SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA

Daniel Mureşan a lăsat HCM-ul pentru Sporting Lisabona

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 16 iunie 2011 22:03

Internaţionalul Daniel Mureşan s-a despărţit de campioana HCM Constanţa, semnînd un contract cu portughezii de la Sporting Lisabona.


Campioană pentru a treia oară consecutiv, HCM Constanţa schimbă garda pentru viitorul sezon. Oficialii constănţeni au disponibilizat jumătate de echipă, pivotul Silviu Băiceanu, interul dreapta Răzvan Enescu, aflaţi la final de contract, interul stînga Florin Nicolae şi centrul Alexandru Dimache, puşi pe lista de transferuri, dar au şi pierdut două piese importante, pivotul Timuszin Schuch şi interul dreapta Daniel Mureşan.

Internaţionalul ungar a decis să revină acasă şi a semnat un contract pe doi ani cu campioana Ungariei, MKB Veszprem. În schimb, "Muri", aflat la final de contract, a ales să plece în Portugalia, încheind o înţelegere pe două sezoane cu Sporting Lisabona, cîştigătoarea Challenge de anul trecut. "Am avut oferte şi din Germania şi Franţa, dar am considerat că Portugalia mi se potriveşte mai bine. Cei de la Sporting m-au dorit de mai multă vreme, iar acum discuţiile s-au finalizat. Mi-aş fi dorit să rămîn şi la Constanţa, diferenţa dintre contractul propus de HCM şi cel de la Sporting nu era mare, dar consider că era momentul să plec la un club din străinătate. Cred că este un pas înainte. Le transmit tuturor celor de la HCM mult succes în noua stagiune, să cîştige tot pe plan intern şi să ajungă cît mai sus în Liga Campionilor", a explicat Mureşan. "Plecarea lui Schuch este o mare pierdere, dar nu aveam cum să-l oprim, pentru că era la final de contract. Îmi pare rău însă de alegerea lui Mureşan, pe care l-am adus la Constanţa la începutul carierei şi l-am transformat într-un jucător de echipa naţională. I-am făcut o ofertă foarte bună, dar a decis să meargă în Portugalia, un campionat de nivel scăzut. Sîntem în discuţii şi cu centrul Branislav Angelovski, care mai are un an de contract cu noi, dar am dori să accepte o reducere de salariu", a spus Nurhan Ali, preşedintele executiv al HCM.

În schimb, constănţenii i-au convins pe interul stînga Alexandru Stamate şi extrema stînga Alexandru Sabou să semneze angajamente pe încă doi ani, iar pivotul Marius Mocanu va reveni după un an de împrumut la Universitatea Cluj. "Faţă de sezonul trecut, avem un lot mai restrîns numeric, dar la acelaşi nivel valoric. Sîntem în discuţii cu doi jucători tineri, de mare perspectivă, din întrecerea internă, care pot deveni într-un an o certitudine pentru HCM şi echipa naţională. În plus, s-ar putea să mai aducem doi stranieri, comunitari, peste valoarea componenţilor actualului lot", a adăugat oficialul constănţean.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează