SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINALA CUPEI EHF / HC ZALĂU-LADA TOGLIATTI 20-21 (ÎN TUR: 24-30)

Cupa pleacă în Rusia » HC Zalău a pierdut şi manşa tur a finalei EHF, scor 20-21

Şomoi, Ciuciulete, Beşe şi Bădiţă (de la stînga la dreapta) mulţumesc orădenilor pentru suportul acordat // Foto: Mediafax
Şomoi, Ciuciulete, Beşe şi Bădiţă (de la stînga la dreapta) mulţumesc orădenilor pentru suportul acordat // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat duminica, 13 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 21:37

HC Zalău a ratat ieri, la Oradea, cucerirea trofeului EHF, Gheorghe Tadici fiind învins încă o dată de rivalul său, Evgheni Trefilov.

HC Zalău nu a putut să producă surpriza în finala Cupei EHF, împotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti. După ce au pierdut meciul tur cu 24-30, ardelencele aveau nevoie de un succes la cel puţin şapte goluri.

2.500 de spectatori au umplut pînă la refuz sala "Antonio Alexe" din Oradea, susţinîndu-le pe elevele lui Gheorghe Tadici. Şi totul părea posibil după felul cum a debutat disputa. Portarul Mirela Nechita a făcut minuni între buturi, iar pivotul Georgiana Ciuciulete a fost imposibil de anihilat de masiva apărare rusă.

Selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov, a început să tune şi să fulgere pe margine, mai ales că Zalău pusese patru lungimi avans în minutul 25, 9-5 şi apoi 10-6 imediat. Elanul gazdelor a fost însă repede temperat de experimentatele jucătoare ale Ladei, portarul Sidorova, interii Bliznova şi Davîdenko, pivotul Şipilova, toate duble campioane mondiale cu echipa Rusiei, luînd jocul pe cont propriu.

Prea multe greşeli
După 10-8 la pauză, Zalăul nu a mai avut suflu în partea a doua. Ciuciulete a fost şi ea anihilată, iar interii Szucs şi Beşe au găsit greu drumul spre gol. Pe final, rusoaicele au trecut în avantaj şi nu au mai cedat iniţiativa, Zalăul nereuşind nici măcar un succes de palmares. E al doilea trofeu european pe care Lada Togliatti îl cîştigă, după ce în 2002 a cucerit Cupa Cupelor, trecînd atunci în finală de o altă echipă românească, Oltchim Rm. Vîlcea.

"A fost un vis al nostru, dar, din păcate, nu s-a terminat cum am dorit. Trebuie să fim însă mulţumite că am făcut un meci bun. Am pierdut doar pe greşelile noastre" (Mirela Nechita, portar HC Zalău)

"Atacul ne-a trădat!

Valeria Beşe crede că jocul cu Lada s-a pierdut din cauza ratărilor numeroase, iar diferenţa din tur a fost prea mare.

- Vali, aţi luptat eroic în apărare, dar în atac au fost probleme.
- Aşa este, să iei doar 21 de goluri de la o echipă precum Lada spune multe despre felul în care am luptat. Din păcate însă, atacul ne-a trădat. Am ratat prea multe situaţii de unu la unu şi acest lucru ne-a costat scump.

- Ce înseamnă pentru voi că aţi jucat finala?
- E ceva deosebit. Eu am mai jucat finale, dar am multe coechipiere tinere pentru care aceste jocuri înseamnă enorm. Eu, una, sînt mulţumită pentru felul în care s-au luptat şi s-au bătut.

- Ce vă propuneţi pentru sezonul viitor?
- Trebuie să ne bucurăm că am ajuns aici, nu ştiu cîţi ne dădeau şanse la începutul sezonului. Am pierdut ambele manşe cu Lada, dar nu cred că ne-am făcut de rîs. Sperăm ca şi în sezonul viitor să avem din nou un parcurs lung în Europa.

HC Zalău 20: Ciuciulete 6, Rob 2, Bădiţă 2, Ţurcaş 2, Beşe 2, Molfea 2, Trif 2, Ailincăi 1, Szucs 1. Antrenor: Gheorghe Tadici
Lada Togliatti 21: Davîdenko 4, Bliznova 3, Şipilova 3, Jilinskaite 3, Marennikova 3, Cernoivanenko 2, Kolokolţeva 1, Nikitina 1, Muravieva 1. Antrenor: Evgheni Trefilov

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dansulnorilor
dansulnorilor  •  13 Mai 2012, 08:24

Din titlu inteleg ca s-au jucat doua tururi, dar nu e o problema, nu-i asa? Adica ne-am obisnuit cu greselile. Si cu faptul ca in Romania e mai importanta cantitatea decat calitatea.

euoltean
euoltean  •  13 Mai 2012, 04:57

Nu cumva mansa RETUR, domnule ziarist!? Ziar de tot rasul. Si mai scrieti de Tudor, arbitrul de fotbal, ca are probleme cu limba romana. Sunteti de neoprit, in cadere libera:))

sigi12
sigi12  •  13 Mai 2012, 04:24

Pana acum chiar nu am avut nimic de comentat la adresa ziaristilor, da incep sa le dau dreptate celor care va critica. "Şomoi, Ciuciulete, Beşe şi Bădiţă (de la stînga la dreapta) mulţumesc orădenilor pentru suportul acordat", cu toate ca poza nici macar nu ii de la meciul cu Lada de la Oradea.... Rusine!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează