SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-LUGI HF, AZI, ORA 12:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1

Cu gîndul la Berlin! » HCM Constanţa joacă prima manşă cu Lugi HF din sferturile cupei EHF

Laurențiu Toma a înscris 33 de goluri în acest sezon în cupele europene // Foto: Marian Muscalu
Laurențiu Toma a înscris 33 de goluri în acest sezon în cupele europene // Foto: Marian Muscalu

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 aprilie 2014 23:10

HCM Constanţa joacă azi împotriva suedezilor de la Lugi HF în prima manşă din sferturile de finală ale Cupei EHF.

Rămasă în afara grupelor Ligii Campionilor, după patru ani de prezenţe consecutive, HCM Constanţa s-a revanşat cu vîrf şi-ndesat în Cupa EHF.

Campioana României a ajuns în sferturile de finală ale competiţiei, depăşind o grupă infernală, în care a înregistrat o singură înfrîngere în confruntările cu germanii de la Fuchse Berlin şi francezii de la Chambery Savoie.

Constănţenii se gîndesc însă mai departe şi visează la o prezenţă în premieră în Final Four-ul Cupei EHF, care va avea loc la Berlin. Mai au de trecut un singur hop, suedezii de la Lugi HF.

Prima manşa din "sferturi" are loc azi, la Constanţa, iar obiectivul formaţiei pregătite de Zvonko Şundovski este clar: o victorie la o diferenţă cît mai mare, care să asigure linişte înaintea returului.

"Am vizionat în această săptămînă cam patru-cinci meciuri cu ei şi am văzut că sînt o echipă care joacă mult faza a doua şi contraatacul. Au jucători masivi, o şcoală de handbal diferită de cea germană şi franceză, bazată mai mult pe forţă. Avem nevoie de un joc foarte bun şi să cîştigăm cît mai clar acasă. Oricum, indiferent de rezultat, calificarea se va decide în retur", a spus portarul Mihai Popescu. Returul va avea loc pe 26 aprilie.

"Trebuie să fim concentraţi pînă în ultima secundă, să învingem şi să o facem la o diferenţă mare, pentru a porni cu un avantaj în retur. Mă aştept ca sala să fie plină pînă la ultimul loc, iar publicul să fie al optulea jucător", a adăugat Şundovski.

"Este un meci foarte important şi putem scrie istorie pentru oraşul nostru. De aceea, am fi preferat ca partida retur să aibă loc la Constanţa, pentru că am fi putut obţine calificarea în faţa propriilor suporteri. Nu cred că sîntem favoriţi şi avem şanse egale, dar sperăm ca la final noi să fim cei care ne bucurăm", a completat căpitanul Laurenţiu Toma.

Cadouri pentru copii
Jucătorii campioanei, alături de staff-ul tehnic şi cel administrativ, au mers joi la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă din Constanţa, unde au oferit cadouri copiilor. "Ne-am propus ca în fiecare lună să mergem la cîte un centru de copii, pentru că merită şi orice cadou este binevenit. Formăm o familie la club şi vrem să-i ajutăm", a explicat Laurenţiu Toma.

"Vrem ca la Constanţa să obţinem un prim succes, iar apoi, în Suedia, să punem viza pentru Berlin." (interul Branislav Angelovski)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
scsn_mat
scsn_mat  •  19 Aprilie 2014, 15:48

Felicitari HCM, o perfrmanta extraordinara!!!!!! Pacat ca au trecut 2 ore de la finalul meciului, si Gazeta nu prezinta macar cateva randuri despre partida. O stire de prima pagina nu-si gaseste loc intre atatea articole "importante". Prezentare continua a non - valorilor fotbalistice, face din GSP un complice al mediocritatii. Hai Romania! Bravo HCM!! Sa invatam sa apreciem si valorile!!!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  19 Aprilie 2014, 14:28

Cu 10 goluri diferenta, cred ca baietii si-au asigurat calificarea. Se poate intampla orice in retur, dar nu cred ca suedezii pot sa revina de la 31-21. Un mare succes pentru constanteni calificarea in Final 4 a Cupei EHF intr-un an foarte trist pentru handbalul nostru.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează