SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - GYOR

CSM București - Gyor 23-27 » Gyor, încă o dată prea puternică pentru campioana României. Victorie de control într-o Polivalentă plină

CSM București - Gyor // foto: Cristi Preda, GSP +21   FOTO
CSM București - Gyor // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 17:01 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 18:57

CSM București a fost învinsă de Gyor în grupa A din Liga Campionilor, 23-27, și rămâne cu un singur succes în primele 3 runde ♦ „Tigroaicele” au fost mereu în urma adversarelor de astăzi, au existat câteva momente de echilibru pe tabelă, dar campioana României nu s-a aflat niciodată la conducerea partidei ♦ Scorul „directelor” cu Gyor este acum 9-2 în favoarea maghiarelor.

O înfruntare mult așteptată cu Gyor, acasă, la 4 ani distanță de la precedenta, dinainte de pandemie. Multe lucruri schimbate între timp la ambele echipe, ambițiile rămânând însă intacte.

Sunt abia primele meciuri în actuala ediție a Ligii Campionilor, însă tot ce se întâmplă poate fi relevant mai târziu. La partida disputată în Sala Polivalentă bucureșteană, antrenorul naționalei Franței, Olivier Krumbholz și fosta jucătoare a CSM-ului, Siraba Dembele-Pavlovic, s-au aflat în tribună, adăugând parcă un plus de semnificație unui duel și așa cu greutate.

Început sufocant

Iar pentru CSM începutul a fost parcă un pumn luat direct în piept. Jocul rapid, agresiv al adversarelor, s-a materializat imediat pe tabelă, prin Hovden și Ryu, în timp ce gazdele au ratat, cu Pintea și Flippes.

Minute de prea puțină limpezime în tabăra echipei bucureștene, în care doar portarul Laura Glauser a evoluat la nivel ridicat, prelungind evoluția excelentă din meciul anterior, cel deplasarea cu Bietigheim.

+17 FOTO

Gyor s-a dus la 9-4 plus atacul, folosindu-și armele grele, Schatzl, Oftedal, însă de la golul următor al lui Dindiligan, CSM a început să pună și reușite în contul meciului. Brațul puternic al stângacei Kobylinska s-a eliberat, Neagu a ieșit din zona aridă, Arntzen a găsit și ea poarta.

Gyor în avantaj la pauză 

O revenire cu dinții strânși până la 11 egal, CSM a avut chiar șansa să treacă în față pentru prima dată, dar ultimele minute ale reprizei au resetat forma gazdelor la cea din startul meciului. Câteva greșeli au trimis-o iar pe Gyor la conducere, 14-11, scor după 30 de minute.

Repriza secundă o scoate în evidență mai mult pe Sandra Toft, portarul Gyorului, CSM rămâne la 2-3 goluri în urma oponentei, așteptând momentul favorabil pentru a topi diferența. O apărare mai mobilă, care strânge bine, o greșeală Ryu, două realizări ale lui Arntzen și da, se face, 16-16, gol Ingstad!

Desfășurare la indigo

Parcă un indigo pus peste prima repriză, când CSM reușise să egaleze, dar fără să preia conducerea. Gyor urcă la 20-17 când mai erau 20 de minute din meci, suficiente pentru o recuperare care trebuia să vină însă printr-un joc compact, cu mai puține erori.

Glauser o ține în meci pe campioana României, încă două intervenții grele, de 1-1, însă atacul suferă, Neagu fără gol în repriza secundă, Toft apără și ea într-o confruntare zgârcită cu golurile, de ambele părți.

Abia în minutul 58 înscrie Cristina Neagu în partea a doua a meciului, când timpul se împuținează vertiginos, nu mai e timp nici pentru egal. Gyor accelerează, CSM înregistrează a doua înfrângere la rând, 23-27, prima acasă, din acest sezon de Liga Campionilor.

Următoarea partidă va fi pe 1 octombrie, în deplasare, cu IK Savehof.

15 intervenții salvatoarea avut portarul de la CSM Laura Glauser, mingea trimisă de adversare ajungând de alte 5 ori în bară

FINAL: CSM București - Gyor 23-27

  • Aproximativ 4.500 de oameni au asistat la meciul din Sala Polivalentă.
  • min. 60: final de meci, 27-23 în favoarea lui Gyor. 
  • min. 58: Cristina Neagu înscrie al cincilea ei gol în acest meci, 22-25. 
  • min. 56: Gyor se desprinde la 3 goluri prin Kari Dale, iar CSM mai are doar câteva minute pentru a scoate ceva din acest meci. 
  • min. 50: Flippes înscrie de la 7 metri. 19-22 cu 10 minute rămase din meci. 
  • min. 50: cu 11 minute înainte de final, Adrian Vasile și-a epuizat ultimul time-out. 
  • min. 46: Laura Gloser apără senzațional, apoi Jennifer Gutierrez înscrie primul gol pentru CSM după 8 minute!
  • min. 44: CSM nu profită de lovitura liberă de la 9 metri. Gyor rămâne în avantaj, 20-17. 
  • min. 39: Adi Vasile solicită din nou un time-out. 
  • min. 37: egalitate în Polivalentă, după 3 goluri consecutive înscrise de CSM: Arntzen x2, apoi Ingstad.
  • min. 33: gol Laura Flippes, al treilea în acest meci pentru jucătoarea franceză. 
  • min. 32: gol Gyor și eliminare la CSM, Crina Pintea iese două minute ca urmare a unui fault. 
  • Ora 17:53 - A început a doua repriză. 
  • min. 30: PAUZĂ! CSM încheie prima repriză în genunchi, cu două goluri primite în ultimele două minute, fără să poată da replica. 
  • min. 27: Din nou egalitate! Gol Jennifer Gutierrez! 
  • min. 25: Neagu înscrie și egalează la 11, dar bucuria a ținut doar câteva secunde. La următorul atac, Gyor a intrat din nou în avantaj. 
  • min. 24: Emilie Arntzen punctează cu o aruncare puternică, iar între CSM și Gyor a rămas un singur gol diferență! Time-out cerut acum de antrenorul maghiarelor.
  • min. 20: tabela arată acum 8-11, după golul sud-coreencei Eun Hee Ryu. A urmat un atac prelungit al CSM-ului, pe care bucureștencele nu l-au putut fructifica.
  • min. 17: CSM se apropie la 3 puncte, 6-9, după două goluri la rând înscrise de Alexandra Dindiligan, respectiv Monika Kobylinska.
  • min. 13: CSM a ratat o aruncare prin Dana Rotaru, maghiarele au fost mai precise, gol Kari Dale.
  • Olivier Krumbholz, selecționerul Franței, asistă la meci alături de Siraba Dembele, retrasă în vară chiar de la CSM București. Crainicul arenei le-a și făcut o prezentare celor două, aplaudați de întreaga Polivalentă, în special fosta „tigroaică”.
  • min. 12: Nadine Szollosi-Schatzl înscrie golul 7 pentru Gyor, iar Adrian Vasile cere un time-out.
  • min. 8: Gyor se desprinde la 3 goluri prin Emilie Hovden. CSM răspunde la câteva secunde distanță, prin aceeași Laura Flippes.
  • min. 6: Gyor răspunde prin Ana Gros, infailibilă de la 7 metri.
  • min. 5: primul gol pentru „tigroaice” chiar înainte să trecem în al șaselea minut. Aruncare din extremă extrem de frumoasă a Laurei Flippes.
  • min. 3: Ryu înscrie primul gol al partidei. Echipa oaspete este în avantaj, 1-0.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Ce se întâmplă după noua lege cu contractele în vigoare, plătite din bani publici, care depășesc pragul de 6.000 de euro

Ana Bogdan s-a calificat în finală la Parma

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (64)
balderis
balderis  •  28 Septembrie 2023, 11:39
Postat de muzica pe 28 Septembrie 2023, 02:10

Esti un rapidist,care prin definitie esti p.... gramada !Nu ma deranjez sa raspund celor de nivelul tau !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muzica
muzica  •  28 Septembrie 2023, 02:10
Postat de balderis pe 25 Septembrie 2023, 14:51

***

Esti un rapidist,care prin definitie esti p.... gramada !Nu ma deranjez sa raspund celor de nivelul tau !

balderis
balderis  •  25 Septembrie 2023, 14:51
Postat de gazetadetumbe pe 24 Septembrie 2023, 15:07

La ce aberatii insiri daca iti spun ca esti prost gramada inseamna ca te laud!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează