SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Croaţia-Franţa, finala din "sferturi" » Cele două forţe ale Europei se vor duela pentru semifinalele Campionatului Mondial

Starul Franţei, Nikola Karabatici, a fost implicat de curînd în scandalul pariurilor la Montpellier // Foto: Reuters
Starul Franţei, Nikola Karabatici, a fost implicat de curînd în scandalul pariurilor la Montpellier // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 20:52

Cele două echipe au jucat în ultimul act la Mondialele din 1995 şi 2009, iar apoi în semifinalele Jocurilor Olimpice din 2008 şi 2012. "Cocoşii" s-au bucurat de fiecare dată!.

Spania a pierdut "voit" contra Croaţiei în ultimul meci din grupă? Ibericii s-au temut, se pare, de Franţa. Dacă ar fi cîştigat grupa, ar fi întîlnit în "sferturi" campioana mondială şi olimpică. Aşa, au pierdut cu croaţii, iar adversari le vor fi acum nemţii. Totul a pornit de la eşecul Franţei, tot în faza grupelor, contra Germaniei.

"Strategia" spaniolilor, principalii favoriţi la titlul mondial, conform bookmakerilor, a scos în sferturile de finală faţă în faţă două mari rivale: Croţia şi Franţa. Cele două echipe s-au întîlnit mereu la marile competiţii în ultimii patru ani. Şi de fiecare dată a cîştigat echipa lui Claude Onesta. Nici la ei acasă, la Zagreb, cînd au organizat Mondialul din 2009, croaţii nu au avut vreo şansă. "Cocoşii" au cîştigat clar, 24-19, cucerind titlul.

Franţa a mai pus sare pe rana Croaţiei şi la Olimpiada din 2008, dar şi în 2012. Karabatici şi compania au cîştigat de fiecare dată în semifinale, 25-23, respectiv 25-22. Acum Croaţia vrea să se răzbune. Echipa lui Slavko Goluza a mers ceas, cîştigînd tot. Iar Franţa nu mai e echipa invincibilă de acum cîţiva ani.

Programul sferturilor de finală
ora 19:15 Danemarca-Ungaria, direct DolceSport 1
ora 20:00 Spania-Germania, direct DolceSport 2
ora 21:45 Rusia-Slovenia, direct DolceSport 1
ora 22:30 Franţa-Croaţia, direct DolceSport 2

553425-rezultate.jpg

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează