SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA, AZI, 17:05, TVR HD, TVR2, GSP.RO

Corespondență din Suedia » Emoțiile au dispărut » Ana Maria Iuganu a prins încredere: ”România poate juca finala”

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2016 00:00

La primul ei turneu final, Ana Maria Iuganu spune că fiecare minut petrecut pe teren o ajută foarte mult și că România e capabilă chiar să joace finala.

După Cristina Neagu, Ana Maria Iuganu (26 de ani) are cele mai multe minute petrecute pe teren la Euro 2016. Deși debutantă, extrema stânga nu a dezamăgit și a dat dovadă de mult curaj în partidele de până acum.

"Sunt foarte bucuroasă că sunt alături de fete, că pot să le ajut. Au dispărut și emoțiile, tracul, încerc să trăiesc la maximum fiecare clipă de aici, din Suedia", spune Ana.

Jucătoarea de la CSM Roman le mulțumește colegelor experimentate pentru că o ajută foarte mult. "Tot timpul mă încurajează, discută cu noi, cele mai tinere și fără experiență. La finalul meciurilor, când vezi că ai mai câștigat încă o dată, bucuria e uriașă", subliniază Iuganu.

E pregătită petru duelul cu Knedlikova, extrema dreapta de la Gyor. "Aici e un sport de echipă, nu un duel între mine și ea. O să fac tot posibilul să nu o las să își facă jocul pe partea mea, ca noi să ne bucurăm la final", spune Ana.

E optimistă în ceea ce privește viitorul echipei. "Noi trebuie să ne gândim la următorul meci, nu la semifinale, finale. Mai e mult până acolo! Dar eu cred că putem juca foarte bine finala, la felul cum am evoluat până acum", crede Iuganu.

Nu se grăbește să ajungă acasă, pentru că știe că zilele acestea sunt unice, cel puțin până acum, în cariera ei. "Și la Crăciun dacă ajung acasă, vreau să fiu fericită și mulțumită pentru ceea ce am realizat aici", a încheiat moldoveanca.

6goluri a marcat pentru România Iuganu din cele 8 acțiuni în care s-a aflat față în față cu portarii adverși

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  13 Decembrie 2016, 11:10

Ana Maria te apreciez mult pentru modul in care privesti aceste realizari ale echipei noastre. De asemenea iti apreciez jocul, puterea de concentrare si disciplina tactica. Daca intelegi ca lumea handbalului trebuie respectata si apreciata dupa eforturi si realizari, esti deja o jucatoare mare cu capul pe umeri. Mult, mult succes.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează