SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Cunoaștem prima echipă calificată din grupa României » Victorie categorică în meciul de azi

FOTO: MARIUS IONESCU
FOTO: MARIUS IONESCU

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2017 16:49

Slovenia e matematic calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial după ce a trecut marți după-amiază de Angola cu 32-25.

După ce au învins Franța și au pierdut cu România, slovencele au avut emoții ceva mai mult de o repriză și cu campioana Africii. Echipa pregătită de danezul Morten Soubak a căzut fizic însă în partea a doua și Slovenia a mărșăluit de una singură spre victorie.

Ana Gros 7 goluri, Neli Irman 6 și Tjasa Stanko 6 au fost principalele marcatoare ale europencelor. De partea cealaltă, Magda Cazanga 6, Azenaide Carlos 5 și Albertina Kassoma 4 au marcat cele mai multe goluri pentru Angola.

Slovenia mai are de jucat cu Paraguay, au două puncte ca și acontate, și cu Spania. Indiferent de ce rezultate vor obține însă în ultimele două meciuri, sunt matematic calificate, Angola neputând face mai mult de 4 puncte.

Plus că, la o eventuală egalitate în 3, Slovenia e pe plus după victoria la scor cu angolezele.

Slovenia a revenit la un Campionat Mondial după o pauză de 12 ani, locul 8 obținut la ediția din 2003 fiind cel mai bun rezultat din istorie.

Clasament grupa A

1. Spania 4p (2 jocuri)
2. România 4p (2 jocuri)
3. Slovenia 4p (3 jocuri)
4. Franța 2p (2 jocuri)
5. Angola 0p (3 jocuri)
6. Paraguay 0p (2 jocuri)

Azi, de la ora 21.00, România dă piept cu Spania, în primul test important al echipei lui Ambros Martin. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Telekom Sport. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
suzana2a
suzana2a  •  05 Decembrie 2017, 22:03

Dumanska exceptionala!! Atacul nostru dezastruos!! 9-6 un scor incredibil dupa ratari nenumarate.

tandd
tandd  •  05 Decembrie 2017, 21:16
Postat de Gheorghe Gheorghe pe 05 Decembrie 2017, 20:54

Slovenia este considerata calificata deoarece mai are de jucat cu Paraguay. Pe cand noi trebuie sa batem obligatoriu Angola, daca vom pierde meciurile cu Spania si Franta.

daca batem si spania si angola si franta ne calificam?)))))))

231554470657366
Gheorghe Gheorghe  •  05 Decembrie 2017, 20:54

Slovenia este considerata calificata deoarece mai are de jucat cu Paraguay. Pe cand noi trebuie sa batem obligatoriu Angola, daca vom pierde meciurile cu Spania si Franta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează