SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

CSM Târgu Jiu și visul european » Debut în grupele European League contra liderului din Ungaria

Interul dreapta Laura Moldovan de a CSM Targu Jiu în acțiune Foto sportpictures
Interul dreapta Laura Moldovan de a CSM Targu Jiu în acțiune Foto sportpictures

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 14:30 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 14:30

CSM Târgu Jiu debutează astăzi, de la ora 21:00, în grupele EHF European League. Formația antrenată de Liviu Andrieș va juca în Ungaria cu Motherson Mosonmagyarovari, iar partida va fi televizată în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Surpriza sezonului trecut în handbalul românesc, CSM Târgu Jiu, a pierdut finala Cupei României cu CSM București și s-a calificat în premieră pentru tânărul club gorjean în cupele continentale.

După ce a trecut în ultimul tur preliminar de formația suedeză Onnereds cu scorul general de 55-50, echipa din Târgu Jiu a fost repartizată în grupa D din EHF European League alături de Motherson Mosonmagyarovari (Ungaria), Costa del Sol Malaga (Spania) și Sola (Norvegia).

CSM Târgu Jiu, deplasare de 10 ore cu autocarul!

Pentru meciul de debut în competiție, CSM Târgu Jiu a plecat cu autocarul în Ungaria, vineri de dimineață, iar după parcurgerea distanței de aproximativ 750 de km, formația a ajuns în orașul Mosonmagyarovari.

Localitatea maghiară are aproximativ 35.000 de locuitori, este situată în nord-vestul Ungariei, aproape de granițele cu Austria și Slovacia. Moson este surpriza ligii maghiare în acest sezon și se află pe primul loc după 12 etape, la egalitate de puncte, 22, cu FTC, dar cu un meci mai mult disputat.

„Întâlnim liderul din campionatul Ungariei, iar din acest punct de vedere diferența de valoare este mare și Moson este favorită. Noi jucăm pentru prima dată în cupele europene și este o mare bucurie pentru clubul nostru și pentru suporteri.

Vom juca un handbal frumos, cu zâmbetul pe buze, ne vom bucura de fiecare moment pentru că este o sărbătoare a handbalului gorjean”, a declarat pentru GSP antrenorul Liviu Andrieș.

CSM Târgu Jiu și visul european » Debut în grupele European League contra liderului din Ungaria
Antrenorul lui CSM Târgu Jiu, Liviu Andrieș Foto sportpictures

Din lotul deplasat în Ungaria, el nu le poate folosi din diferite motive pe: Sabrina Lazea, Aura Popescu, Oana Bucă și Angela Pușcaș

Un prim „7” posibil pentru CSM Târgu Jiu: Dzhukeva, Chiricuță, Andriichuk, Gavrilă, Zinatullina, Ilie, Ciolan

Fanii gorjeni sunt alături de echipă în Ungaria!

Chiar dacă Mosonmagyarovari este favorită în meciul cu CSM Târgu Jiu, handbalistele gorjence își doresc să joace cât mai bine la debutul în grupele EHF European League.

11goluri a înscris extrema stânga Elena Chiricuță în dubla cu suedezele de la Onnereds, în urma căreia CSM Târgu Jiu s-a calificat în grupele EHF European League

Formația din Târgu Jiu va fi încurajată de aproximativ 100 de suporteri, care au plecat din România cu un autocar și cu mașinile personale.

Dorim să ne bucurăm prin joc de calificarea în grupe și ne vom măsura forțele cu cele trei adversare. Nu ne teme și vom încerca să prestăm un joc cât mai bun cu echipa din Ungaria.

Este o competiție grea, dar vom lupta în fiecare meci pentru victorie”, a declarat pentru pagina de Facebook a clubului pivotul Ana Ciolan.

Motherson Mosonmagyarovari este un club înființat în 2014 și evoluează pentru a treia oară în cupele europene. Vedetele echipei sunt interul stânga austriac Ines Ivancok, centrul Gabriela Toth și pivotul Noemi Pasztor, fostă la Ferencvaros.

Un prim „7” probabil pentru Moson: Szemerey, Schatzl, Ivancok, G.Toth, Albek, Udvardi, Pasztor

Citește și alte știri din handbal

Cu lotul decimat, Rapid pierde dramatic în Liga Campionilor! Conducea la intrarea în ultimul minut
LIGA CAMPIONILOR
Cu lotul decimat, Rapid pierde dramatic în Liga Campionilor! Conducea la intrarea în ultimul minut
Gloria Bistrița, debut cu victorie în grupele European League
EHF European League
Gloria Bistrița, debut cu victorie în grupele European League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează