iar Neagu are acum mari şanse să fie din nou votată după ce România a ajuns în semifinalele CM. Interul stînga a fost în 2015 şi golgeterul Ligii, dar a şi cîştigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica.

Portarul danez a văzut negru

Portarul danez Sandra Toft a fost lovită de Cristina Neagu, cu mingea direct în faţă, în minutul 54. România era în prepasiv şi interul stînga a aruncat cu multă sete la poartă. Radarul a indicat 104 km pe oră. Viteza mingii!

"Am văzut negru, nu am reacţionat. E cea mai urîtă experienţă pe care am trăit-o cu o aruncare care să mă lovească în cap. Şi am primit multe în carieră", a sobliniat goal-keeperul. "Parcă m-am lovit de o uşă închisă", a adăugat ea pentru danezii de la ekstrabladet.dk.

Cristina şi-a cerut scuze după meci şi a spus că nu a avut nici o intenţie. "Nu aş vrea să lovesc pe cineva intenţionat. Ăsta e handbalul. M-am dus la ea imediat, dar nu cred că m-a auzit din cauza durerii. După meci am vorbit iar cu ea şi mi-a spus că e în regulă", a declarat şi Cristina Neagu.

"Am ajuns într-o semifinală de Campionat Mondial după opt ani de zile, în 2007. Nu aş vrea să fiu un pic obaznică, dar cîţi oameni au crezut? Puţini, foarte puţini. Eu vreau să le mulţumesc din suflet celor care au fost alături de noi, ne-au transmis energia lor, mesaje de susţinere şi atunci cînd am pierdut acele trei meciuri în grupă"
Cristina Neagu

Sigur, turneu pentru JO în România

În cel mai rău caz, dacă România va pierde ambele meciuri de acum încolo, "naţionala" României şi-a uşurat misiunea de a ajunge la Rio de Janeiro. Asta pentru că echipele de pe locurile 2-4 vor organiza pe teren propriu turneele de calificare la Olimpiadă.

România ar putea să se califice însă direct dacă va cîştiga titlul mondial! În cazul în care Norvegia va ieşi şi campioană mondială însă, Spania va ajunge direct la JO din postura de finalistă a Euro 2014.

45 de goluria marcat Cristina Neagu în cele șapte meciuri pe care România le-a jucat la competiția din Danemarca

5 h 07:32este timpul pe care l-a adunat Cristina Neagu în teren la CM

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  18 Decembrie 2015, 17:06

Cristina Neagu, doar un singur cuvant: M I R O B O L A N T A! Sunt nespus de fericit ca am avut ocazia in viata asta sa stau de vorba cu o asemenea jucatoare. Avea doar 17 ani pe-atunci si era MVP-ul tuturor turneelor unde participa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează