SPORTURI  »  HANDBAL  »  BUDUCNOST

Cristina Neagu joacă la turneul de la Bucureşti cu echipa sa de club, Buducnost: "O să ajung să cîştig Liga Campionilor!"

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 21 august 2014 22:22

Finalista Ligii Campionilor în sezonul trecut speră ca în acest an să nu rateze cel mai preţios trofeu intercluburi


Buducnost Podgorica este echipa-vedetă de la Bucharest Trophy 2014, turneul organizat de CSM Bucureşti. Ieri, în meciul de debut, campioana Muntenegrului a învins cu 30-26 pe Rostov Don (Rusia), Cristina Neagu fiind, indiscutabil, una din piesele importante pe tabla antrenorului Dragan Adzici. Alături de Katarina Bulatovici, fosta jucătoare a Oltchimului, revenită de la Gyor, Cristina a fost principarea marcatoare a lui Buducnost.

- Cristina, cum e să joci din nou în România?
- Sînt fericită că Buducnost a acceptat să vină la turneul de la Bucureşti. Sînt acasă, atmosfera e plăcută. Le mulţumesc şi oamenilor din tribună care m-au încurajat permanent.

- A fost greu cu Rostov?
- Destul. Noi ne-am reunit abia de 16 zile, am pus foarte mult accent pe partea fizică, nu am pus accent pe jocul cu mingea. Dar pentru început e mulţumitor.

- Anul trecut aţi jucat finala Ligii, sezonul acesta care e obiectivul?
- Ne-am propus să cîştigăm fiecare meci. Sigur că gîndul zboară la Ligă, îmi doresc enorm să ajung să cîştig acest trofeu. Ştiu şi simt că o dată şi o dată o să-l ridic deasupra capului.

- Cum vezi disputa din campionatul României, dintre CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare?
- E bine că va cîştiga handbalul. Ce e rău, în perspectiva echipei naţionale, e faptul că joacă tot mai multe handbaliste străine şi antrenorii vor trebui să recurgă la românce care au mai puţine meciuri în picioare. Dar, sigur, fiecare echipă vrea rezultate pe plan european şi atunci sigur că se pune accent pe jucătoare străine.

- În decembrie vine Europeanul din Ungaria. La ce să ne aşteptăm?
- În ultimul timp rezultatele cu naţionala nu au fost cele mai bune. Sper să se schimbe ceva, să îmbunătăţim jocul şi să ne gîndim din nou la podium pentru că aşa s-au pierdut generaţii şi înainte, acum şi generaţia mea.

- Vin tare din urmă campioanele mondiale de junioare, nu?
- Au obţinut un rezultat excelent, dar mai au mult de muncit. E nevoie de răbdare cu ele, dacă nu se vor grăbi, sînt convinsă că multe vor face pasul spre naţionala mare.

CSM Bucureşti-Muratpaşa Antalya 33-14
Joacă de copii
CSM Bucureşti nu a întîmpinat nici cea mai mică dificultate, aseară, în primul meci de la Bucharest Trophy 2014. Turcoaicele de la Muratpaşa Antalya nu ar face faţă nici în prima ligă, darmite în faţa unei echipe care a adus jucătoare din toată Europa cu gîndul la titlu, dar şi la participarea în Ligă. Bucureştencele au început meciul furibund, conducînd cu 13-3 după 15 minute. Mette Klit, daneza ce-i stă pe bancă CSM-ului, a schimbat liniile ca la hochei, dar tabela s-a mişcat tot în dreptul bucureştencelor. După 18-7 la pauză, CSM-ul a mai oprit motoarele, singurul obiectiv fiind acela de a înscrie toată lumea în poarta turcoaicelor. S-a îndeplinit dezideratul în minutul 52. La final a fost 33-14 pentru bucureştence. De ce totuşi un meci cu Muratpaşa, de ce a fost invitată echipa turcă? "La anul, vom merge în cantonament în Antalya", a dezvăluit preşedintele secţiei de handbal de la CSM, Bogdan Vasiliu. Pe cheltuiala turcilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  25 August 2014, 17:17

greu de realizat pt anul..viitor,echipa e "scurta"solutii sunt putine,gyor e peste...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează