SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CHALLENGE CUP

Cu ochii pe trofeu » Potaissa Turda joacă pentru Finala Challenge Cup cu Sporting Lisabona. Duminică e meciul tur

Cristian Adomnicăi a mai jucat o finală de Challenge Cup, în 2010, la Suceava // FOTO sportpictures.eu
Cristian Adomnicăi a mai jucat o finală de Challenge Cup, în 2010, la Suceava // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2017 00:00

Potaissa Turda joacă duminică, la Lisabona, manșa tur a finalei Challenge Cup. Ardelenii vor să fie a patra echipă din România care câștigă trofeul.

Când au ajuns în finala Challenge Cup, a treia competiție ca valoare în Europa, echipele din România au și câștigat trofeul. Au făcut-o Steaua (2006), UCM Reșița (2007, 2008, 2009) și HC Odorhei (2015). Turda vrea să păstreze tradiția și să obțină primul trofeu european din istoria clubului.

Ardelenii au însă o misiune extrem de grea. Vor întâlni liderul campionatului din Portugalia, Sporting Lisabona, o echipă garnisită cu mulți "stranieri", actuali sau foști internaționali în "naționalele" țărilor lor.

Dintre cei 9 "stranieri", cei mai cunoscuți sunt, fără îndoială, campionul mondial Carlos Ruesga, dar și italianul de origine chiliană Marco Oneto Zuniga, ambii jucători evoluând în trecut la FC Barcelona!

"Întâlnim o echipă extrem de valoroasă. Cu siguranță e cel mai greu adversar de până acum. Ne dorim să cucerim trofeul și vom încerca să ne întoarcem de la Lisabona cu un rezultat cât mai strâns", a declarat Răzvan Pavel, unul dintre internaționalii Potaissei.

Atenția pe extreme și pe portari

Antrenorul Sportingului, fostul internațional lusitan Hugo Canela, a declarat că românii excelează în apărare și pe extreme.

"I-am văzut pe cei de la Potaissa, apărarea lor extrem de agresivă este unul dintre punctele forte. De asemenea, Turda stă foarte bine pe extreme și are un portar care își ajută foarte mult echipa", a spus lusitanul pentru siteul federației europene.

Canela crede că Turda are un mare avantaj că va disputa și returul pe teren propriu. Potaissa va juca returul în sala "Horia Demian" din Cluj, pe 27 mai, sala din Turda neîntrunind normele europene pentru o finală.

Drumul până în finală

Potaissa Turda

  • 32-23 și 43-19 cu HC Dobrudja (Bul)
  • 31-27 și 28-29 cu Handball Esch (Lux)
  • 32-29 și 36-35 cu Dudelange (Lux)
  • 22-30 și 32-23 cu Valur Reykjavik (Isl)

Sporting Lisabona

  • 32-25 și 37-24 ASD Romagna (Ita)
  • 32-18 și 34-26 cu Pelister Bitola (Mcd)
  • 35-23 și 27-25 cu AC Doukas (Gre)
  • 32-27 și 37-14 cu JMS Hurry-Up (Ola)

17campionate și 15 Cupe ale Portugaliei are în palmares Sporting Lisabona, dar și Challenge Cup, în  2010

2finale din 7 disputate au câștigat echipele din Portugalia în Challenge Cup. Steaua, în 2006, a trecut de Sporting Horta, iar HC Odorhei, în 2015, de ABC Braga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează