SPORTURI  »  HANDBAL  »  SEMIFINALELE CE / DANEMARCA-SPANIA 25-24

Danemarca e în finala Euro 2012 de handbal» Vikingii formidabili

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 20:41

Danemarca e prima finalistă de la Euro 2012 după ce a trecut de Spania


Campioană europeană în 2008, Danemarca are şansa să repete performanţa duminică, la Belgrad. Nordicii au învins, în prima semifinală de la Campionatul European, cu 25-24 Spania. Ibericii nu pierduseră nici un meci pînă acum, fiind singura echipă în această postură, în timp ce danezii au ajuns în această fază cu mare, mare noroc, fiind ajutaţi de jocul rezultatelor.

În disputa directă însă, danezii au cîştigat bătălia cu ibericii pentru că au avut un psihic mai puternic. Spania a condus din start, s-a distanţat la trei lungimi de adversari, dar danezii nu au dezarmat. Hansen, Spellerberg, Eggert şi ceilalţi nordici s-au apărat excelent, Landin a făcut şi el minuni între buturi, iar Danemarca a intrat la pauză cu două goluri avans: 12-10.

Nordicii au avut iniţiativa şi în partea a doua, au condus în permanenţă, dar a fost rîndul Spaniei să vină puternic din spate. Mikkel Hansen a fost eroul Danemarcei, înscriind ultimul gol cu 50 de secunde înainte de final. Ugalde Garcia a ratat singur cu Landin la ultima fază şi danezii vor juca a doua finală din istorie la Europene.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
flafy
flafy  •  27 Ianuarie 2012, 21:37
Postat de mariuscarsing pe 27 Ianuarie 2012, 21:08

de acord cu tine dar daca jc finala cu serbia nu au nici o sansa mai ales la ce presiune pun spectatorii am vazut toate meciurile serbiei si au fost si meciuri cand erau condusi la pauza si cu 4-5 goluri si au castigat meciul si arbitrii favorizeaza un pic serbia oricum o finala mai meritoare era spania-croatia

mda,Serbia va ajunge in finala datorita suporterilor in primul rand si datorita arbitrilor care normal ca vor avantaja putin Serbia,doar este tara gazda...

fiesta
fiesta  •  27 Ianuarie 2012, 21:21

A fost un meci extraordinar iar Danemarca a castigat absolut meritat! Danezii au un moral si un psihic de fier, nu pot sa nu ma minunez de asta ori de cate ori ii vad jucand. Sunt incredibili! Un meci care ne-a atatat implicit la cati ani lumina e handbalul lui Gatu de handbalul adevarat. Si in timp ce comentatorii nu se puteau abtine sa se gandeasca la prapastia asta, eu nu ma puteam abtine sa ma gandesc la sansa unica (irosita de pleava conducatorilor), de a o fi avut pe Anja Andersen in mocirla romaneasca! Nemernicii platesc de atunci continuu, prin performantele tot mai mizerabile pe care le au, dar e un pret mult prea mic pentru raul imens pe care ni l-au facut!

mariuscarsing
mariuscarsing  •  27 Ianuarie 2012, 21:08
Postat de flafy pe 27 Ianuarie 2012, 20:49

care vikngi fenomenali? a fost fault clar la ultimul atac al spaniolilor si trebuia acordat 7 metri!clar! si atunci spaniolii egalau si mai erau 1à secunde in care danezii nu mai puteau face probabil nimic,aveam prelungiri si oricare dintre cele 2 echipe se putea califica, nu zic ca nu este meritata calificarea danezilor pentru ca au jucat de la egal la egal cu Spania dar totusi este putin incorecta...pact...sper ca Spania sa nu intalneasca echipa gazda in finala mica deoarece va fi o presiune extraordinara,si asa cred ca Serbia se va califica in finala mare...bafta Spania la medalia de bronz!

de acord cu tine dar daca jc finala cu serbia nu au nici o sansa mai ales la ce presiune pun spectatorii am vazut toate meciurile serbiei si au fost si meciuri cand erau condusi la pauza si cu 4-5 goluri si au castigat meciul si arbitrii favorizeaza un pic serbia oricum o finala mai meritoare era spania-croatia

Vezi toate comentariile (4)
Comentează