SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

CSM București, grupă favorabilă în Liga Campionilor

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2021 12:44 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 14:03

Campioana României a scăpat de „grupa morții” din care fac parte, printre aletele, Gyor, Vipers, ȚSKA Moscova și Odense.

Campioana României a nimerit în grupa A la tragerea la sorți a primei faze a Ligii Campionilor care a avut loc vineri, la Viena. CSM București a fost în urna a doua valorică, alături de Buducnost Podgorica, Krim Ljubljana și Odense, dar a avut parte de o tragere la sorți favorabilă.

Echipa pregătită de Adi Vasile a scăpat de Vipers Kristiansand, campioana Europei, de Gyor, de ȚSKA Moscova, campioana Rusiei și de Brest, campioana Franței. Cele mai puternice adversare ale CSM se anunță a fi Brest Bretagne și Rostov Don. "Tigroaicele" trebuie să fie atente însă și la danezele de la Esbjerg, care mereu le-au pus probleme în Ligă.

Grupa B este mult mai puternică. Trei echipe prezente la Final Four-ul de la Budapesta, în sezonul trecut, fac parte din această grupă: Vipers, ȚSKA Moscova și Gyor. Misiune extrem de grea pentru Florentin Pera, noul antrenor al ȚSKA Moscova. Pera va juca în "grupa morții", cu Gyor, Vipers, Odense și Metz. Sunt de luat în calcul însă și Krim Ljubljana sau turcoaicele de la Kastamonu, care s-au întărit foarte tare în acest sezon.

Start dificil pentru CSM

CSM București va debuta în noul sezon la Esbjerg, pe 11/12 septembrie. Va juca apoi, în Sala Polivalentă cu Rostov Don, pe 18/19 septembrie. Va urma un nou meci în deplasare, la Koprivnica, cu Podravka, echipă care are din acest sezon două românce în componență: Iulia Dumanska și Bianca Bazaliu. 
Pe 16/17 octombrie, la București va veni Borussia Dortmund, iar pe 23/24 octombrie, tot la București, CSM va întâlni Buducnost Podgotica. Ultimele meciuri din 2021, în Ligă, vor fi cu Brest, în deplasare, pe 30/31 octombrie, cu FTC Budapesta, acasă, pe 13/14 noiembrie, și apoi returul de la Budapesta pe 20/21 noiembrie. 

Ultimele 6 etape din grupă se joacă în 2022: 8/9 ianuarie cu Brest (a), 15/16 ianuarie cu Buducnost (d), 22/23 ianuarie cu Dortmund (d), 5/6 februarie cu Podravka (a), 12/13 februarie cu Rostov (d) și 19/20 februarie cu Esbjerg (a). 

Grupele Ligii Campionilor

Grupa A 
Brest Bretagne 
FTC Budapesta 
Buducnost Podgorica 
CSM București 
Borussia Dortmund 
Rostov Don 
Esbjerg 
Podravka Koprivnica 

Grupa B 
ȚSKA Moscova
Vipers Kristiansand 
Krim Ljubljana 
Odense Handbold 
Gyor Audi ETO 
Metz Handall 
Kastamonu Belediyesi 
Savehof
* primele 6 echipe din fiecare grupă se califică mai departe

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN HANDBAL:

Dinamo se întoarce în Liga Campionilor » „Dulăii” au primit un un wild card

Denisa Dedu a spus „DA” » Frumoasa portăriță s-a logodit în mijlocul mării, pe iaht

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  02 Iulie 2021, 15:30

"Tigroaicele" trebuie să fie atente însă și la danezele de la Esbjerg, care mereu le-au pus probleme în Ligă. Cum minimalizeaza autorul articolului pe Esbjerg, o echipa ce va fi, aproape sigur, in final 4 sezonul acesta! Ne batem cu Brest si Ftc pentru locul 3 in grupa, realist vorbind! Si nu mi se pare o grupa usoara, doar ca grupa B are cam o echipa buna in plus fata de grupa CSM-ului!

cr_fabiani
cr_fabiani  •  02 Iulie 2021, 13:31

Fain,ca am evitat grupa mortii..ca nici din grupa usoara nu ne calificam..brest si rostov oricand peste csm,ferencvaros la ora asta e mai puternica decat gyor,au castigat cel mai puternic campionat din lume,esbjerg e acolo cu csm..deci nu prea vad motive de bucurie..

leu.mr
leu.mr  •  02 Iulie 2021, 13:31

Despre ce vorbiti ? 6 din 8 se califica ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează