SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEZVĂLUIRE

De ce a anulat Federația Română de Handbal cursul de perfecționare a arbitrilor? „Nu există bază legală”

Constantin Din, președintele FR Handbal
Constantin Din, președintele FR Handbal

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 18:00 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 19:16

Măsură pripită luată de FR Handbal: a renunțat la cursul de perfecționare a arbitrilor, care trebuia să se desfășoare în paralel cu cel al observatorilor, dar în același loc, hotelul Căprioara din Covasna. GSP a dezvăluit cum s-au atribuit serviciile de masă și cazare

Federația Română de Handbal a confirmat articolul apărut în GSP în 19 ianuarie și organizează în perioada 23-25 ianuarie la hotelul Căprioara din Covasna cursul de perfecționare a observatorilor și delegaților care participă la partidele din ligile naționale.

Surse din handbal au spus pentru GSP că tot la Covasna, parțial suprapus peste cursul pentru observatori, în perioada 24-26 ianuarie, trebuia să se desfășoare cursul pentru arbitri, dar acesta a fost brusc anulat în seara zilei de luni, 22 ianuarie.

„Nu există o bază legală pentru organizarea cursului!”

Membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) au fost anunțați telefonic luni seara de către secretarul general, Viorel Mazilu, că „nu există o bază legală pentru organizarea cursului de perfecționare a arbitrilor și din acest motiv se anulează!”, au dezvăluit aceleași surse.

Varianta oficială a conducătorilor din FRH este că: „Totul s-a întâmplat din cauza faptului că nu au fost făcute la timp ordinele de achiziții, nu s-au respectat procedurile de achiziții și anunțul nu a fost postat pe site-ul FRH timp de minimum 7 zile.”

Varianta neoficială prezentată de unii arbitri care trebuiau să participe la curs diferă însă: „Cursul s-a anulat pentru că trebuia ținut la același hotel din Covasna unde au fost și observatorii, și, după articolul apărut în GSP despre modul de atribuire a serviciilor de masă și cazare, conducerea executivă a FRH a decis luni seara anularea cursului pentru arbitri”.

Membrii CCA i-au sunat luni seara pe cei 66 de arbitri și i-au anunțat de anularea cursului care trebuia să înceapă pe 24 ianuarie. A fost pentru prima dată când oficialii CCA nu au folosit adresele de mail și au vorbit telefonic cu cele 33 de cupluri de arbitri care trebuiau să participe la specializare.

Necesar de activitate redus de la 55.000 lei la 34.000 lei!

Aceleași surse au confirmat că oamenii din conducerea federației au fost anunțați din 18 noiembrie 2023 de către membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor despre desfășurarea acestui curs de perfecționare obligatoriu pentru arbitri, iar organizarea revenea FRH, care are departament special pentru astfel de evenimente.

33de cupluri de arbitri urmau să participe la cursul de perfecționare din 24-26 ianuarie, după cum a anunțat CCA pe site-ul FRH încă din data de 5 decembrie 2023

Pentru cursul de perfecționare a arbitrilor și observatorilor, directorul executiv al FRH, Daniel Vasile, semnase la începutul lunii ianuarie un necesar de activitate de aproximativ 35.000 de lei, după ce în prealabil refuzase primul necesar prezentat de directorul departamentului organizare, Andrei Nicolae Luca, în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Pe site-ul FRH, la punctul 7 din „Invitația de participare” pentru servicii de cazare și masă, pentru organizarea doar a cursului pentru observatori apare suma de 34.102 lei.

Arbitrii sunt plătiți pentru fiecare partidă oficiată în ligile naționale cu câte 3.000 de lei, din care FRH le reține 300 de lei pentru echipament și cursuri de perfecționare. Anual, arbitrii participă la două cursuri de perfecționare organizate unul vara și celălalt iarna.

Citește și: 

O singură necunoscută rămasă la CE de handbal masculin » Germania și Ungaria luptă de la distanță pentru semifinale
Euro 2024
O singură necunoscută rămasă la CE de handbal masculin » Germania și Ungaria luptă de la distanță pentru semifinale
Dinamo a ieșit la cumpărături » Trei transferuri pentru sezonul următor
TRANSFERURI
Dinamo a ieșit la cumpărături » Trei transferuri pentru sezonul următor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Ianuarie 2024, 21:19

robinetul se inchide(nu ai buget aprobat nu vin nici banii)cred ca pe drum au pierdut un zero,66 arbitri plus 32 observatori(camere duble ,fiecare vine cu cine vrea)plus de la frh cu apropiatii suma sare si de ce a propus Luca(asa e la stat vin cu un deviz si acesta se modifica neaparat in sus)anul trecu bani au fost,acum fara rezultate nu ai curaj sa cheltui sa dai banii din buzunar...dar au solutii,un cantonament,mancare la cantina,cazare la camin(avem licee cu profil sportiv destule,au si sali de sport)si ies aproape gratis

Unsimpluamator
Unsimpluamator  •  24 Ianuarie 2024, 00:22

Probabil ca s-a tinut cont de arbitrajele jalnice...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează