SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-FUCHSE BERLIN 28-29

Cum să pierzi în 5 minute! » HCM Constanţa a pierdut şi finala mică, deşi a condus 55 de minute în meci, 28-29 cu Fuchse Berlin

Mihai Popescu a avut ieri 20 de parade, dar HCM nu a putut să cîştige
Mihai Popescu a avut ieri 20 de parade, dar HCM nu a putut să cîştige

Articol de , - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 18 mai 2014 22:24

HCM Constanţa a condus 55 de minute pe Fuchse, dar a scăpat victoria în ultimele minute. Antrenorul Sundovski dă vina pe arbitri.

Fuchse Berlin, gazda Final Four-ului Cupei EHF, era văzută de specialişti drept marea favorită la cucerirea trofeului în acest an. Numai că nemţii au pierdut în semifinale cu ungurii de la Pick Szeged, 22-24, şi au ajuns să joace pentru locul 3. Contra celor de la HCM Constanţa, outsidera competiţiei, campioana României fiind cotată cu ultima şansă la Berlin!

Românii au făcut legea
Cele două echipe jucaseră în aceeaşi grupă, în preliminarii, Fuchse cîştigînd pe teren propriu cu 28-26, iar la Constanţa s-a terminat egal, 31-31. Ieri, în "Max-Schmeling" Halle, românii au fost cei care au jucat mai bine. "Marinarii" au condus în permanenţă.

Mihai Popescu i-a exasperat cu paradele sale pe nemţi, iar Sadoveac, Csepreghi sau Toma nu au împrăştiat deloc mingi. Portarul "naţionalei" Germaniei, Silvio Heinevetter, s-a certat cu toată lumea, neputincios în faţa atacurilor românilor. După 14-13 la pauză, Constanţa s-a desprins în partea a doua la patru goluri: 21-17.

Prea repede învingători
HCM şi-a păstrat un avantaj consistent pînă în minutul 54, cînd conucea cu 25-22. Eliminarea lui Şoldănescu a costat grav campioana României, care a primit patru goluri consecutiv. Fuchse s-a desprins apoi la două goluri, iar românii nu au mai putut nici măcar trimite meciul în prelungiri. S-a terminat 28-29, cu ultimul gol înscris de Angelovski cu zece secunde înainte de final.

Vina pe arbitraj
La final, antrenorul Constanţei, macedoneanul Zvonko Sundovski, a atacat dur maniera de arbitraj a celor doi israelieni, Shlomo Cohen şi Yoram Peretz. Sundovski s-a enervat la conferinţa de presă şi după ce antrenorul gazdelor, islandezul Dagur Sigurdsson, a spus despre jocul Constanţei că e unul dur, jucat ca acum 20 de ani.

"Arbitrii i-au ţinut pe cei de la Fuchse în viaţă. I-au ajutat să dea goluri uşoare pe contraatac, luîndu-ne nouă mingi gratuite. Înţeleg  însă că nemţii sînt supăraţi că au ratat finala şi că trebuia cu orice preţ să urce şi ei pe podium", a spus Sundovski.

Pick Szeged a luat Cupa!
Surpriză de proporţii şi în finala de ieri, de la Berlin. După ce a trecut de Fuchse, în semifinale, Pick Szeged a învins şi pe Montpellier, în finală, deşi era cotată cu şansa a doua. Echipa pregătită de spaniolul Juan Carlos Pastor a condus de la un capăt la altul şi a cîştigat la limită, 29-28, fiind ajutată pe final şi de cîteva decizii ale arbitrilor macedoneni Nikolov şi Nacevski. Este primul trofeu important pentru vicecampioana Ungariei în istoria sa.

"În semifinale nu am putut noi, dar în finala mică nu am fost lăsaţi să cîştigăm de doi criminali de arbitri din Israel" ( Nurhan Ali, director executiv HCM)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
robert1205
robert1205  •  19 Mai 2014, 21:37

Felicitari HCM CONSTANŢA pentru prezenta si locul prestat in Final Four-ului Cupei EHF.Simicu cu 66 de goluri,locul 2 in top marcatori in EHF.

bibiloiu
bibiloiu  •  19 Mai 2014, 16:14

La toate jocurile colective , valoroase sunt echipele cu cei mai multi inteligenti in lot ...................

Vezi toate comentariile (2)
Comentează