SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA, AZI, 17:05, TVR HD, TVR2, GSP.RO

Corespondență din Suedia » Cristina Zamfir: ”Trăiesc momente de vis cu naționala!”

Cristina Zamfir într-o acțiune de inter dreapta // FOTO Marius Ionescu (Helsingborg)
Cristina Zamfir într-o acțiune de inter dreapta // FOTO Marius Ionescu (Helsingborg)

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2016 00:00

Cristina Zamfir e foarte bucuroasă că a revenit la echipa națională și fericită că are posibilitatea să lucreze cu Ambros Martin.

Cristina Zamfir,27 de ani,  este una dintre cele mai bune marcatoare ale campionatului intern. Fie că a jucat la Brașov, fie la Craiova, Cristina are o medie de peste 7 goluri pe meci, ca un adevărat inter.

La "naționala" României a fost ocolită însă în ultimul timp, vorbindu-se pe larg de o disensiune pe care a avut-o cu fostul selecționer, Tomas Ryde.

Acum, Zamfir a revenit la națională și spune că trăiește momente unice cu echipa României, mai ales că aceasta adună victoriile la Europeanul din Suedia.

Pe același post cu Cristina Neagu, Zamfir a jucat mai mult pe inter dreapta. Spune că ar face-o și în poartă, numai să știe că-și ajută echipa.

- Cristina, sunt cele mai frumoase momente la naționala României, nu?
- Sigur, sunt momente foarte frumoase, mai ales că echipa merge din victorie în victorie. Sperăm să continuăm la fel, să adăugăm altele, să reușim lucruri mărețe aici.

- Îți lipsea echipa națională?
- Oricărui sportiv cred că-i lipsește naționala. Orice handbalistă sunt sigură că-și dorește să joace pentru țara ei. Am uitat însă ce a fost în trecut, vreau să trăiesc doar prezentul.

Mereu cu gândul la victorie

- Cum e să lucrezi cu Ambros Martin?
- Este foarte bine. Mă bucur că am această posibilitate. Este un perfecționist și un profesionist. Nu lasă niciodată lucrurile la voia întâmplării, nu le lasă nefăcute. Dacă nu ne iese ceva, insistă pe acel lucru și ne explică fiecăreia în parte.

- Meciul cu Ungaria a fost unul special?
- Toate sunt speciale. În toate am intrat cu gândul la victorie, ne-am dăruit. Mă bucur că am arătat ca o echipă, că suntem unite. Apărarea a fost de vis, portarii au fost și ei la înălțime. Trebuie însă să rămânem cu picioarele pe pământ, să luăm fiecare meci în parte și sunt sigură că vom mai avea parte și de alte bucurii.

- Aveți încredere că puteți ajunge la Goteborg pentru faza finală?
- Suntem unite, așa cum am mai spus, și ne bucurăm că acest lucru se vede și din afara lotului. Toate fetele sunt gata să ajute echipa, indiferent de cât stau pe teren, toate avem același obiectiv. Fetele cu multă experiență ne ajută pe cele mai noi să trecem peste momentele grele și asta se vede. Meciul cu Cehia e acum cel mai important, abia apoi urmează să ne gândim mai departe, Sigur că noi vrem să ajungem la Goteborg și să ne întoarcem acasă abia pe 19 decembrie.

- Cum va fi împotriva Cehiei? Ce impresie ți-au lăsat?
- Va fi greu, ele nu au nimic de pierdut și sigur vor lupta. Și noi o vom face, pentru că știm că un succes ne-ar apropia și mai mult de semifinale. Alături de suporterii noștri minunați vom putea bate și Cehia. Cu acest gând vom intra pe teren.

1turneu final bifase până acum Cristina Zamfir, Europeanul din 2014, unde România a terminat pe locul 9

4 goluri și 6 pase de gol a reușit la Euro 2016 Zamfir, ea evoluând  53 de minute și 18 secunde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close