SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București a câștigat la Buzău, acolo unde nu a reușit nimeni în acest sezon!

Articol de - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 21:59

CSM București a câștigat în deplasarea de la Gloria Buzău, scor 28-27. 

Gloria Buzău a reușit să facă egal cu campioana SCM Rm. Vâlcea, 26-26, dar nu a mai putut produce surpriza și în disputa cu CSM București de miercuri seara. 

Buzoiencele au început partida cu multă ambiție și determinare. Au condus cu trei goluri diferență, 9-6, Iuganu, Petruș și Petrovici găsind mai mereu calea spre gol. De partea cealaltă, CSM a jucat mult cu pivotul, dar Pintea și apoi Cvijici au fost bine păzite de apărătoarele gazdă.

CSM București și-a revenit după pauză

După 15-14 la pauză, Buzăul a mai condus cu 16-14, după care CSM a preluat controlul. Neagu și-a regăsit ritmul, iar apărarea "tigroaicelor" și-a făcut mult mai bine treaba.  

Portarii bucureșteni Grubisici și Dedu au fost cu mult peste cei ai Gloriei, Blazek, Iordache și Mârcă, iar CSM a fost mereu cu doi-trei pași în față. La 28-24, cu trei minute înainte de final, Ovidiu Mihăilă a cerut time-out și le-a spus fetelor sale, pe un ton apăsat, că mai e timp de un egal! 

Tehnicianul nu a fost departe de adevăr. Cu două jucătoare mai puțin pe teren, CSM nu a mai înscris, dar a primit trei goluri consecutiv. Nu a mai fost timp de egalul la care spera Mihăilă, Khouildi ratând o ocazie imensă. 

CSM e prima echipă care câștigă la Buzău, în actuala ediție, și se apropie la doar un punct în spatele liderului SCM Rm. Vâlcea. Jocul vicecampioanei nu e însă unul dătător de speranță în vederea disputei de duminică, din Liga Campionilor, contra franțuzoaicelor de la Metz Handball, în Sala Polivalentă din Capitală. 

Iuganu s-a accidentat 

Extrema stânga a Gloriei Buzău, Ana Maria Iuganu nu a mai putut evolua în ultimele 10 minute ale partidei de aseară. Componentă a naționalei României, Iuganu a simțit dureri la genunchiul stâng după ce Andrea Klikovac a căzut involuntar peste jucătoarea Gloriei. Urmează ca Iuganu să facă investigații medicale pentru a vedea dacă îi sunt afectate ligamentele. 

Gloria Buzău 27 
Iuganu 9, Petruș 7, M. Petrovici 2, Simion 2, A. Ilie 2, Gavrilă 2, Stoleru 2, Mărginean 1. Antrenor: Ovidiu Mihăilă 

CSM București 28 
Neagu 7, Omoregie 5, Grbici 5, Klikovac 4, Lekici 4, Cvijici 2, Curea 1. Antrenor: Adrian Vasile 

Cum arată clasamentul în partea superioară 

EchipăMeciuriGoleverajPuncte
SCM Rm. Vâlcea14383-30937
2. CSM București 14387-31736

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  30 Ianuarie 2020, 18:49

asta da articol...mai interesant era cum stau jucatoarelele cu banii,tot doua luni restante,la 3 pot deveni libere de contract ..daca nu obtin victoria cu metz e compromisa si participarea in C.L. cu toate ca nici rez nu le ajuta, danezele inving in deplasare ,ftc fac golaveraj(in caz de egalitate de puncte conteaza)nu mai raman decat norv sa aducem 4 pct si ajungem pe 5 iar pt locul 4 nu ne avantajeaza rez directe cu nici o echipa...deci neaparat 2pct duminica

1037972906348855
Emilian Albu  •  30 Ianuarie 2020, 08:11

Jocul CSM-ului a depins de modul cum a evoluat Cristina Neagu. In prima repriza a dat 5 (?) pase la adversare si a ratat un 7 m, in repriza a doua a dat un singur pas la adversare. Acest ultim pas la adversare a fost cu trei minute inainte de final, cand CSM conducea cu 4 goluri diferenta si era cu un om mai putin pe teren. A urmat contraatacul, inca un om eliminat si primirea a 3 goluri consecutive. Avem tot respectul pentru Cristina Neagu dar e cazul sa-si analizeze modul cum evolueaza, pentru ca trebuie sa demonstreze ca merita cel mai mare salariu din handbalul feminin roman.

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  30 Ianuarie 2020, 00:08

Asa Ursescule, in sfarsit un titlul frumos, corespunzator! :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează