SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI

CSM Bucureşti a reacţionat după articolul apărut în Gazeta Sporturilor! Ce spun Oana Manea şi Cristina Vărzaru

oana manea
oana manea

Articol de GSP - Publicat joi, 01 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 01 mai 2014 17:57

CSM Bucureşti a reacţionat după articolul apărut astăzi în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor, avînd cîteva precizări. Clubul bucureştean a trimis punctul de vedere al conducerii clubului într-un comunicat, care poate fi citit mai jos. "In legatura cu articolul „Campionii risipei”, aparut sub semnatura domnului Justin Gafiuc in editia cotidianului Gazeta Sporturilor din data de 1 mai 2014, doresc să fac urmatoarele precizări.

Clubul Sportiv Municipal Bucuresti este o unitate sportiva aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, institutie care aproba bugetul anual al CSM, dar si numarul de sectii sportive din schema acestuia.

Nu au existat niciodata, cel putin pe timpul mandatului meu, presiuni sau sugestii din partea vreunei persoane din Consiliul General al Municipiului Bucuresti sau din Primaria Capitalei, indiferent de nivel, vizavi de prioritatile pe care trebuie sa le avem la nivel de performanta sportiva.

In vara anului 2013, cand am fost numit director general la CSM Bucuresti, am gasit o echipa feminina de handbal formata in proportie de 75 la sută, cu angajamente financiare pe care le-am preluat ca atare. Patru jucătoare de baza plecasera de la echipa, noi reusind cu greu sa le aducem pe Elena Serban, Irina Glibko, Iulia Zaremba si Irina Shutska.

Valoarea echipei in acest sezon a fost una mediocra, obiectivul nostru de a ne clasa pe locurile 1-6 fiind unul indraznet. Chiar si asa, am facut eforturi pentru a ne situa in prima parte a clasamentului, iar atunci cand lucrile nu au mers cum ne-am dorit am incercat sa redresam situatia.

Au fost operate modificari la nivelul bancii tehnice, au fost aduse jucatoare noi, iar managementul a continuat sa ofere cele mai bune conditii de pregatire. Trebuie precizat ca bugetul echipei feminine de handbal in sezonul competitional 2013-2014 a fost de 575.000 de euro pentru salarii 130.000 de euro pentru activitate de pregătire şi competiţională, un buget care nu se regaseste nici pe departe in topul primelor trei din handbalul feminin romanesc la nivel de echipe de club.

Recent, am demarat proiect indraznet, cel al construirii unei echipe feminine de handbal de talie internationala, capabila sa atinga in viitor fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Aducerea jucatoarelor Oana Manea, Talida Tolnai, Patricia Vizitiu si Marinela Gherman a fost primul pas spre construirea acestei echipe pentru sezonul 2014-2015. Toate jucatoarele de top mondial semneaza contracte inainte cu multe luni de a incepe sezonul, iar echipele care au pretentii aloca bugete consistente in acest sens.

CSM nu a facut altceva decat sa se alinieze cerintelor internationale. Un astfel de proiect aduce satisfactii in randul iubitorilor de handbal, poate dezvolta intregul fenomen in zona Capitalei, dar necesita si o finantare pe masura.

Bugetul pentru sezonul 2014-2015 este de aproximativ 1,8 milioane euro si este compus din alocatii de la bugetul PMB, dar si din sponsorizari. Obiectivul pentru sezonul 2014-2015 este castigarea campionatului si a trofeului Cupa Romaniei, dar si o semifinala a Cupei EHF, daca vom primi un wild card de participare in aceasta competitie.

Conform datelor oficiale, in handbalul romanesc, 22 dintre cele 24 de echipe din primele ligi, feminin si masculin, sunt sustinute de consilii locale si/sau judetene. Deci, fara a fi un caz izolat, CSM Bucuresti incearca sa devina un exponent al comunitatii locale in materie de sport, cu o atentie speciala acordata Centrului de Copii de Juniori, spre care au fost directionat un procent de 25% din bugetul total al clubului.

Acest proiect este cea mai mare realizare a clubului pentru acest sezon, la Centrul de Copii si Juniori activand 7.200 de copii si juniori, dintre care 1.800 la handbal. Infiintarea echipelor de juniori 1 si juniori 2 constituie o prioritate pentru noi, alaturi de infiintarea celor doua Centre de Excelenta impreuna cu MEN si FRH: unul feminin la Colegiul Tehnic Media si unul masculin la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

Promovarea educatiei prin sport si dezvoltarea proiectului Centrului de Copii si Juniori reprezinta pentru conducerea CSM si Primaria Municipiului Bucuresti o prioritate care reface piramida sportului cu o baza formata dintr-o masa critica consistenta, provenita din randul celor aproximativ 350.000 de elevi din mediul preuniversitar care invata pe raza municipiului Bucuresti.

Performanta sportiva este rezultanta educatiei in timp, a practicarii in mod continuu si sustinut a activitatilor sportive atent supravegheate si coordonate de catre oameni pregatiti, care cred in viitorul sportului romanesc ca fiind dezvoltarea acestuia in scoala.In fine, ii asiguram atat pe cetatenii Bucurestiului, cat si pe cei preocupati de situatia Clubului Sportiv Municipal Bucuresti ca una dintre preocuparile de baza a conducerii CSM este cheltuirea atenta si judicioasa a bugetului.

Atragerea de sponsori si parteneri in materializarea proiectelor poate fi facuta si impreuna cu mass media, care are obligatia cel putin morala de a informa corect cetatenii municipiului Bucuresti despre demersurile noastre

Director general CSM Bucuresti: Prof. Constantin Caliman", se arată în comunicatul trimis Gazetei.

Declaraţii Oana Meana şi Cristina Vărzaru:

”M-am intors acasa nu doar pentru a fi alaturi de familie, ci si pentru ca am fost atrasa de proiectul CSM, un proiect tentant si de mare viitor. Parerea mea ca se spun si se vor spune multe rautati pentru a ne dezbina.

Cine vrea cu adevarat sa discute despre aspectele financiare ale unei echipe de handbal cu pretentii trebuie sa se uite la cluburile de top din strainatate”, a spus Oana Manea.

”Din punctul meu de vedere, articolul publicat de Gazeta Sporturilor nu este ok. Este clar ca noi, sportivii de performanta, castigam mai bine decât oamenii de rând. Apoi, este vorba despre sume din contract care ar trebui sa fie confidentiale.

Mi se pare un articol cu tentarautacioasa si defaimatoare. N-as vrea ca lumea sa creada ca noi dormim bine stiind ca saptamâna viitoare incepem, play-outul si tocmai am fost eliminate din Cupa României. Situatie pentru care suntem vinovate exclusiv numai noi, jucatoarele.

Sezonul este clar compromis si este departe de ceea ce si-a dorit conducerea clubului, dar nu este niciujn secret pentru nimeni ca am pornit sezonul cu un anumit buget si cu unele obiective, iar acum stam cu totul si cu totul altfel.

Investitiile pe care Primaria a inceput sa le faca in aceasta echipa sunt foarte mari, eforturile de asemenea, si tot ce imi doresc este ca echipa din viitorul sezon sa se ridice la pretentiile pe care Primaria le impune.

Eu cred ca toate lucrurile care se intâmpla in interiorul CSM, pornind de la conducere, bani investiti, sunt premise pentru un viitor frumos si probabil ca asta deranjeaza pe altii”, a spus şi Cristina Vărzaru.

 


 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
neluturap
neluturap  •  03 Mai 2014, 20:31

LA FOTBAL SE PLATESC DIN BANII PUBLICI SALARII MULT MAI MARI LA FOTBALISTI MEDIOCRII CA SA JOACE LA ECHIPE DIN SUBSOLUL CLASAMENTULUI SAU LIGA 2-A, LA HANDBAL CU ACEI BANI POTI FACE FERICITI SI MANDRII OAMNEI ONESTI CARE DORESC SI ALTCEVA IN AFARA DE FOTBAL AVAND O ECHIPA DE C.L. SAU CHIAR FINAL4 IN VIITOR.

neluturap
neluturap  •  03 Mai 2014, 20:28

Fara banii publici sportul romanesc ar disparea.Inclusiv fotbalul(90% din echipele esalonul 1 si 2sunt sustinute de primarii). A r disparea si baschetul si gimnastica si atletismul si am ramane doar cu politica si economia in stil romanesc care o sa ne aduca numai fericire si bucurie. Bine ca voi(gaz. sp.) promovati si dati bani ca sa vedem la tv fotbal din toate campionatele mediocre ale lumii da sariti in sus ca arsi cand se investeste in sportul romanesc. si can can.SA VA FIE RUSINE GSP-ANTI SPORTUL ROMANESC.

ceaiuri
ceaiuri  •  02 Mai 2014, 22:02

cu o noua editie de C.L(daca joaca in gr preliminare iar e dificil,pt ca punctajul nu cred ca ne permite sa inscriem castigatoarea camp direct in primele 16echipe)care se pare va avea un nou format cu 24 de echipe(ca la baieti)iar castigatoarea campionatului va merge direct intre cele 24echipe,deci echipa cu multe valori se va "roda"in campionatul intern,surprinde declaratia lui oana(mai bine ar juca)echipele cu asa salarii la echipe au si rezultate(krim a oprit brazilianca si oana a venit acasa)deci rezultatele ar tb sa se vada dupa ..2ani(3,6mil euro)...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează